Hoogsensitief hooggevoelig kind tips
De nieuwe tijd HSP Samenwerkingen

4 hulpmiddelen voor ondersteuning bij een HSP-kind

Hoogsensitiviteit heeft hele mooie kanten, tegelijkertijd kan het ook een uitdaging zijn voor zowel kind als ouders. Het kind hierin ondersteunen, is voor beide partijen fijn. Er zijn zeker veel hulpmiddelen die je kan gebruiken om je kind fijner en veiliger te laten voelen. Ook bij overprikkeling helpen deze tools enorm. 

Bij dezen ☺️.

1 Kauwsieraden en/of bijtspeelgoed

Heb jij een hoogsenstief kind dat maar al te graag kauwt op zijn/haar mouwen/potloden/koordjes en/of pennen kauwt? Dat is niet zo gek, want kauwen is fijn voor een (HSP)-kind. Maar op pennen/potloden kauwen, en de hele dag natte mouwen hebben is natuurlijk niet gewenst. Kauw- sieraden en kettingen zijn hiervoor een stoer en veilig alternatief. Je kind kan knagen wat hij/zij wil, komt meer tot rust en kan zich beter concentreren. Kauwsieraden worden ook veel gebruikt door kinderen (en volwassenen) met prikkelverwerkingsproblemen, autisme en/of of ADHD.

Kwalitatief goede, originele en veilige kauwsieraden voor zowel kind als volwassene zijn te vinden in de Educadora webshop. Er is enorm veel toffe variatie in het aanbod :).

2 Een goede nachtrust

Uiteraard wil iedereen zijn/haar kind een goede nachtrust bieden. Bij een HSP-kind is iets meer zorg op dit gebied zeker verstandig. Zeker als je kind onrustig slaapt, zijn er praktische handvaten die je kan gebruiken om je kind te ondersteunen voor een betere nachtrust.

Ten eerste is het zeer belangrijk om een fijne slaapkamer te creëren, waar je kind goed tot rust komt. Zet daarvoor het liefst niet teveel spullen in de kamer, want dat leidt alleen maar af. Ook is het zeker niet verstanding om electronica is de slaapkamer van een HSP’er te hebben, want teveel straling in de kamer kan ervoor zorgen dat je kind niet lekker slaapt. Om helemaal van prikkels en de omgeving af te sluiten, kan een klamboe een oplosing bieden. Dit geeft een veilig gevoel, en hierdoor een betere nachtrust.

Verder kun je denken aan het gebruik van een etherische olie (denk bijvoorbeeld aan de geur lavendel, kamille of rozemarijn). Deze oliën verspreiden een heerlijke geur in de kamer en kunnen een kalmerend effect hebben.

Tot slot is het voor hoogsensitief kind belangrijk om een goed dekbed te hebben dat goed vastzit. Hiervoor zijn extra zware dekens te koop, die helpen bij angst, stress en onrust. Ritsbaar beddengoed dat ‘s nachts goed strak blijft zitten, is ook een aanrader.

3 Zoutlamp

Afbeeldingsresultaat voor zoutlampEen zoutlamp in een (woon)kamer ziet er niet alleen mooi uit, het hebben van zo’n lamp kent ook enorm veel gezondheidsvoordelen.

Het werkt als volgt: wanneer een zoutlamp aangaat (met een lampje dat erin zit) verwarmt het zout. Door de verwarming van dit zout gaat de lamp zweten, en door deze verdamping komen er negatieve ionen vrij. Deze ionen helpen de schadelijke aanwezigheid van elektronische apparatuur zoals WiFi en televisie te ontheffen. Ionen zijn elektrisch geladen atomen of moleculen. Teveel positieve ionen in je leefomgeving kunnen namelijk voor vermoeidheid en drukkende energie zorgen. Een HSP-kind kan hier erg gevoelig voor zijn.

Dit is wetenschappelijk bewezen, echter dien je wel een echte Pakistaanse Himalayagebertelamp (dit is echt één woord) hiervoor te gebruiken. Er zijn heel wat zoutnamaakmodellen op de markt, dus houd hier rekening mee als je er een wil aanschaffen voor gezondheidsvoordelen.

4 Auraspray

Afbeeldingsresultaat voor auraspray drawEen hoogsensitief kind kan zo open staan, dat het ontzettend toegankelijk is voor anderen energieën. Aarden is dan ook écht intens belangrijk bij HSP, anders waait het met alle winden mee. Dit heeft niet alleen overprikkeling tot gevolg, maar ook dat kinderen op die manier letterlijk andermans leed dragen en dit klinkt net zo vervelend als het is (sommige kinderen slepen dit altijd nog mee als ze volwassen zijn!).

Als je kind moeite heeft om met beide voeten op de grond te blijven zal het dus snel uit balans raken. Dit kan zorgen voor een angstig zijn, of een kind dat in zich in een emotionele achtbaan bevindt.

Een HSP’er leer je dus het liefst afsluiten en gronden (veel in de natuur zijn, douchen, oefeningen om af te sluiten, praten). En ter ondersteuning van beschermen van eigen energie, is een auraspray heel geschikt.

Een auraspray bestaat uit etherische oliën, die een positief effect hebben zowel op geest als lichaam. Dit zijn verschillende geuren, denk aan lavendel, rozemarijn en dergelijke. Doordat verschillende oliën worden gecombineerd, heb je een fijne spray die je kan inzitten voor verschillende doeleinden.

Je kan iedere dag een auraspray gebruiken bij je kind (je sprayt dan letterlijk de aura van je kind, ook boven het hoofd). Ook kan je jouw woning of de slaapkamer van je kind insprayen, en hierbij liefdevolle energie de ruimte insturen.

Conclusie

Met wat tools zal je jouw hoogsensitieve koter enorm helpen, waardoor je hem/haar enorm op weg kan helpen en ondersteuning kan bieden in een wereld die soms enorm overweldigt :).

Heb jij nog aanvullende items in dit lijstje? Vul ze dan hieronder aan, dan help je ook andere ouders met HSP-kids! :).

 

 

 

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.