Positief denken tips
Collectief HSP Meditatie Mind Spiritueel

5 manieren om nú je trilling te verhogen

Er gebeurt op het moment heel veel op aarde. Er is een retrograde, en je zal vast gemerkt hebben dat dingen een beetje anders of niet verlopen op het moment. 

De bedoeling hiervan is dat we in onze schaduwkanten gaan werken, en deze dus ten eerste accepteren. We vervolgens angst aankijken, het begrijpen/ontleden, en er lessen uithalen. Donkere plekken doorvoelen en in zachtheid je verantwoordelijkheid ervoor nemen. In de zachtheid van de vrouwelijke energie, werkend in mannelijke energie. Gezond verstand, emoties scheiden van ratio en een heldere visie behouden is hierbij superbelangrijk.

Het is tijd dat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen, individueel en collectief. Voor onze lichte (zien wie we écht zijn en daarvan houden, en donkere kanten (zien wat onze aardse kanten zijn, die we mogen accepteren, van mogen houden of veranderen, leren); de eeuwige dans tussen de yin– en yangenergie, waar wij allen uit bestaan.

Het is erg belangrijk om niet vanuit angst, schaarste en tunnelvisies te werken. Daar gaat het bij veel mensen fout, waardoor ze stagneren en bevestigd worden in hun eigen gevoel van falen, niet goed genoeg zijn, en dat alles tegen hen werkt. Herken je dit? Dan is het tijd om weer evenwicht in jezelf te krijgen.

Zoals ik zei is het de bedoeling dat je jouw leerlessen aangaat, wat er op dit moment ook op je bord ligt. Daarbij een zachtheid, kalmte en hoge trilling behoudt, zodat je op die manier juist het relevante onderscheidt van niet-relevant, en in een goede energie oude wegen transformeert naar de juiste voor jou op dit moment in je leven.

Daarom geef ik je bij dezen 5 tips waarmee je in uitdagende, pittige tijden kalm blijft en je trilling omhoog brengt, waardoor je een open vizier houdt. Want: balance is the key ;). En geloof me; ik weet waar ik het over heb, door een aantal jaren geleden geleefd te hebben in het uiterste van zowel mijn mannelijke- als vrouwelijke energie (met alle gevolgen van dien), en daar een balans in te hebben gevonden. En hey, als ik dat als hoogsensitief persoon kan, kan jij het ook ;-).

1 Mediteer

Ja het helpt écht.

Juist om terug komt bij jezelf en vanuit daar keuzes maakt die voor jou goed zijn, is mediteren super. let niet op de havermout, caffe latte blabla trends; mindfulness en meditatie bestaat al superlang, en dat het een trend aan het worden is betekent nog niet dat de kern niet goed is.

Voor niets komt de zon op, dus als je je trilling echt wil verhogen omdat je vastzit in een moeras: hop, mediteer 5 à tien minuten.

Vertrouw dat je even ‘eruit mag gaan’, en  dat je los mag laten. Wat er voor jou bedoeld is, komt toch wel naar je toe.

Door te mediteren laat je los wat niet meer dient, en komt het juiste naar je toe waarmee je mag werken. De kern blijft over zegmaar. Je blendert je emoties in de trechter, snapje? En je verhoogt je trilling en dimensie.

Just do it!

2 Muziek

Muziek helpt mij enorm om mijn trilling te verhogen. Ik voel me dan euforisch en positief/constructief.

Zet even keihard lekkere muziek op en laat je meesleuren. Even geen gedachten of actie, dat komt erna ;).

3 Verandering je visie

Nee, aan je situatie an sich kan je misschien niet zo veel doen. Weglopen is ook geen optie. Maar waar je zeker wel controle op hebt: je mind.

Probeer je situatie als een uitdaging te zien. Jouw ziel heeft dit nodig om te groeien. Laat het naar je toe komen en voel je sterk. Accepteer je situatie, zodat je in het nu bent en ermee gaat werken. Het liefst zet je zinnen om zoals: ik heb een probleem en het gaat me nooit lukken in: ik heb een uitdaging waar ik door heen moet, en ik vind een weg. Ik heb voor hetere vuren gestaan. Het universum werkt met mij en niet tegen mij. Door mee te werken kom ik er sneller doorheen.

Weet ook dat je uitdagingen universeel zijn. Wij hebben allemaal flinke uitdagingen, die enorm heftig en intens kunnen aanvoelen. Je bent dus nooit alleen. Je bent ook niet de enige die eruitkomt ;). Het is goed, ook al voelt het niet zo. Je wordt beschermd :).

Als je je zinnen breder en open houdt, zal de oplossing makkelijk naar je toekomen. En er is overal een oplossing voor :). Just do it!

4 Vind iemand om mee te sparren

Zoek iemand met een goede vibe, die positief en constructief met je kan praten (liefst ken je diegene al ;)), en vraag of je een uitdaging mag bespreken. Erover praten lucht al op, en misschien heeft deze persoon goed advies.

Wees ook duidelijk. Misschien wil je even vrouwelijke energie en alleen een luisterend oor? Leg dat rustig voor. Of misschien heb je juist behoefte aan structuur, ritme en oplossingen, ofwel mannelijke energie? Geef dat rustig ook aan. Voor beide partijen is goede communicatie en open zijn over je verwachtingen (zonder ook er vanuit te gaan dat dit per se zo zal verlopen), fijn!

5 Energie omzetten

Als je merkt dat je in een loop zit en iedere keer dezelfde uitdaging terugkomt, zoom dan helemaal uit.

Heb je het gevoel aan een contract vast te zitten waar je vanaf wil? Ben je klaar om het aan te gaan? Wil je bepaalde personen uit de situatie een andere visie geven? Wil je ergens vanaf, en heb je het gevoel dat het heel oud is?

Dan is dit waarschijnlijk ook zo. Wat je dan kan doen is als volgt:

Ergens aan werken met een goede vibe betekent soms dat je eerst de vervelende emoties moet voelen voordat je door kan. Schrijf dan al je frustratie en gevoelens op papier. Voel dit, laat het allemaal omhoog komen (om zo los te laten). Schrijf ook op waar je voor je gevoel nooit meer van af komt, en wat dit met je doet (gevoel van falen et cetera).

Stop AL je gevoelens en emoties in dat papiertje, en sta ook even stil bij de emoties. Alle nare niet constructieve shit mag je op dat moment voelen. Sterker nog, hoe meer het omhoog komt nu hoe beter. Wanneer je voor je gevoel alles in dat papiertje hebt gestopt, kijk je ernaar en bedank je het. Zeg: bedankt voor de lessen en vervolgens verbrandt je het.

Je laat zo weten aan het universum dat jij je lessen geleerd hebt, en jij nu klaar bent voor het nieuwe. Ook al is het spannend. Jij bent klaar voor nieuwe wegen en oplossingen.

Je kan ook letterlijk contracten verbreken. Met wie of wat dan ook. Schrijf dan op; ik verbreek het contract met zus of zo (misschien een oud contract uit een vorig leven, of een contract met iemand uit het verleden waar je voor je gevoel ooit een zielencontract mee hebt gemaakt om te leren, wat nu niet meer dient). Onderaan het contract schrijf je je handtekening, bedank het contract/leven/personen/situatie, en zeg dat het je niet meer dient. En vervolgens verbrandt je dit papiertje ook.

Tot slot

Als je een paar tips hebt opgevolgd, en je voelt verandering in je energie, is het belangrijk dat je juist doorpakt. Je moet het zelf doen, want niemand komt het geven ;). Dus niet denken: zo dat is weer geklaard. Ik voel me weer goed! En dan de televisie aanzetten, bij wijze van (afleiding ligt natuurlijk op de loer).

Nee, nee. Nu je je energie weer mooi hebt getransformeerd, ga je het best aan je uitdaging verder. Mét goede fijne, yin, nieuwe energie. Dit was pas stap een ;). En nu door. Stap voor stap. Nu je anders weet, doe je anders :)!

Wat hierbij ook helpt is om op te schrijven wat je wil bereiken in deze situatie. Wat je daarvoor denkt te moeten doen. Wat haalbaar is. Wie je daar eventueel bij kan helpen. Zie je einddoel voor je, en werk hier heen. Tijdens dit proces is het natuurlijk belangrijk dat je een afwisseling vindt tussen je energie hoog- en schoonhouden, en het doorpakken en voor je doel gaan. Succes!

Onthoud: vertrouw dat je uitdagingen precies voor jou bedoeld zijn. Je hebt alleen zelf invloed hoe snel en chill je ergens door heen gaat, en welke andere deuren je tijdens en na dit proces opent.

We doen dit met zijn allen!

X S

PS:

Wil je gelijk zonder teveel moeite je trilling verhogen? Luister dan aandachtig met al je energie dit soort tonen:

Ook ander soort muziek (en nog heel veel andere (mediatie)muziek), helpt mij enorm om energie in mij los te maken en mijn trilling te verhogen. Drukke, space, maar voor mij gestructureerde muziek, vind ik al jaren chill. Zo maakt progressieve trance mij rustig, in balans en opgewaardeerd/excited (yang/ying), omdat het alle vier de elementen verenigt 🔥. Toej

Ik ben bewust dat waarschijnlijk één lezer bovenstaande cd leuk vindt: dan is deze voor jou jongen/wijffie. XX

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.