Collectief Persoonlijk Spiritueel

Ben ik paranormaal begaafd?

Een vriend van mij vroeg laatst of ik paranormaal begaafd ben. Ik zal je vertellen wat daarop mijn antwoord is.

Als je mij volgt via social media, dan weet je denk ik wel dat ik met allerlei mensen omga. Dat heb ik al vanaf kleins af aan. Wat ik daarmee bedoel is dat ik niet alleen met HSP’ers omga bijvoorbeeld. Voor mij is oprecht iedereen van binnen hetzelfde, en ik kies nooit een kant. Ik heb verschillende kanten, en bij al die kanten passen verschillende mensen. Bij mij is het én/én. En de nieuwe tijd, én de oude tijd (combi/balans), en yin én yang, en chillen én keihard werken, en zweven én keihard aarden, en magie én gewoon ff normaal doen, en vrouwen én mannen, en mens én plant/dier/natuur. Nja vul de rest maar in :). Wat wel in overeen is, is dat het allemaal bij elkaar past, en in balans is. Ik ben ik, en niet iedere dag een andere versie o.i.d.

Ik gebruik mijn kleuren, en mijn ego voor gronding zodat ik niet zweef met alles en iedereen, maar bij mijzelf blijf en grenzen maak en bewaak (ook voor mijzelf). Maar ik ben diegene die naar al die kanten kijkt en de baas is over al die kanten in mijzelf. Dat is geen geloof dat ik hanteer, en dat doe ik ook niet om mijzelf te verschuilen achter iets. Ook betekent het niet dat ik met iedereen omga en iedereen leuk vind (of zij mij), nop. Ik heb heel veel schoonmaakrondes in mijn leven gehad, soms bewust en soms deed het universum al het werk ;).

Het betekent wel dat ik met iemands ziel resoneer en/of het aardse gedeelte. Ik voel oprecht dat we met zijn allen hier zijn om elkaar wat te leren. En ja veel mensen hebben mij beoordeeld en heb heel veel conflict gekend, JUIST omdat ik tegen oude dingen aantrapte, juist omdat ik niet gezien en gehoord werd door mensen die ik wel zag en hoorde. Maar door deze conflicten ben ik sterker dan ook, en vanuit mijn hart gaan leven. En zodoende ben ik erachter gekomen dat IK mijzelf moet begrijpen, en dan veel meer kan uitzoomen op situaties en mensen (en zo ook kan mengen met verschillende type mensen). Zo kan ik van anderen leren en genieten. En dat is niet altijd leuk. Ik denk oprecht dat veel mensen bezweken waren in de situaties die ik gekend heb (maar die ik ook zelf heb aangetrokken om te leren). Het leven is alleen niet bedoeld om daarin te blijven hangen. En geloof mij, dat kan ik nu stellig zeggen, omdat ik dat zoveel jaar juist wel deed.

Het leven is een groot spel, dat hartstikke serieus is (als er iemand emoties serieus neemt ben ik het wel), maar het blijft een spel waar wij ZELF de regie over hebben. Dus natuurlijk blijf ik dan niet bij bepaalde mensen die geen respect tonen, maar dat betekent niet dat ik bijvoorbeeld op een HSPeilandje ga zitten met alleen maar HSP’ers (al is het connecten met gelijkgestemden in je leven ontzettend van belang imo, want je begrijpt elkaar zonder woorden en helpt elkaar (ook niet altijd met woorden) om te helen), waarmee we samen kunnen vertellen hoe zwaar het is. Als iedereen dat doet (wat wel vaak gebeurt in de maatschappij), wat leren we dan van elkaar? NIETS. Dus vraag jezelf eens af: wil je herkenning en verandering? Of herkenning en blijven hangen?

Het voelt misschien wel zo, maar al je pijn en lijden is NIET het einde van de wereld. Het is juist EEN BEGIN, naar eigen verantwoordelijkheid en regie. Het begin van transformaties, waardoor je vanuit je hart leert leven en alles naar je toe kan trekken wat jij wil.

En nogmaals: als je denkt: ja jij hebt makkelijk praten jij weet niet wat ik voel, nou ik kan je vertellen dat ik zo’n 7  boeken over mijzelf kan schrijven, die echt niet per se leuk zijn, maar waar ik wel dankbaar voor ben.

Ik kan juist stellig zeggen dat je je ellende zelf aantrekt en het nodig hebt om te transformeren, omdat ik aan beide kanten heb gestaan. En die oude kant maakte een brug naar hier. Maar het kon zeker een tikkeltje sneller, als ik zelf als twintiger een blog gelezen had, en als ik eerder in mijn leven gevoelige/bewuste mensen ontmoet had, zodat ik erover kon praten.

En daarom ben ik hier om te helpen, zodat anderen zoals jij, er geen jaren over doen, om naar de andere kant te komen :).

Aardse vriend

Terugkomend op waar dit verhaal om draait; ik was dus laatst met die vriend, en die leeft nogal aards. Maar natuurlijk voelt diegene ook van alles, want iedereen voelt energie, alleen niet iedereen is er bewust van. Deze vriend wel, maar is er niet echt mee bezig om het deze energie vertalen. Dus als antwoord op zijn verhaal dat-ie erg chagrijnig was die dag; zeg ik dat er op dat moment veel zielen op Bali zijn, en hoe dat komt. Natuurlijk heeft zijn irritatie meerdere betekenissen, die soms niet eens van belang zijn (irritatie en moeheid is gewoon menselijk). Maar ik schroom niet om dan luchtig te de energetische kant te vertellen, die óók van toepassing kan zijn. Niet eens om van alles op te lossen en zo snel mogelijk je weer goed te voelen, nee juist om te verklaren en dat je dan beter even rust kan pakken tot dat de energie op aarde anders is. Aan de ander wat ie ermee doet :). Dit kan allemaal luchtig en hoeft echt niet met violen en een trommel en een fluit, my god liever niet, ik heb ook dingen te doen. Tenzij de setting daarvoor is en beide partijen dit willen bijvoorbeeld. Maar voor mij is het net zo normaal als: hey, wil je even die cola doorgeven.

Dus naast onze aardse vriendschap, die erg geworteld is, floep ik van alles eruit dat met energie/denieuwetijd/lichtwerk te maken heeft. En die vriend? Hij vindt het best interessant. En ik? Ik vind het weer mega fijn dat deze vriend met zijn oksels tot in de grond staat, mij laat zien dat gronden en praktische zaken erg fijn zijn voor mij (juist om zo magie te praktiseren), en mij een beschermd gevoel te geven in mijzelf. En dat hij soms naar mij luistert, ook al leeft hij zelf een stuk anders.

Als antwoord daarop weer zei hij: ‘echt cool wel, dat je alles zo voelt.’ Ik antwoord: ‘klopt, maar soms wel lastig, want ik zie en ervaar dus alles holistisch. Ik krijg alles via verschillende lagen en kanalen mee, en dat is soms net zo vermoeiend als het klinkt’.

Toen zei deze vriend (nu komt het): ‘Ben je niet gewoon paranormaal begaafd?’ Ik: ‘zo kan je het zien ja, dat is een aardse benadering ervoor.’

Dus nu ga ik uitleggen wat ik hiermee bedoel. Sorry voor de lange inleiding. Had ik zin in.

Paranormaal begaafd

Als ik de Van Dale erbij pak, lees ik dit:

Je hebt gezocht op het woord: paranormaal.

pa·ra·nor·maal (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) naast het normale (voorkomend)paranormale verschijnselen bv. telepathie, helderziendheidparanormaal begaafd helderziend
✓ ✓ ✓
Ja die kan ik allemaal afvinken, dus het klopt!
Nou weetje, het is niet zo eendimensionaal. Letterlijk niet. Ik krijg ook alles mee zoals die aardse vriend het ziet, en ik zou die wereld nooit weg doen (dat kan ook niet echt, want ik ben eenmaal op aarde), want anders was ik ook niet op deze planeet. Echter, geef ik net zo veel aandacht aan ‘die andere wereld’, de energie, want meewerken met deze energie/wereld werkt gewoon erg in je voordeel, en andersom geldt dit ook! Er niet mee werken, werkt echt in je nadeel (denk maar aan ziektes, mee willen doen, pleasen etc etc).
Als ik het begrip paranormaal begaafd ontleed en de vergelijking toepas, kan ik inderdaad telepatheren, ben ik inderdaad helderziend (en voelend/wetend), en dus in die zin paranormaal begaafd helderziend. En even praktisch vertaalt: ik voel entiteiten, zag vroeger geesten, heb ‘s nachts vaak visioenen, praat met mijn gidsen/elfen/(bescherm)dieren, kan zien wanneer mensen bijna naar het hiernamaals gaan, kan zien of mensen ziek zijn, voel mensen (op afstand) haarfijn aan, kan zonder ayahuasca naar die ‘andere’ wereld en ermee werken, ik krijg elke dag downloads, werk met mijn engelen, symbolen/kaarten/inzichten/dromen, en zie de wereld in meerdere dimensies die elkaar afwisselen. Het liefst vind ik daar een balans in. Ik maak er dus gebruik van, maar geen misbruik. Ik gebruik het voor mijzelf en mensen die er voor willen openstaan. Ik zal het dus nooit opleggen of een discussie gaan maken dat wat de ander voelt of ziet niet waar is omdat ik ‘paranormaal ben’. Nee nee, dat is niet aan mij. Ik kan wel een spiegel voor iemand houden, maar als iemand dat niet wil haal ik die weg. Ook verschuil ik me niet achter de term en houd ik vaak wijselijk mijn mond. Dan werk ik gewoon bewust met mijn energie en zijn woorden niet zo van belang. En verder leef ik gewoon aards, met een pizzaatje en een colaatje, kijkend naar Boer zoekt vrouw :).
Bewust in en met andere dimensies leven/werken, helpt mij onder andere om te manifesteren, altijd het licht te vinden en daarin te blijven, oplossingen te vinden, trauma’s te ontdekken bij mijzelf en anderen om dit in liefde en aandacht te transformeren, te vertrouwen, en samen te werken met mijn gidsen. Het helpt ook om mensen te doorzien (zien of ze puur zijn/of liegen). Het helpt mij om alles te ontvangen wat ik wil, wat zeker niet betekent dat dit direct lukt (juist hiermee werken betekent vaak dat je al je blokkades tegenkomt en veel tegengas krijgt, zeker als je niet naar je gevoel luistert en toch kiest wat je ego zegt, maar dat stopt mij niet van doorgaan), of in de vorm dat ik wens. Want ook ik heb natuurlijk een aards pad met thema’s, karma, vorige levens en dingen uit te werken (daar heb je de aardse kant voor nodig).
Wat ik niet kan: zien hoelang iemand nog leeft, of diegene een vriendin krijgt en wanneer (dit vroeg dezelfde aardse vriend), en andere voorspellingen. Dus no worries, het is niet eng, en als ik ergens vertoef zal door mij niet de oogst op het land mislukken ;).

Ben je nou paranormaal begaafd?

Ik geloof heilig dat iedereen zo is zoals ik, alleen dat deze diep van binnen zit, en daar wil of kan niet iedereen bij op het moment (allicht in levens erop). Iedereen heeft een intuïtief stemmetje, waarvan we allemaal weten dat deze altijd gelijk heeft. Dit stemmetje is de poort van de wereld van wonderland ;).
Dus het antwoord of ik paranormaal begaafd ben (of hoogbegaafd, dat vroeg iemand ook een keer): dat ligt eraan hoe je het ziet. Mij een biet hoe het genoemd wordt, maar voor mij zijn eigenlijk alle naampjes los van elkaar te beperkend. Want paranormaal blijft een aardse term, voor iets dat holistisch is en waar we allemaal uit bestaan. Dus ja, vanuit een aardse benadering kan het zo worden genoemd. Maar er zijn wel meer aardse labels zoals ADHD/HSP/Kristal/nieuwetijds/ADD etc. Ja je kan hoogsensitief zijn en een nieuwetijdskind, maar er is zoveel meer dan dat. En, en, en, en, en én :). Met een mooie begrenzing, vanuit liefde :).
Wat ik hiermee wil zeggen, is dat de namen an sich niet zo veel zeggen. Want het gaat om het allesomvattende. Dus alle etiketten laten allemaal maar zien vanuit welk perspectief er bekeken wordt. En begrijp me niet verkeerd, daar hou ik ook van! Maar het is niet allesbepalend. Zo werkt het zeker mee om je HSP te erkennen en ermee te werken, maar daar houdt het niet bij op ;). Snappie? Het is een ingang, naar zoveel meer! Tegelijkertijd is het een onmisbaar puzzelstukje, waarvan je pas weet dat je deze mist als je deze mist. Ofzoiets.

Wat heb ik hieraan?

Misschien is het een oninteressant verhaal voor je. Toch zit er een belangrijke boodschap voor iedereen in. Vind ik.
Wat ik mensen wil meegeven (HSP/paars/geel/hoog/laagdbegaafd, doet er allemaal niet toe); van welk pad je ook komt, je kan ALTIJD energie voelen, je eigen gevoel (herkennen) en zo jezelf helen. AL je antwoorden zitten in jou. Wat jij zo interessant vindt aan een ander, zit in JOU. Klaar om losgelaten te worden. Het maakt niet uit wie je bent of wat je ziet. Het gaat er wel om dat je hierop vertrouwt en dus naar binnen keert, in plaats van naar buiten.
Daarbij kan je wel leren van anderen (juist!) maar begrijp dat we allemaal hetzelfde in ons dragen/zijn :). Iedereen heeft dus alle tools om de code te kraken, en om energie te vertalen en een leven te leven dat daadwerkelijk bij jou past. En daarom hou ik zo van praktische spiritualiteit. Zodat je alle kanten in jezelf verenigt, en met alle kanten werkt. Niet op een eilandje zitten (en wel gelijkgestemden zoeken snap je het nog?), niet tegen mensen aantrappen die anders zijn. Soms wijselijk je mond houden, en soms wijselijk je mond opentrekken. Alles vanuit meerdere perspectieven bekijken. Niet je trilling aanpassen, maar wel je aards aanpassen, tot een midden wat gelijkwaardig is voor iedereen. Doen wat goed voelt, ook al wijkt het af. Je eigen pad bewandelen en er trots op zijn, tegelijkertijd ook kijken en leren van andere paden. Nooit opgeven, en altijd blijven leren en dankbaar zijn voor wat er al is. En dat allemaal in easy stand…het kan echt :).
Ik geloof weet heilig dat iedereen dit in zich heeft, maar velen wat gegronde magie ergens onderweg afgeleerd hebben. Kijk maar naar kindjes. Die voelen ook vaak piekfijn aan welke volwassene/situatie goed is of niet. Die luisteren ook naar hun gevoel. Zij zien ook alles op verschillende manieren. Onderweg leren ze vaak om dit af te leren. En ik leer mensen graag dit weer aan te leren :). En door te leren zal je alleen maar kunnen leren hoe je bij je weten komt, wat allang in je zit. Hoe je de lagen pelt om bij jouw unieke kern te komen. En dan vraagt iemand anders aan jou misschien of je paranormaal begaafd bent. En dan kan jij dit weer doorgeven :).

Ik herken mijzelf erin

Mooi, en leuk:). Nu is het weten dat je een hele magische wereld in je hebt/bent niet het einde. Het is dus juist het begin, wat ik al eerder vermeldde. Het is belangrijk om dit soms te herhalen, want bij het begin stagneren mensen vaak. Want als het dan niet in een keer lukt, krijgen ze de ‘bevestiging’ van hun eigen beperkende denken: dat het niet lukt, dat ze niet goed genoeg zijn et cetera (been there done that). En dan stoppen ze met de ‘spiriwiridingen’, want het ‘helpt toch niet’. Zo lopen ze weg van wie ze daadwerkelijk zijn.
En ik wil dus leren dat het spirituele leven een proces is voor iedereen, en dat het aangaan niets meer is dan het begin. Dat je mag werken in zowel de aardse kant als de energetische/emotionele kant in jezelf, om zo de yin-en yang energie in jezelf te verenigen. En hoe je dat praktisch gezien doet, lees je allemaal op dit platform.

Tot slot

Er zijn overal sleutels te halen en deuren te openen. Geloof dus ten eerste dat jij dus ook ‘paranormaal begaafd’ bent, dan kan je het leven leven wat daadwerkelijk bij je past en wat jij wil creëren voor jezelf :).

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

2 Comments

  1. DSH says:

    Leuk stukje as usual, honey x
    Yep, ik ben dat ook. Ssshtt.. niemand zeggen 😉

    1. Suze says:

      Jaaaaaa gij ook!

Leave a Reply

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.