Bali Persoonlijk

20 feiten over mijn 30jarige ik

Hela!

Ooit schreef ik een artikel met feiten over mijzelf (toen ik 28 was, en ik vind het echt een schreeuwerig k*tartikel), waarop ik graag een gevolg schrijf. Nu twee jaar later. Iets meer zen, en in een totaal ander deel van mijn leven, aan de andere kant van de wereld (stuk leuker).

Bij dezen 8).

1. Ik schrijf deze feiten nu op, omdat ik -en velen met mij- door een transformatie ga. De afgelopen volle maan voelde heel intens, op een goede en verdrietige manier, waardoor ik oude energieën eindelijk kon loslaten. Dit kost energie, dus ik ben fysiek een beetje moe. Daarom nu een wat luchtiger bloggie.

2. Hoe ik door deze eclipsen, downloads en volle maan heen ga? Met kaartleggingen (zelf, en via Youtube)  en ik maak contact te maken met mijn engelen. Ik vraag ze om help om energetische koorden door te knippen, geef ze mijn oude energie die zij dolgraag transformeren, of ik visualiseer het naar de aarde toe,  en geef aan dat ik klaar ben met het oude (en waarom dan) en klaar voor het nieuwe (waarom dan). Verder met meditaties en pranayama.

3. Als ik het gevoel heb klaar te zijn met een oud contract van een vorig leven, noteer ik dat op papier en daarna verbrand ik dit.

4. Ik bedank mij engelen regelmatig, of ik op dat moment er nou mee werk of niet.

5. Ik doe ook heel veel niet-spirituele dingen. Ik noem dat aards.

Ik koppel mijn emotionele belevingswereld en aardse wereld wel (blijft altijd een uitdaging), maar ik onderscheid ze graag. Zodat ik emoties bij mij kan houden en kan scheiden van simpele, aardse dingen. Dit helpt mij te relativeren, mijn emoties apart te kunnen voelen zonder het te projecteren op gebeurtenissen uit het nu, te gronden, en emoties te verteren en kleiner te maken. Ik ga dus niet in 1 kant zitten (of alleen maar heel veel voelen, of alleen maar in het hoofd), maar ik vermeng ze en onderscheidt ze. Als ik soms een heftige reactie voel, dan ga ik dus denken: is dit iets aards? Iets simpels, dat ik koppel aan een oude wond? Maar is het in het nu niet zo groot? Waar komt het vandaan? Voel ik iets dat oud is (vaak wel) of in het nu? De emotie die overblijft kan dan gevoeld worden na het denken, en wordt zo verteerd (even simpel gezegd).

Ik zie het zo: alles is verbonden op aarde, maar er zijn wel losstaande dingen die je kan onderscheiden. Toch kunnen ze niet zonder elkaar, en is alles één geheel. Net als donker en licht. Het zijn zeker twee verschillende dingen, dat merk je goed als je aan de andere kant van iets staat. En wanneer je je herinnert dat je uit het licht komt.

Er zijn in mijn beleving dus zeker donkere (schaduw) plekken op aarde (en in jezelf), die je kan transformeren naar het licht. En om dat te kunnen zien, hou ik dus van die onderscheiding. Dit lukt mij sinds een paar jaar goed, en is een verademing.

Bovenstaande heeft dus niets te maken met goed of fout. Dat is een oordeel vanuit het ego, en dat oordeel bestaat dus alleen in ons hoofd. Het is een concrete (persoonlijke) analyse om te ordenen, en zo gegrond en gegrensd te blijven.

Ik weet dat sommige mensen dat anders zien. Zij maken geen onderscheid tussen het donker en het licht. Dat is voor mij te abstract. Ik heb een paar jaar zo geleefd, met als resultaat dat ik geen grenzen maakte, en anderen hier misbruik van maakten.

Door goed bij mijzelf te blijven en te weten wat ik wel en niet wil, kan ik juist alles oordeelvrij laten en mijn waarheid bij mijzelf laten (al deel ik ‘m wel, maar het is aan de ander wat hij/zij ervan vindt). Als je niet bij jezelf blijft, en iemand doet jou ‘wat aan’, schiet je snel in een slachtofferrol (vanuit het ego), terwijl als je het van een afstand observeert het van tevoren ziet aankomen, of achteraf het kan ordenen voor jezelf (dan gebruik je het ego dus om te beschermen). Hoop dat iemand het snapt. Dit is in ieder geval MIJN waarheid. En met zijn allen hebben we DE waarheid 😛 (of niet eens).

6. Ik hou erg van koken. Ik vind mijzelf ook een goede kokkin, hehe. Ik hou van details en lekker eten (Brabants he), en maak er graag tijd voor. Ik hou van koken op gevoel en van lekkere (niet)-simpele gerechten maken (maar geen pretentieuze bedoeningen). Veel kruiden, specerijen en dergelijke. Mijn vader en broer houden ook erg van lekker en goed koken. Mijn moeder houdt er niet van, en kan dan ook als vanzelfsprekend niet goed koken. Ze eet het wel met genot op :].

Op Bali kook ik alleen niet vaak. Toen ik nog een keuken had, kookte ik drie keer per week denk ik? In een warung is eten hier zo goedkoop, en ik werk vaak in een tentje en dan koop ik meteen lunch/avondeten. Uiteten gaan vind ik ook gezellig (met anderen), en nu heb ik geen keuken dus eet ik vaak buiten de deur. Maar als ik het doe, doe ik het met plezier en genot :)).

7. Ik ben een introvert en extravert. Of een hele sociale introvert.

Ik laad me het liefst alleen op en vind met mijzelf zijn heerlijk. Helemaal in mijn eigen wereld met mijn hond, boeken, laptop, muziek, thee, engelen. Ik heb dit echt nodig om te herinneren wie ik ben en te groeien. Ik ben ook vaak alleen, maar nooit eenzaam (dit was ik wel een paar jaar geleden, ‘grappig genoeg’ toen ik in een relatie zat). Eenzaam voelen heeft dan ook te maken met verbinding in jezelf, en met anderen, in plaats van fysiek alleen zijn).

Daarbij ben ik ook heel sociaal aangelegd. Dit heb ik van kinds af al aan. Toch ben ik selectief. Ik accepteer iedereen, dat betekent niet dat iedereen mijn vriend hoeft te zijn, of ik de hele dag door met mensen praat. Ik hou helemaal niet van gezellige oppervlakkige praatjes, maar soms wel voor de vorm (als je bij iemand thuis komt bijvoorbeeld).

Ik kan het met allerlei soorten type mensen vinden, en ben altijd openminded en nieuwsgierig naar de ander. Ik denk dat dit komt door mijn karakter, moeder die ook erg van mensen houdt (maar ook heel zelfstandig is), en doordat ik op drie verschillende middelbare scholen van verschillende niveau’s zat. Dan kom je vanzelf met allerlei type mensen in aanraking. En ik ben vaak nieuwsgierig in waar iemand vandaan komt en zijn/haar levensverhaal. We kunnen echt van iedereen wat leren, of dat nou iets is dat je mee wil nemen of juist niet wil hebben ;). En met iedereen kan je het leuk hebben, op een verschillende manier :).

Ik heb ook echt verbinding nodig, daar word ik gelukkig van. Maar daarvoor hoef ik niet iedere dag iemand te zien, of mensen te spreken. Aan iemand denken, of een berichtje sturen vind ik ook al waardevol. En daadwerkelijk elkaar zien vind ik ook fijn.

Ik heb prikkels nodig, maar tegelijkertijd kan ik snel overprikkeld raken. Een (tof) festival is dus echt aan mij besteedt, maar een vierdaagsfestival? Niks voor mij.

Dus ja, ik ben echt intro- en extravert haha. Beide kanten laden me op, al maakt de drukke kant me natuurlijk ook moe (maar pas de dag erna). Herkennen andere HSP’ers dit?

8. Ik ben single, en heb hier veel van geleerd en genoten. Ik had de afgelopen twee jaar geen behoefte aan een relatie, omdat ik weer bij mijzelf wilde komen. Ik had zoveel weggegeven van mijzelf de jaren ervoor, het werd nu eens tijd voor de relatie van iemand van wie ik heel veel houd: de relatie met mijzelf.

9. Ik vind mijzelf oprecht superlief en houd weer heel erg van mijzelf. Dat betekent niet dat ik de buitenlagen van mijzelf per se leuk vind, en mijzelf niet vermoeiend of irritant kan vinden. Ik heb het over mijn kern, mijn ziel, mijn echte ik.

Daarbij denk ik dat iedereen in staat is echt van zichzelf te houden kunnen, als je weet hoe je bij je kern kan komen (en dit kan onderscheiden van je ego). Daar ben JIJ namelijk. Een lief prachtig wezen gemaakt van liefde en licht. Als je dit kan voelen, dan zal je oprechte liefde voelen en vanuit deze staat zal je dan ook van anderen kunnen houden.

10. Ik heb echt het geduld van een aardappel. Wifi is bijvoorbeeld ook heel sloom waar ik nu woon, en ik heb echt de neiging om mijn laptop uit het raam te gooien. Mijn zinnen komen nu ook heel langzaam in beeld en ik word hier soms echt lichtelijk agressief (eigenlijk gewoon agressief) van. Daarom staat er wel eens een spelfoutje, omdat ik dan geen zin heb alles 500 keer na te kijken met een slome verbinding -_-. Solly.

11. Ik heb wel geduld met grote abstracte levensdingen. Ik doe mijn uiterste best, ik manifesteer en het komt wanneer het komt. Daar vertrouw ik op.

12. Ik ben een maagd (aards, concreet, gegrond). Ook heb ik leeuw (vurig, trots, houdt van aandacht), vissen (emotioneel, water, bewust, empathisch), tweeling (speels, sociaal, connectie, creatief), boogschutter (openminded, reizen, leven in het moment) en een vleugje schorpioen (loyaal, scherp, diep, kan steken (doe ik niet meer) in me. Ja vuur, water, aarde en lucht. En ja, een vat vol tegenstrijdigheden. Abstract en concreet. Vuur en water. Lucht en gegrond. Toch hebben ze elkaar allemaal nodig.

Bovenstaande betekent niet dat ik steeds een andere externe versie ben, meer een andere interne versie. Ik ben dus geen kameleon, want eerlijk gezegd heb ik een hekel aan dat soort neppigheid. Die mensen doen dat om ergens een slaatje uit te halen, om te pleasen en/of zichzelf te verdoezelen.

Ik ben altijd Suze, en ik doe me nooit anders voor (dat kan ik niet eens, als maagd zijnde). Ik denk dat iemand die mij van 20 jaar geleden kent, en mij nu zal zien: mij in de kern niks veranderd vindt (oke, wel serieuzer en sexier ;)).

Ik heb gewoon verschillende kaarten. Welke er op tafel komen, hangt natuurlijk wel aan de gelegenheid en personen (en soms heb je er niet altijd controle op), maar ik heb nooit verschillende kaarten die ik dan kopieer van de ander. Snapte? Bij iedereen laat ik alleen andere kaarten zien (en sommigen krijgen er geen hehe). En als een betrouwbaar iemand er voor openstaat, mag-ie ze allemaal zien (als ie dat wil). Alleen dat is lang niet altijd nodig, en vaak too much. Een mengelmoesje it is.    

Overigens ben ik hier niet dagelijks mee bezig. Dit is mijn gebruiksaanwijzing, en net als die van je koelkast haal je ‘m er af en toe bij. Voor jezelf. En niet als er bezoek is, om deze rond te laten gaan :p.

13. Daarom is het goed voor mij om al mijn kanten te kennen, en vaak terug te keren bij de kern. Mijn ziel dus. Ik ben heel blij met deze kanten. Ook denk ik dat iedereen (tegenstrijdige) kanten heeft. Want ik heb echt geleerd emoties en ratio te scheiden, en erover na te denken als ik dat wil, of te voelen wanneer ik dat wel. Best of both worlds, maar dan is het wel handig er zelf controle over te hebben. En dat heb je door heel vaak naar ‘huis’ te keren. Naar je kern. Waar je komt via meditatie/alleen zijn. Desalniettemin blijft het veel. En is het niet altijd makkelijk. En ook vermoeiend om zoveel kanten te hebben. Ik ben geen makkelijk persoon, maar wel chill. Kan dat? Ik leg de lat hoog, maar niet te hoog (meer).

14. Ik houd heel erg van olijven. Ik heb wel eens een hele monoloog over olijven gehad tegen iemand, toen ik lichtelijk beschonken was. In detail vertelde ik hoe lekker ik olijven vond en er zo zin in had. Er was toen helaas geen olijf in handbereik.

Ook kan ik nooit lekkere vinden op Bali jammergenoeg :(.

Als iemand weet waar je wel goede olijven op Bali kan halen, lemmeknow.

15. Ik heb een zwak (altijd al gehad) voor dieren, kinderen en bejaarden. Mij zal je in in park zien. Naast een oma. Luisterend naar haar tijd-in-de-oorlogsverhaal.

Of in een dierentuin. Terwijl ik geiten optil.

16. Ik heb er ook vaak over nagedacht om in de zorg te werken, maar dit kan niet als bijbaan. Dat had me dan wel gepast qua persoon. Alleen weet ik niet of ik dat aankon qua emoties.

Als ik naar het tehuis ging van mijn beide oma’s, was ik dagen intern van slag. Ik vond die bejaarden zo zielig. We hadden zelfs een keer een vrouw gered die met een verre piepstem iemand riep, en ik merkte dat op. Haar zuurstoftank deed het niet meer. Ze liep helemaal blauw/paars aan, en de verzorgster kwam echt zo veel later om te helpen, en reageerde vet koeltjes en rationeel terwijl ze dat ding fixte. Die vrouw was echt bijna dood.

Ik ben toen met die bejaarde gaan praten. Ze zei dat ze in dat tehuis niet goed werd behandeld, en er te weinig verzorgers daar werken (algemeen bekend). Inmiddels was ze weer roze.

Ik ben er nog steeds van slag van denk ik (dit is 15 jaar geleden) ;). Ik weet dus niet echt of ik in de zorg moest werken, want ik kon dat toen niet van mij af laten glijden.

17. Nog even over de (Tweede) wereldoorlog. Ik was vroeger gefascineerd over deze tijd, en dan vooral over Anne Frank. Ik keek documentaires, las haar dagboek, deed er een boekenverslag over, keek films, en ging ook naar het Anne Frank huis met mijn vader (zal ik nooit vergeten). Het zal me niks verbazen als ik Anne Frank was. Gezien onze interesses en mijn neus kan dit nog best in de buurt komen (don’t worry, dit is met een knipoog. Dit denk ik niet echt. Het zou alleen in theorie kunnen ;)).

18. Ik heb veel mannelijke (platonische) vrienden. Ook vrouwelijke. Ik heb denk ik wel een leuk evenwicht hierin gevonden.

Ik kan het goed met mannen vinden. Ik denk omdat ik een veel oudere broer heb en ik mannen over het algemeen heel chill vindt. Lekker samen biertjes drinken, roken, koken, films kijken, over docu’s en muziek praten, en rationeel over gevoel en whatever (lekker stereotyperend, hahaha. Dit kan natuurlijk ook met een vrouw).

19. Vrouwen vind ik dus ook heel fijn. Ze voelen echt als mijn zusjes. Ik wilde als kind ook altijd een zusje. Nu heb ik er meerdere :). Lekker onze emoties voelen, erover uitgebreid praten en lekker zaniken, en samen op een rare planeet zitten. Elkaar helpen en echt naar elkaar luisteren <3 (en weer lekker stereotyperend, hehehe. Dit kan natuurlijk ook met een man).

20. Ohja, ik ben dus single. Maar, niet voor lang. Ik heb alles geheeld en al het oude achter me gelaten (trauma’s, relatieperikelen, en het leed dat projectieliefde heet).

Ook heb ik een nieuwe partner gemanifesteerd. Ik heb hier heel veel zin in. Ik ben benieuwd op welke perfecte timing deze zal arriveren.

21. Bonus. Ik blijf sowieso nog heel 2020 op Bali. Dat kreeg ik laatst door, en laat ik jou even weten. Hihi.

Fijne dag liefkes

Xja

 

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

7 Comments

 1. Oh Suze. My sistah from another mistah.. 😛
  Leuk blogje weer .. Zoooo veel herkenning, hè!?! Bijna alles is herkenbaar, hihi.
  Hoop dat je een leuk iemand tegen komt. Fijn om alleen te zijn, hè, ben ik ook. Alleen soms denk ik ‘het wordt eens tijd!’ haha.
  Ik ben ook een olijven addict. Als ik je zo moet opsturen, moet je mij zeggen. Hahaha. Ik kan ook niet zonder!
  Ik had ook een Anne Frank obsessie ooit. Had ook een spreekbeurt over gehad vroegah. Haha.
  Funny. En herkenbaar om mannenvrienden te hebben of een oudere broer. 😉
  Leuk. Alsof ik mijn eigen blog lees. 😛
  Enjoy in Bali.
  xx

  1. Lief van olijven, maar dan komt t maanden later aan 😉 En dan zijn ze opengemaakt en getest, dus die hoef ik niet meer:P. Toch bedankt! Ik vind die kleine zwarte en mooie volle groene echt heerlijk. HAHA. Of mooie paarse (bio). AHHHH mis die echt. Die van AH bio variant waren ook altijd lekker.

 2. hahaha. t wordt bijna eng ;).
  Misschien waren we Anne Frank en Hanneli. Of jij Otto Frank. Ik Anne, gezien mijn neus en ik lijk best joods. Ik houd trouwens ook echt van humus en dan de ekte. MMMM. Nu ik over joden denk. Wil ook dolgraag naar Israël.
  Welk sterrenbeeld ben jij? Ben dat vergeten. Hoe oud is je broer? x

  1. Haha, over Joods gesproken. Ik heb laatst een DNA test laten doen en daar kwam dus uit dat ik ook een paar % Joods ben. Dus ja, wie weet. Haha.
   Ik ben een visje 🙂 en mijn broer is bijna 35. x

   1. Haha uit het jaar 84? Mijn broer ook :P. Ik heb ook vis in me, houd ook van vissen! zijn soms wel beetje te abstract voor mij, maar daar werkt een maagd goed bij :P. Ahhh ja wij kennen elkaar uit de tweede wereldoorlog, logisch! Dat we daar niet eerder op kwamen :P.

    Zonder dollen, wat grappig. Wat kwam er meer uit? X

 3. Nee, 85. Jammer he. Haha.
  Ach, ik ben vooral (78% meen ik) Oost Europees (shocking), en de rest Balkan, Baltisch, Joods en Centraal Aziatisch. Zoiets was het.

  1. haa zeker jammer.

   En nice mixje hoor! ;). Ik heb geen idee wat ik allemaal ben. Sowieso fries en joods :P. Kusss

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.