Collectief Spiritueel

7 simpele manieren om je spirituele reis te beginnen

Spiritueel leven is een non-stop proces. Het begint vanaf dat je op aarde bent (en daarvoor al). Toch is er een verschil of je dit leven bewust of onbewust meemaakt. Daarom heb ik voor jou zeven simpele tips om jouw spirituele reis bewust te beginnen!

Toen ik twintig was begon mijn reis/ bewustzijn. Ik bezocht een paragnost, deed het jaar erop mijn eerste kambo-ceremonie en sindsdien gingen er allerlei deuren voor mij open die mij naar mijn kern hebben geleid.

Ik ben nu dertig en vertrouw volledig op het leven en mijn Hogere Zelf (ik dus). Wetende dat ik uit het goddelijke/licht in mij draag, zorgt er ook voor dat ik groots droom en niet opgeef. Wel ben ik flexibel en open, want ik weet dat de uitkomst anders kan uitvouwen dan ik wens. Daarbij weet ik dat alles gebeurt voor mij en niet tegen mij. De hordes en onweersbuien zijn uitdagingen en testen, en daarin kalm blijven is they key. En zo leven is voor iedereen weggelegd, want we zijn in de kern allemaal ‘t zelfde 😊.

Veel mensen voelen niet alsof het universum met hen is, maar tegen hen. Ze zijn aan het overleven en altijd onderweg, om nooit tot een eindpunt te komen. Zo is het wel voor veel mensen in het westen. Altijd op  zoek naar meer. Maar van binnen wordt het zo steeds leger.

Spirituele wezens

Deze aardse wereld waarin we leven is niet wat het lijkt. De materiële wereld is namelijk een illusie..Het is er, wij zijn er, maar ook weer niet. Het is eigenlijk een spiegel voor wat er binnen ons zit, en wat wij de wereld in brengen.

Mindfuck? Toch zie ik het echt zo. Wij zijn namelijk spirituele wezens die een aardse ervaring ondergaan, en niet andersom. Daarom is een spirituele reis eigenlijk niet helemaal juiste omschreven. Juist zou zijn: 7 manieren om je spirituele reis te ondersteunen/sturen/bewust mee te maken. Echter, klinkt dat nogal abstract.

Natuurlijk is wat we zien super echt voor ons, maar weten dat het allemaal energie blijft is fijn om een holistische kijk te bewaren. Als je namelijk beseft dat we allemaal het universum zijn, en niet enkel een lichaam, wordt manifesteren en ontvangen een stuk makkelijk :).

Heb jij het gevoel dat er meer is? Dat je aan het overleven bent? En is het tijd om dichter bij jezelf te komen, authentiek te worden, zijn wie je in spiritueel wezen bent zonder je aardse bestaan te ontkennen of te negeren? Wil je een leven creëren zoals jij echt wil, en waardoor je hier op aarde bent? Een leven in overvloed? Weten hoe je je blokkades herkent en opheft? Wil je trauma’s helen? Jouw innerlijke stem horen en durven te volgen? Well, dan zit je hier goed.

1 Ga opzoek naar je eigen waarheid

Als je jouw spirituele reis wil beginnen, is het belangrijk te weten wat je eigenlijk aan het doen bent. In principe ga je opzoek naar jouw eigen waarheid. Niet naar dé waarheid, maar naar jouw waarheid.

We worden al vanaf kinds af aan verteld wat we moeten geloven. Omdat we onbewust en bewust ons liever als kuddedieren gedragen, kan het goed zijn dat je op late leeftijd een mix bent geworden van allerlei normen en waarden van mensen en situaties om jou heen. Onderweg ben je zo steeds meer verwijderd van je kern. Je bent dan een hele grote ui, die eens goed gepeld mag worden. Is wel lastig, want misschien zijn de lagen stug en weet je niet waar te beginnen.

Stap 1 is dus überhaupt begrijpen dat er een waarheid in ieder van ons schuilt, deze allemaal uniek is en elke waarheid nodig op deze wereld. Durf dus naar binnen te gaan, om je ui te pellen, en durf die lagen eraf te halen. Als je op die manier op jezelf leert te vertrouwen wordt het leven een stuk makkelijker. Want dan zit jij achter het stuur, en niet je ego, innerlijk kind, partner, moeder, zus, buurvrouw of maatschappij.

Als je ook op zoek wil naar jouw waarheid, kan je door naar stap 2.

2 Wees stil

Om je waarheid te vinden moet je stil zijn. Stil zijn betekent de rust opzoeken zonder enige afleiding van externe dingen (werk, vrienden, (social)media, telefoon, internet, boeken). De natuur opzoeken (zonder telefoon), op je bed naar buiten staren, meditatie, zwemmen et cetera. Het zijn allemaal manieren om de tijd te vergeten en jezelf te horen.

Zodra je stil bent, komen antwoorden zelf omhoog. Deze kan je opschrijven of gewoon voelen/dagdromen.

3 Bereid je voor op schoonmaakrondes en onbegrip

Hoe dichter je bij jezelf komt, hoe meer je (trilling) verandert. Niet iedereen zal hierbij passen en dat is helemaal oke. Want voor elke deur die je dichtgooit gaat er een andere open.

Bovendien verruimt het je perspectief als er mensen uit je leven gaan. Want als je steeds meer je waarheid (durft) te leven en daarbij hoog blijft trillen, ga je veel meer openstaan en zullen nieuwe mensen naadloos bij je aansluiten en jij bent hen. Zo zal je merken dat de wereld groter is dan Anneke en Annet van de basisschool (even flauw), en dat er zoveel mensen op aarde zijn die ook een soortgelijke visie of jouw trilling hebben. Niet iedereen hoeft natuurlijk op jou te lijken (dat is ook niet authentiek, maar eerder sekte-achtig). Ik bedoel meer als je elke kleur van jezelf ontwikkelt, zal bij elke kleur(en) iemand passen. Dus hoe meer delen jij van jezelf (h)erkent hoe meer mensen uit allerlei uithoeken in je leven zullen komen! Dan wordt niet alleen jouw perspectief op jezelf breder, maar ook je blik op de wereld.

Bereid je dus voor op schoonmaakrondes. Wat en wie niet in je leven past, wordt vanzelf weggehaald en idem dito. Dit kan je natuurlijk ook zelf een handje helpen. Denk hierbij niet alleen aan mensen, maar ook aan spullen die je niet meer dienen. Hoe meer je opruimt, hoe meer je ruimte hebt voor vernieuwing en dus groei!

Ohja, en mensen die jou niet helemaal snappen, en misschien een oordeel over jou hebben, hoef je niet te overtuigen. Zij hebben een ander levenspad, dus het is volstrekt normaal dat niet iedereen je begrijpt en dit hoeft ook helemaal niet. Jij bent hier voor jouw zielsmissie en zij voor die van hen. Je bent hier niet om te overtuigen, dus wees wijs als iemand je beoordeelt. Een oordeel zegt namelijk meer iets over hen dan over jou. Neem mee wat je wil, ga in gesprek als je dat wil, maar laat destructieve oordelen bij diegene van wie ze vandaan komen.

4 Krijg een gezonde relatie met donker en licht

Het leven is dus niet of/of. Ofwel: je bent niet licht òf donker. Ga dus niet opzoek naar het stralende licht om zo je donkere plekken te negeren. Zo loop je van jezelf weg, en dat kan toch helemaal niet.

Het leven bestaat nou eenmaal uit donker (yin) en licht (yang), want licht en liefde komt nou eenmaal met angst en donker. Je komt van ‘t licht en kan leven vanuit dit licht, maar hebt dus ook je ego nodig om hier te leven en te gronden.

Donkere plekken kun je wel transformeren, tegelijkertijd zal donker er altijd zijn. Het brengt je namelijk nog meer liefde en licht. Als je dit doorhebt, durf je ook makkelijk door donkere plekken te gaan, omdat je weet dat daarachter altijd licht is.

Het accepteren van je donkere kanten zorgt er dus voor dat je meer zal shinen 😉 (het leven zit zo vol heerlijke paradoxen).

Lees hier meer over yin, en hier over yang.

5 Wees liefdevol

Jij bent liefde.

Voel jouw liefde/licht, en stuur het de wereld in. Dan keert het ook moeiteloos terug.

Als je moeite hebt om liefde te voelen van binnenuit, kan een rozekwarts hier goed bij helpen. Je kan deze edelsteen onder je kussen stoppen als je slaapt, of om je nek hangen als een ketting.

6 Verbind met soortgelijke mensen, niet met een leraar

Je hoeft geen Gandhi te lezen of een spirituele goeroe te hebben, want jij bent jouw eigen spirituele leraar. Wel kan je een coach of een paragnost opzoeken, die op jou kan intunen en je kan spiegelen. Hij/zij kijkt dan mee en begeleidt je eventueel, waardoor je het zelf weer kan. Maar een spirituele leraar zoeken, is wat mij betreft het buiten je zelf zoeken en je afhankelijk opstellen.

Verbinding is het sleutelwoord. Door met mensen te verbinden die dezelfde/soortgelijke kijk hebben op het leven, zul je ook weer meer met jezelf verbinden en vice versa.

Je tribe vinden kan overal. Stel jezelf hiervoor open en zeg dagelijks een mantra, bijv: ik sta altijd open voor nieuwe gelijkgestemden/vrienden, en het universum beantwoordt je verzoek. Kijk nu rustig om je heen, bijvoorbeeld op social media. Voeg eens wat mensen toe op Facebook of Instagram. Post een comment of privé-bericht, ga op een retreat of neem een yoga-klasje, en wie weet wat eruit komt.

7 Wees geduldig

Een spirituele reis is reeds gezegd oneindig, en gaat met vallen en opstaan. Drie stappen naar voren, twee terug bij wijze van.

Een spirituele reis is lastig omdat het eerst lelijker wordt (je moet immers door donker voor het licht). Diegene die doorzet, krijgt de beloning. Zie het als een hele oude kamer die opgestapeld is met dozen en troep. Als je dat moet opruimen wordt je misschien eerst gefrustreerd en maak je nog grotere troep, voordat het steeds meer vorm krijgt. Toch loont het altijd en zal je voor je het weet een frisse nieuwe kamer hebben, die bij jouw ik past.

Succes! Neem je tijd & enjoy.

Namasté

Wil jij jouw tip erbij hebben? Gooi ‘m dan hieronder in de comments!

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.