Eetdagboek
Bali Eetdagboek Gezondheid

Eetdagboek van dit weekend

Ik krijg regelmatig de opmerking dat ik er veel jonger uitzie dan dertig jaar. En ik vind dat zelf eigenlijk ook wel. Ik heb best een mooie huid (met rimpels en mee-eters, dat dan weer wel). En hoe ouder ik word, hoe jonger ik er eigenlijk uit ga zien (ok, dit is lichtelijk overdreven, maar je snapt ‘m). Dit terwijl ik toch echt belachelijk veel shit op mijn bord (haha) heb gekregen, meer drugs, sigaretten en alcohol heb gebruikt dan goed voor mij is en mijn huidverzorging enkel bestaat uit kokosvet op mijn hoofd smeren. Ik denk zelf dat het komt omdat ik goed voor mijzelf zorg, en goed eten daarin een belangrijke rol speelt.

Naast het innerlijk werk dat ik jarenlang verricht – en in mijns inziens zéker iemand jonger kan maken/voelen, zorg ik sinds acht jaar fysiek ook heel goed voor mijzelf (ok, afgezien van de liters alcohol die ik dronk) en zie je dat denk ik terug aan mijn huid. Zo at ik jaren zoveel mogelijk biologisch voedsel en kookte ik iedere dag vers (vaak ook voor het middageten).

Op Bali zorg ik ook goed voor mijzelf. Naast gezond eten, verdween alcohol ook als bijna vanzelfsprekend naar de achtergrond, en heb ik nu een half jaar geen druppel op. Het koken is wel wat meer naar de achtergrond verdwenen en ik let ook amper op of iets biologisch is (vooral omdat het hier niet makkelijk te controleren is).

Ik zorg altijd voor balans in mijn leven en let nooit strikt op wat ik eet. Daarbij benader ik alles holistisch dus zou ik nooit één kant streng aanpakken. Het gaat bij mij namelijk om voeding, innerlijk werk, slaap, mindset, beweging en nog zoveel meer. Praktisch op eetgebied wil dat zeggen dat ik eet waar mijn lichaam die dag om vraagt, en ik nooit op mijn gewicht, calorieën of iets dergelijks let. Ik eet namelijk op gevoel.

Zo kan ik gemakkelijk iedere dag buiten de deur eten, dus als iets bewerkt is vind ik dat ook niet zo’n ramp. En als ik voor zo vers mogelijk onbewerkt voedsel kan kiezen kies ik dat. Maar ik staar mij er absoluut niet blind op. Op dat gebied zit ik heel erg in mijn flow denk ik. Dat gezegd hebbende vind ik eten wél superbelangrijk, vooral omdat het mijn lievelingshobby is, en dus onwijs geniet van lekker voedsel, en ik mij goed voel als ik eet wat mijn lichaam voedt in plaats van vult.

Kortom: ik ben van de balans, genieten en bewuste flow. En ik geef je eens een kijkje in mijn eetschema van dit weekend. Benieuwd of je het wat vindt :). Bij dezen.

za 9 september 2019

Ontbijt

Ik ontbijt vandaag met een superlekkere zoete, sappige mango, want wat zijn die toch fantastisch op Bali. Daarbij eet ik twee zuurdesemboterhammen met pindakaas (zowel brood als pindakaas zijn beiden biologisch. Gekocht bij Bali Budda, mocht je naar Bali gaan en brood willen).

Na mijn ontbijt drink ik mijn thee op, gris ik nog een typisch mini Balinees banaantje mee van thuis en vertrek dan naar het centrum van Ubud.

Middag

Daar aangekomen parkeer ik bij een restaurantje. Ik neem een bruine sandwich met kip, aardbeien, boerenkool en nog wat groentes, ben eerlijk gezegd vergeten wat precies. Ik herinner mij avocado, tomaat, ui en een dressing. Was weer bio toevallig.

Bij mijn sandwich neem ik een overheerlijke cappuchino met amandelmelk en een koekje dat naar boter smaakt. Ik neem koffie vaak met melk, maar als de optie er om de melk te vervangen voor een plantaardige vervanger (geen soja), doe ik dat graag. Verder drink ik ijskoud water.

Tussendoor

Tussendoor gooi ik wat onbewerkte cashewnoten naar binnen (ik eet altijd ‘normale’, maar zoals ik zei: zodra de kans er is om voor de wat betere te gaan, koop ik die. Deze zijn wederom van Bali Budda). Verder eet ik een stuk of zeven rijstwafels met pindakaas en nog een zuurdesem boterham met pesto, haha. Ik drink thuis kambucha (Bali Budda) en water.

‘s Avonds

Ik eet hier bij het restaurantje dat bij dit resort hoort (heb helaas nog geen keuken hier). Ik bestel een spaghetti carbonara. Het was een karig spaghettietje, maar het vulde :).

Supplementen: spirulina en 1 vitamine c

Zondag 10 september 2019

Ontbijt

Ik ontbijt met twee bananenpannenkoeken, wederom van het restaurant van dit resort, en papaya en watermeloen. Daarbij eet ik wederom een zuurdesemboterham met pindakaas en drink ik thee.

Middag

Ik blijf thuis werken en chillen, en bestel een nasi goreng. Deze komt met veel groenten, een gekookt eitje, twee satestokjes die ik aan Billy geef (ik probeer vlees te minderen).

Tussendoor

Als tussendoortje eet ik twee heerlijke grote sappige mango’s. Eentje was heel zoet en de ander zoetzuur. Je ziet: ik ben groot fan van de mango’s hier. Vooral op Ubud zijn ze echt mmmmmm. Kosten geen drol en overal te koop.

Verder drink ik een flesje cola en heel veel water, want het is hier warm.

‘s Avonds

Eet ik een soto ayam (Indonesische kippensoep). Dat is een bouillon met rauwe groentes, stukjes kip, gekookt ei en rijstnoodles. Daarbij eet ik ook een kipsalade, dat sla, kip, avocado en een ui/knoflookdressing bevat :).

Supplementen: magnesium, ijzer en spirulina.

Tot slot

Dit was het voor dit weekend! Ik merk zelf dat ik minder eet nu in Ubud dan voorheen in Canggu. Misschien is dit al veel voor sommigen, maar vaak ik eet ik dus gerust ‘s middags en ‘s avonds dus ‘avondeten’ (en soms ‘s ochtends ook) en is dit voor mijn doen dus minder dan wat ik normaal eet. Zo at ik in Canggu vaak twee keer per dag een grote maaltijd (hamburgers, pasta, vis, nasi campur en dergelijke) en nu dus anders. Want ik merk dat ik hier aan het ontgiften ben en daarom niet zo veel behoefte heb aan veel eten, wél aan genoeg fruit, groenten, water en één hoofdmaaltijd.

Het voelt goed om mijn lichaam nu te ondersteunen in dit proces, en als ik de behoefte voel om meer te eten dan geef ik daar gelijk gehoor aan. Ook die lijstjes komen er ongetwijfeld snel aan, dus ga niet vergelijken want het is een momentopname (en vergelijken moet je sowieso nooit doen)! ‘t is dus voor de leuk (met Balinees tintje :)) en misschien kun je wat inspiratie opdoen om ook bewust en gebalanceerd bezig te zijn met wat goed voor jou voelt/is. Want dat is ook zelfliefde! :).

Laat me weten of je het leuk vindt als ik vaker eetdagboeken bij houd! Liefs S.

Lees ook

Welke supplementen raad ik aan?

 

 

 

 

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.