HSP Stories

Één van de meest gelezen artikelen op mijn blog

het artikel dat gaat over het verband tussen HSP en trauma’s.

Ik heb zelf in die tijd dat ik het schreef (2017) ook veel aan dat artikel gehad, door weer dieper te graven op dit onderwerp (you teach best what you most need to learn). Zodoende heb ik EMDR- therapie gedaan en ben ik zo goed als genezen van al mijn trauma’s.

Een trauma is niet alleen maar een ongeluk of een een andere ernstige ramp die je hebt meegemaakt. Een trauma is een gebeurtenis waarin je zo onveilig voelde dat je hersens je verdoofde op dat moment(en) om niet te voelen. Dit heeft veel impact op je gehad en heb je nooit meer willen voelen. Tot op de dag van vandaag heb je het daarom niet verwerkt, en dat kan van alles zijn. Je blijft erin hangen als een vastlopende plaat en herbeleeft eigenlijk iedere dag je trauma, omdat je wel eraan denkt en je lichaam wil dat je het verwerkt.

Bedolven onder trauma’s leef je iedere dag in het verleden, en lijd je door pijn die eigenlijk allang voorbij is. Maar jij zit nog in dat moeras. Je begrijpt vast dat dit veel impact heeft op je huidige bestaan. Je processen gaan langzaam en sommige zijn stopgezet. Zonde!

Aan de hand van dit artikel heb ik ook prachtige mensen mogen coachen, die online dit artikel vonden. Het staat ook bovenaan in Google. Niet om stoer te doen, maar om te laten zien dat dit onderwerp belangrijk is en veel mensen hierop zoeken (oke beetje stoer doen😜).

Ga het artikel alsjeblieft lezen als je hoogsensitief bent en in de knel zit. Er zijn meer trauma’s in je energetisch systeem opgeslagen dan je wellicht weet. En herken je jouw trauma’s? Ga dan absoluut EMDR doen. Ik stuur al mijn coachees met trauma’s door (naast mijn coachingtraject) naar die therapie. En het werkt als een trein en snel, al is het geen quick-fix, eerder een hele intensieve en super werkzame therapie.
In een paar weken bloeien zag ik ze opbloeien, iets wat een mega voordeel is van HSP: je transformaties kunnen razendsnel gaan als je ervoor gaat.

Fijne week jij. Kus S. 💙

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.