Tips bij energie lekken
HSP Mind

HSP: 3 tips om energielekken op te lossen

De jaren waarin ik nog niet goed met mijn hoogsensitiviteit om kon gaan, leefde ik niet geaard. Ik maakte onder andere geen grenzen voor mijzelf en anderen en liep vaak van mijzelf weg. Hierdoor lekte ik enorm veel energie zonder dit heel bewust te weten. Om die energie terug te krijgen en een gevoel van controle te behouden, dronk ik onder andere alcohol, had ik veel koopdrang en leefde ik vaak vanuit buitenlaagjes. 

Dat werkt natuurlijk niet. Het resulteerde alleen maar in overgevoeligheid en het gevoel achterin in een op hol geslagen achtbaan te zitten. Om weer terug te keren op de grond en zelf achter het stuur van mijn auto te kruipen, moest ik weten waarom ik uit mijn lichaam zweefde. Zo kon ik ook weer terugkeren bij mijzelf.

Net als ik toen, lekken veel HSP’ers energie. Ze weten het niet, of ze denken dat het komt omdat ze hoogsensitief zijn, en er dus niks aan te doen is. Wat dus absoluut niet het geval is. Want een unieke HSP-gebruiksaanwijzing geeft je júíst een mogelijkheid om gericht en concreet met jezelf aan de slag te gaan, en om vanuit je kern te leven.

Een energielek is hét recept voor depressie, vermoeidheid, ernstige angst en overgevoeligheid. Gelukkig ìs het ook op te lossen, HSP of niet. Daarom bij dezen drie oorzaken van energielekken, en de bijbehorende oplossingen.

1 Connectie

De meeste energielekken hebben meer te maken met een disconnectie in onszelf, in plaats van dat HSP’ers in wezen gevoelig zijn. Want wanneer we niet naar onze intuïtie luisteren, en daardoor ongegronde keuzes maken uit angst, hebben we meer kans om energie te lekken en ook om die van anderen op te pikken.

Te veel voor anderen zorgen als je tank half leeg is, leven naar verwachting, over onze grenzen heengaan, geen grenzen maken; het zijn allemaal energielekken ontstaan doordat we tegen ons innerlijk weten ingaan.

Daarbij lopen veel HSP’ers zichzelf (onbewust) continu van zichzelf weg, omdat ze bijvoorbeeld zich al jaren anders voelen, veel hobbels en obstakels hebben gekend in het leven, en niet goed weten wat er precies speelt of hoe ze ermee omgaan.

Oplossing

Wie zijn HSP-gebruiksaanwijzing (er)kent en zijn zielsmissie leeft, zal veel minder tot geen energielekken hebben.

2. Aarden

Veel HSP’ers zijn slecht geaard. Ze weten namelijk (nog) niet waarom ze wat voelen, en lopen daardoor al gauw van zichzelf weg omdat al die emoties te overweldigend zijn. Dat doen ze omdat ze uit hun lichaam willen ontsnappen vanwege overgevoeligheidsklachten en een gebrek aan bijhorende context. Ook voelen veel HSP’ers van binnen dat ze hier niet oorspronkelijk vandaan komen, waardoor ze ook niet goed willen aarden.

Eenmaal op het spirituele pad aangekomen – omdat HSP’ers een sterk intuïtief weten hebben – , kan dit tot gevolg hebben dat ze helemaal niet gericht met zichzelf te werk gaan, en hierdoor nog ongegronder worden. Zo is het aantrekkelijker voor velen om op de hogere chakra’s te mediteren en yoga’en, omdat deze in verbinding staan met het hogere en de bron. Dit geeft het gevoel van thuiszijn. Door die connectie met de bron, willen ze vaak al helemaal niet meer aarden, terwijl onze planeet óók ons thuis is.

De bovenste chakra’s wagenwijd open zetten, resulteert ook in een zeer grote energielek. Het is daarom super belangrijk dat HSP’ers bewust spiritueel aan de slag gaan (niet zomaar wat doen), om onder meer gegrond te blijven.

Oplossing

Om die connectie te maken met aarde en zo ook ons lichaam, behoeven juist de lage chakra’s energie en aandacht. Een paar goede manieren hiervoor zijn yoga/meditatie (op je onderste chakra’s!), natuur opzoeken, dansen, sporten en bewegen.

Pak je onderste chakra’s aan als je niet gegrond bent. Alleen focussen op de bovenste chakra’s resulteert in nog slechte gronding, waardoor je als een alien op aarde bent.

3 Trauma

HSP en trauma staat met elkaar in verbinding. Hoe dat komt leest je hier.

Wanneer trauma’s niet worden aangepakt, wordt er regelmatig een loopje afgespeeld waardoor de HSPer in kwestie het verleden afspeelt in het nu. Met een been staan zij dan ook vaak in het verleden, en de ander in het heden. Doodzonde, want ze zijn dus iedere dag bang om iets wat er al gebeurd is. Dit resulteert in allerlei paniek-angst-depressieklachten, en ook energielekken.

Ontzettend zonde, want een trauma is al gebeurd en wacht op je tot je het verwerkt.

Oplossing

Ik raad mijn cliënten met trauma’s altijd een goede gerichte therapie aan, om de plaat weer te laten spelen. Dan wordt een trauma een herinnering, en is het geen open wond meer.

EMDR is een voorbeeld van goede trauma-therapie (zelf ook ervaring mee).

Als je nog vragen hebt, shoot me a messenger of laat het hieronder achter in de comments! Je krijgt altijd een berichtje terug. Daarvoor wel even aanvinken bij je comment dat je een notificatie wil.

X.

 

 

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.