Inspiratie geluk tips
Collectief Persoonlijk Spiritueel

44 simpele dingen die mij een gelukkig gevoel geven

De droomwereld op aarde lijkt abstract en voor even, maar dat speelse, dat alles goed is ongeacht hoe iets is, dat is juist hoe het leven in de kern ís. De rest zijn lagen, kokers en perspectieven, gedachten, ego’s, 3denken, in je hoofd en gedachten zitten, al is dit allemaal soms onvermijdelijk. Blijf dan vooral de balans opzoeken in de vierde dimensie, terwijl we ondertussen allemaal transformeren naar een 5dwereld.

Om te blijven herinneren (weten) dat de wereld 5d (en hoger) met ons hele zijn waar te nemen is, is het fijn om te stil te staan bij de dingen uit die wereld die ons blij maken. Zodat je trilling hoog blijft.Dit zijn in ieder geval 44 ‘eenvoudige’ geluksmomentjes die mij een compleet en gelukkig geven (en veel ervan jou vast ook!), en ervoor zorgen dat ik helemaal in het nu ben en grond.

Want geluk zit in de kleine dingen. Die eigenlijk helemaal niet zo klein zijn, maar in mijn beleving juist groot. In willekeurige volgorde:

1 Mijn hond

𝕓𝕚𝕝𝕝𝕪

Dieren in het algemeen geven mij een gelukzalig gevoel, en brengen mij meteen in het nu. Ik voel ze aan en spreek hun taal. Dieren hebben geen ego, en zorgen er voor dat ik helemaal in mijn gevoel daal.

Door mijn hond die elke dag bij mij is, ben ik dus heel vaak geaard. Ze beschermt me, geeft mij liefde (en ik haar) en we voelen elkaar heel goed aan. ♠

2 De zon

Alhoewel ik fan ben van ieder seizoen, en de herfst en winter zeker zo af en toe mis, is het voelen van de zon op mijn huid iedere dag een kadootje. Zeker nu ik als mowgli in een jungle vertoef, en ik deze omgeving mijn thuis mag noemen (al is heel de aarde ons thuis), maakt mij intens dankbaar + blij.Afbeeldingsresultaat voor sun gifAfbeeldingsresultaat voor mowgli gif

3 Mensen die oprecht naar je lachen

Afbeeldingsresultaat voor smile gifEen oprechte lach van iemand, die ik beantwoord met een oprechte lach: die connectie maakt mij blij, gevuld en compleet.

4 Muziek

Gerelateerde afbeeldingOef, ja muziek maakt me heel blij. Het zorgt ervoor dat tijd niet bestaat, en mijn emoties gevoeld kunnen worden. Als muziek resoneert met mijn emotionele wereld, voelt het als pure liefde ♥♥.

5 Lachen

Humor connect mensen ook, en ik kan dan ook superblij worden als ik (hard) met iemand lach.

6 Een verschoond bed

Is gewoon superchill. Nuff said.

7 Iemand blij maken (met iets kleins)

Iemand zijn lievelingsdrankje kopen, een mailtje sturen dat vanuit je hart geschreven is, vragen hoe het met iemand gaat (en oprecht interesse hebben), uiteten nemen, een kaart schrijven (die ik vervolgens vergeet te posten, oops), een boek of ander kadootje aan iemand geven: iemand blij maken geeft mij een fijn gevoel!

8 Mijzelf blij maken

En natuurlijk vergeet ik mijzelf daarin niet. Mijzelf blij maken met alles wat met zelfliefde te maken heeft: YES!

9 Vrienden

Fijne, pure connecties a.k.a. vriend(innen) maken mij blij. Love jullie ♥♥♥♥. Afbeeldingsresultaat voor hug gif

10 Familie

Ik heb een leuke familie over de wereld verspreid. Als ik daar bij stil sta, voel ik me een gezegend en dankbaar mens. Over je familie (buiten je thuisgezin) denk je (ik althans) niet zo vaak over na, maar als je een fijne familie hebt (of je ze nou vaak ziet of niet), is dat toch iets bijzonders. Ik zag mijn familie niet vaak (ook niet in Nederland) omdat iedereen dus ergens anders woont, maar als ik ze zag was het altijd gezellig. Het zijn fijne, bijzondere mensen, van zowel mijn moeder als vaders kant :))).

11 Breda

Als ik denk aan familie, denk ik ook aan mijn eigen huisgezin (ouders en broer), het huis en de stad waar ik ben opgegroeid.

Ik ben heel erg blij dat ik in Breda ben geboren en getogen. Het is een superleuke stad, met toffe, gezellige inwoners.

Breda: parel van het zuiden.

Ook heb ik erg genoten van mijn basisschool- en middelbareschool tijd (1 school vooral). Ondanks dat er ook moeilijke tijden waren, kijk ik toch met een fijne blik naar achter als ik kijk naar mijn basis (school, thuis, jeugdvrienden, huis, hobby’s).

12 Lezen

Een fijn boek is echt een kadootje. Het haalt mij tijdelijk even uit de realiteit, waardoor ik erna beter juist in het nu kom.

13 Het horen van een favoriet nummer

In de kroeg, auto, restaurant, waar dan ook. Als je een liedje hoort dat op dat moment een van je favoriete nummers is: dat is een geluksmomentje (en zie ik ook als een teken van het universum, met welke boodschap dan ook).

Ahhh lekker nummertje

14 Vers brood

Een stevig, versgebakken en gezond brood: Genieten met een hoofdletter g.

15 Eten in het algemeen

Je maakt mij niet blijer dan met een bord met vers, heerlijk (warm) eten.

16 Vers gemaaid gras

Hmmmm.

Sowieso gras. Zeker als het vol in bloei staat :)).

Afbeeldingsresultaat voor grass gif

17 Sowieso de natuur

Hmmmmmmmm jaaa. Wij. zijn.natuur! Nuff said.

18 Een leuk berichtje van iemand uit het verleden

Een oude leraar, vriend(in), tante of wie dan ook: daar een berichtje van krijgen geeft mij een gelukkig gevoel!

Ello

19 Rijden door Bali

Op de scooter rijden door de mooie, rustige landschappen op Bali (bijvoorbeeld in Kintamani, Sidemen of Nusa-eilanden): deze meid doet dat met een glimlach van oor tot oor.

20 Het sensationele gevoel dat je iets hebt bereikt

Achterom kijkend en zien waar je bent gekomen en wat je heb geheeld: dit gaat niet vaak zonder tranen en een glimlach aan mij voorbij.

Stilstaan bij dat je iets hebt bereikt (fysiek of emotioneel, of allebei): het is belangrijk om te doen en het maakt je zo gelukkig (mij wel!).

Afbeeldingsresultaat voor yes gif

21 Met iemand praten die mij helemaal begrijpt

En aanvoelt. Die connectie is prachtig.

Afbeeldingsresultaat voor unicorns gif

22 Iets doen wat eng is (en wat dan lukt)

En het dan toch doen. Dat gevoel achteraf geeft mij een heel goed zelfverzekerd gevoel en zet me meteen in het nu.

23 Een nieuwe serie

Waarvan je na aflevering 1 weet dat dit de serie is waar je de komende tijd van gaat genieten. Een goede serie die mijn volledige aandacht krijgt; dat komt niet zo vaak voor. Als er dan een serie op mijn pad komt die ik écht tof vind, ben ik extra blij!

24 Foto’s!

Herinneringen ophalen uit fijne tijden: daar word ik blij van.

25 Een (feel good) film

Jaaa zeker als je je wat minder voelt is het kijken van een feel good movie zo fijn!! Een paar van mijn favorieten op dit gebied zijn: Mathilda, The Holiday, of (Disney)kinderfilms.

26 Een goede nachtrust

Afbeeldingsresultaat voor morning gifAls ik wakker word en ik weet dat ik goed geslapen heb: dan ben ik daar extra blij en dankbaar voor!

27 Oude muziek herontdekken

Een album dat je luisterde toen je jonger was, en in bepaalde fase van je leven zat (verdrietig of niet): oef, daar word ik gelukkig van, op welke (nostalgische/helende/blije) manier dan ook.

28 Een fijn huis hebben

En daar ook vaak bij stil te staan. Een fijn huis is fantastisch en voor mij broodnodig om te herstellen en tot mijzelf te komen. Ik heb bijna altijd een fijn huis gehad in mijn leven, en ben daar heel dankbaar voor.

29 Het weekendgevoel

Als ondernemer werk ik doordeweeks ,en vaak ook in het weekend. Toch heb ik vaak het weekendgevoel, zeker voor de zondag, want die dag houd ik vaak vrij om leuke dingen te doen.

30 Iets actiefs doen

Yoga, zwemmen, wandelen, rennen: het maakt me allemaal een blij en fijn mens! Iets actiefs doen = je vuur aanwakkeren en doorwandelen = heerlijk.

Afbeeldingsresultaat voor active gif

31 Iets niet actiefs doen

Chillen, zonnen, serie kijken, muziek luisteren, in bad liggen: het maakt me allemaal een blij en fijn mens! Iets niet actiefs doen = helen, herstellen en heerlijk.

antoine-dore-foot-chill-gif.gif

32 Een lief berichtje krijgen

Een lief mailtje, een leuke nieuwe samenwerking, een (privé)berichtje van jullie: het maakt me allemaal superblij!

33 Iets goeds doen voor de wereld

Wetende dat ik mensen kan helpen, een zetje kan geven, mag inspireren om ook zichzelf te (durven) zijn, om zo ook in hun eigen licht en kracht te gaan staan: dat is echt een van de mooiste dingen die ik meemaak op aarde (wederom: konectsjiee). Dit gevoel is echt een geluksmoment, keer op keer.

34  De jaren 90

Gerelateerde afbeeldingOef, als ik daaraan terug denk, dan zie ik mijn broer op zijn zolderkamer, waar ik stiekem speurde als hij weg was. Stapels breakoutmagazines, een weggesmeten petje in de hoek van de kamer, opgestapelde Thunderdomecd’s op zijn stalen bureau, een paar meisjesnamen gekerfd in datzelfde bureau, een oude Nitendo in de hoek, liefdesbrieven in een la waarvan ik er misschien een paar heb gelezen: alles ademt ’90 in die kamer. En als mijn broer dan thuis was, galmde er ook jaren ’90 trance/technomuziek uit zijn grote speakers. Als ik hier aan terug denk word ik heel blij :). (en natuurlijk aan alle andere dingen die de jaren 90 ons bood. Zoals: rollerschaatsen, spice girls, backstreetboys, tmf, titanic, pulp fiction, flippo’s en meer).

35 Broer-en-zusrelatie

Als kind gingen mijn broer Fedde en ik vaak Nitendo’en en hutten bouwen (op zolder). We schelen wel 6 jaar, dus verder hadden we vooral ons eigen leven en vrienden. We gaven ook geen gezamenlijke feestjes samen, ofzo. Toch vond ik het erg leuk om een grote broer te hebben en keek dan ook als kleine zus naar hem op (tot mijn broers pubertijd, toen moest ie natuurlijk snel het huis uit van mij). Ja een grote broer hebben is erg leuk, al had ik een zusje erbij ook erg leuk gevonden!

36 Een opgeruimd huis

Ik kan echt een sloddervos zijn, en probeer mijn huis nu iedere dag bij te houden. Een opgeruimd huis geeft mij echt een heel chill gevoel!

37 Blij zijn voor een ander

Als iemand om wie je geeft (of die je van Youtube kent of iets dergelijks), een mijlpaal gehaald heeft, zwanger is of wat dan ook: dan ben ik daar oprecht blij voor! En dat maakt mij ook weer blij.

38 Een lekkere parfum

Afbeeldingsresultaat voor rem renaissanceVan een parfum kan ik zo genieten, al heb ik er op dit moment geen. Mijn all time favorite is Rem van Rem renaissance. Niet zo bekend in Nederland, wel te koop in de Bijenkorf. Deze is heerlijk. Ruikt naar een frisse stranddag, en musk-jasmijnachtig. Het is een hele sexy, bloemige, frisse parfum! Ken je deze?

Ook She van Armani vind ik lekkie, en heel veel parfums van Lush.

39 Een lekker biertje in de zon

Na ongeveer 7 maanden onthouding, drink ik nu heel af en toe een biertje en dat bevalt mij goed. Een biertje (of ander (alcoholisch) drankje) in de zon = heerlijk.

40 De geur van een nieuw boek

Hmmmm

41 Dansen als niemand het ziet

Dan ga ik los hoor ;).

Afbeeldingsresultaat voor gif dance moves

42 Goede seks

Goede seks met iemand, waarbij je echt connectie maakt en je samenspel in een flow gaat: ja dat is chill ;).

43 Een nieuwe shampoo

Een nieuwe shampoo of douchegel maken mij blij :].

44 Jij

Jij als lezer, als aanwezige, als connectie, als mens, als ziel, als volmaakt menswezen: jij maakt me heel blij. Dankje dat je hier bent en dit leest. Alle liefde voor jou.

PS: Sorry als je niet van hysterische gifjes houdt :P. Het wordt afgewisseld met serieuze(re) artikels. By. X

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.