De nieuwe tijd Doe-het-zelf

31 lessen in 31 jaar (deel 2)

……énnnn we gaan weer vrolijk verder waar we geweest waren 🙂

22 Wie A zegt, doet A

Als je telkens blijft zeggen over wat je wil, maar je doet totaal het tegenovergestelde: wie houd je dan voor de gek? Het enige hoe je deze blokkade doorbreekt, is door deze door te breken. Wie a zegt doet a. Als jij jezelf niet kan vertrouwen, hoe kan je dan op een ander vertrouwen? (en zij op jou?). Het begint echt bij jezelf, dus als je iets wil GA er dan voor :). Totdat het lukt.

23 Neem ontspanning, juist om te manifesteren

Manifesteren is zo belangrijk! En het liefst doe je dat in een ontspanningsmodus. Visualiseren hoe je iets wil, doen alsof je het al hebt, je focus houden en erheen werken: het is allemaal onderdeel van de law of attraction. Je manifesteert jouw hele leven, dus je kan er beter mee werken zodat je je droomleven manifesteert in plaats van een leven dat niet bij jou past 🙂

24 Je vindt je weg wel

Zit je vast ergens in het leven? Niet getreurd. Weet dat er áltijd een weg is, die je zeker zal vinden. Houd hoop, bouw constructieve wegen en deins niet weg voor donkere plekken. Dáár moet je doorheen. Geef dus niet op. Je komt er wel. Echt.

25 Spreek en leef je waarheid

Iedereen heeft een waarheid, en is in deze wereld om die te zien, omarmen, dit te te leven en jouw licht door te geven.

Als jij je waarheid niet leeft en vertelt, gaat het vastzitten in je lichaam. Zo kan je je keel-en hartchakra blokkeren, en raak je steeds meer verwijdert van wie je eigenlijk bent. Dit kan allerlei gevolgen hebben, want het lichaam gaat dit terugspiegelen. Dit kan door middel van kleine kwaaltjes (denk aan vastzittende nek, kriebelkeel, en duizeligheid), maar dit kan veel ergere gevolgen hebben zoals angst, depressie en een algemeen ongelukkig gevoel.

Het begint met je uiten van wat je voelt. Je kan ook tekenen, dansen of wat dan ook bij je past. Daarvoor hoef je geen goede schrijver of kunstenaar te zijn, het is vooral belangrijk dat je eerst zelf vooral begrijpt wat er in jou omgaat en waar je voor staat. Daarna kan je dit delen in welke vorm dan ook, en wat bij je past. Dit kan ook gewoon met gesprekken met vrienden, dan meteen een heel boekwerk uitbrengen.

26 tune dagelijks in bij jezelf

Ik mediteer en connect iedere dag met mijzelf en mijn spiritteam en andere wezens. Dit kan je ook echt aanraden. Want wie uit verbinding leeft doet je ook maar wat (zie vorig punt). Meditatie hoeft niet lang te duren, 5 minuten is al genoeg. En verbinding maken met je spirit team kan op vele manieren.  Ze werken sowieso dag en nacht met je, je hoeft er alleen mee te verbinden. Vraag ze om hulp en ze geven het met alle liefde :).

27 Luister naar je intuïtie

Dat stemmetje heeft áltijd gelijk. Naar mijn gevoel luisteren blijkt echt altijd het beste voor mij. Weet je nog niet goed hoe je precies naar je intuïtie luistert, of wat het überhaupt is? Lees dan dit artikel

28 durf te leven, in plaats van te streven

De prestatiemaatschappij dwingt ons om te streven. Harder werken en je komt er. Is dat zo? Waarom is het merendeel van de millenials dan bekend met angststoornissen en depressies?

Ik geloof niet dan onze generatie lui is. Het probleem zit het bij het constant aan staan, het jagen, teveel in onze mannelijke energie zitten en alleen maar vanuit daar werken. Dat is zo passé. Het werkt niet/of voor even.

Een balans is áltijd gewenst. Daarom is vertrouwen, innerlijke rust, paar stappen naar achter doen, joy, intuïtie, net zo belangrijk als doelen maken, structuur hebben en maar gaan en gaan en gaan. Wie te veel doorschiet in yang zal burned out raken, en wie teveel doorschiet in yin krijgt niet zoveel voor elkaar en blokkeert. Balans baby

29 Bescherm jezelf

Het is superbelangrijk om je dagelijks te beschermen tegen andere energieën. Zéker als je een HSP’er bent. Hoe je dat doet lees je in dit artikel, of dit artikel dat specifiek gaat over jezelf beschermen als HSP’er.

30 Bedenk waar je heen wil

Een HELE belangrijke tip, voor zowel je dagelijks leven als werk, is om te bedenken waar je heen wil (wat je wel wil), in plaats van blijven kijken waar je bent (en wat je niet wil). Welke stappen zijn nodig om daar te komen? En welke kan je nu maken? Easy does it :).

31 ENJOY life

Dude en dudettes, het leven is ZO freaking kort. Dus ENJOY het een beetje (veel) ok?

En weetje? Joy is de basis om te manifesteren wat je wil. Want stiekem reageren manifestaties het meest op wie je bent op dat moment en bijbehorende energie, dan op wat je je wenst te bereiken of worden. Dat werkt wel, maar het beste werkt om te voelen wat je wil bereiken en zijn. Starting from NOW! Enjoy 🙂

Kussies S

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

2 Comments

  1. Hooooooj S.!
    xx

    1. heee girl:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.