Gezondheid Mind Samenwerkingen Spiritueel

Tips voor een fijne energie in je huis

Een positieve energie in je huis is enorm belangrijk om je goed te voelen. Mooie dingen manifesteren gaat namelijk een stuk gemakkelijker met nieuwe, lichte energie om je heen dan wanneer je in een bedrukte energie uit 1700 zit. Zorg er daarom voor dat je huis een plek van lichtheid blijft. Een plek waar je je kunt opladen in plaats van dat het je leegzuigt.

Daarom geef ik bij dezen vijf tips voor een goede energie in huis. Iedere tip gebruik ik persoonlijk en vind ze echt superfijn! Share the light ;).

Zorg voor goede ventilatie

Meteen de makkelijkste tip, maar zeker niet onmisbaar: zorg voor een goede ventilatie in huis.

Ik heb eigenlijk altijd de ramen open. Ik voel het ook direct als ramen dicht zijn en krijg zelfs nachtmerries als ik niet met de ramen open slaap. Dit heeft te maken met dat de kamer dan te weinig zuurstof bevat en ik teveel koolstofdioxide inadem. Dat wordt gelinkt aan een soort hyperventilatie en angst wat nachtmerries in de hand werkt.

Ook overdag in een huis is te weinig zuurstof echt niet fijn. In een huis blijft energie namelijk hangen. Dus als jij net ruzie heb gehad met je partner kan dat uren blijven hangen, waardoor je telkens in zo’n energie kan verkeren. Niet gewenst. Zet daarom vaak de ramen wagenwijd tegenover elkaar open. Een frisse wervelwind zorgt niet alleen voor meer zuurstof in je huis, maar dus ook dat oude energie wegwaait.

Reinig je huis

Niet alle energie verdwijnt pardoes uit je huis. Zeker als er hele zware oude energie in je huis zit – bijvoorbeeld van een echtscheiding van mensen die voor jou in je huis woonden – zal er echt meer nodig zijn dan enkel wapperen met de ramen. Reinig je huis daarom ook energetisch, zodat ALLE energie die niet van jou is verdwijnt.

Goede manieren die je hier voor kan inzetten zijn: wierrook, witte salie of palo santo. Als je dit gebruikt, zet dan wederom alle ramen open! De oude energie kan zo weg gaan. Als je echt heel erg last hebt van vervelende energieën, kan je altijd iemand (online) zoeken die je huis energetisch reinigt.

Richt je huis fijn in

Een goede inrichting is ook zeker belangrijk om je thuis fijn te voelen. En als je je fijn voelt, blijft die energie ook in het huis hangen. Een mooie vicieuze cirkel dus!

Je inrichting van je huis heeft dus véél meer invloed dan je denkt. Een oud schilderij met zielige gezichten erop en veel zwart zorgt echt niet voor een fijne energie! Zorg voor veel kleur, en dingen waar je blij van wordt, dan wordt je huis ook blij.

Verder kan je ook de energie een beetje sturen. Als je snel zweeft en je wil thuis aarden en gronden, kan je denken aan veel (ronde) natuurproducten. Denk verder qua kleur aan aardetinten.

Ook kan je een fijn knus hoekje maken waar jij je altijd terug kan trekken. Kleed bijvoorbeeld de bank fijn en knus aan, leg er fijne sierkussens op en een zacht kleedje. Ook kan je denken aan een altaar vol positieve dingen. Edelstenen, foto’s, veertjes, souvenirs, bloemen en zitkussens (voor meditatie), zijn allemaal geschikte spulletjes die je hiervoor kan gebruiken.

Reinig je huis met (keltisch)zeezout

Ik zet regelmatig mijn huis in het zout. Dit werkt ZO goed.

Het werkt als volgt: gebruik (Keltisch) zeezout, en strooi dit over alle vloeren (vergeet de hoeken niet en onder je bed!). Dan laat je het 24 uur ‘intrekken’.

Vervolgens zuig je al het zout op en gooi je dit direct weg in een vuilniszak die buiten staat. Laat het zout dus niet in de stofzuiger en/of in je huis, want dit is een grote negatieve energie.

Het zout trekt negatieve energie aan en als je dit opruimt is die energie dus ook je huis uit. Het werkt ECHT supergoed.

Zet planten in je huis

Ik ben zo fan van planten. Ze geven niet alleen je omgeving een boost van zuurstof en positieve energie, ze zorgen daarnaast ook echt voor een positieve groene energie in je huis. Deze energie is goed voor je hartchakra. Ook staan planten natuurlijk fantastisch in je interieur.

Kleine dingen, groot effect

Dit waren de tips! Naast deze ‘grote’ tips, kan je ook dingen aan kleine (meer vanzelfsprekende) dingen. Bloemen, je interieur zo nu en dan veranderen, kaarsjes aan en positieve muziek opzetten, zijn voorbeelden van kleine dingen die je kan doen en toch een supergoed effect hebben. Zie hier het gewenste domino-effect dat je wil hebben!

En tot slot: begin bij jezelf. Zorg voor een goed humeur, want dat blijft zeker thuis hangen ;).

Zorg jij bewust voor een fijne energie in je huis? Laat het weten in de comments :))

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.