Persoonlijk Spiritueel

Fijne yoga voor thuis

Het is je vast niet ontgaan dat yoga en meditatie helpt bij de alledaagse stress en algemene malaise die iedereen kent. Mediteren helpt je goed om naar binnen te keren en je gedachten en emoties te relativeren. Yoga helpt daar ook goed voor, maar ook om de (vastzittende) energieën weer te laten stromen in je lichaam.

Zelf ben ik een voorstander van thuisyoga. Het is in je eigen tijd en je komt makkelijk in een flow van dagelijkse yoga. Ik zie mezelf in ieder geval niet iedere dag een les bij een yoga-school doen. 

Daarom 5 Youtube-tips die ik gebruik voor thuis en mij erg helpen! So grab your mat and join with me ;).

Yoga with Audriene

Misschien heb je wel eens hiervan gehoord, want deze yoga is heel populair op Youtube. Als je yoga intikt kom je al snel bij haar uit. Met 2,8 miljoen (!) volgers met recht een populair Youtube-kanaal te noemen. Yoga with Audriene is yoga van de Amerikaanse Audriene, die simpel wordt uitgelegd en erg fijn is. Audriene legt op een hele rustige manier haarfijn uit hoe je (beginnende) yoga oefeningen doet. Ze heeft voor elke klacht wel een yogales en je kan een 30 dagen-challenge met haar doen waarin ze yoga met je opbouwt.Ook heeft ze foundations of yoga video’s, ofwel video’s waarin stap voor stap verschillende houdingen worden uitgelegd. Wel handig dat je een simpele zonnegroet kan, voordat je je benen in de lucht moet gooien ;). Daarnaast heeft ze specifiek hierop afgestemde yoga, zoals yoga voor angst en paniekaanvallen, een gebroken hart of voor sporters en nog veel meer.De ruimte waarin ze opneemt is vaak erg rustig. Een plant, fijn licht en een hond die vaak meedoet. Wat wil een mens nog meer?

Boho beautiful

Boho beautiful is naar eigen zeggen een reisyoga-levenstijl, voor lichaam geest en de aarde. De inhoud van dit kanaal is geconcentreerd op yoga, reizen, sport, meditatie, fitness, veganistisch eten, bewust leven en begeleide meditaties.

Boho Beautiful is populair op Youtube. En dat is ook wel te begrijpen. De locaties en de muziek zorgen voor een superfijne setting. Een yoga les waarin je meteen meditatief bezig bent. Op een strand, in een olifantenresort in Thailand, op Bali, tussen de watervallen you name it.. Ik doe vaak yin yoga van hen. Die muziek erbij zorgt er voor dat ik makkelijk in een meditatieve staat kom als ik deze yoga uitoefen. Werkt top!

YOGATX

Yoga TX is ook een fijn kanaal. Van (beginners) full body yoga, stretch yoga & flexibility yoga tot aan yoga voor je chakra’s. Chakra’s zijn centra van geestelijke energie in het lichaam van de mens. De zeven belangrijkste chakra’s lopen langs je wervelkolom tot aan de kruin.Ben je al een beetje thuis in chakra’s en wil je aan chakra’s gerelateerd klachten oplossen? Dan is de chakra yoga challenge een echte aanrader. Je benadert hiermee je chakra’s met yoga en meditatie gericht op de specifieke plek waar je het nodig hebt.

Infinite waters

Met meer dan een miljoen volgers op het Youtube-kanaal van Ralph Smart, de oprichter van Infinite waters, is dit een populair kanaal te noemen. Dit kanaal is opgericht om mensen te helpen hun beste versie te worden. Hij vindt het een geboorterecht om je vrij te voelen en zijn filmpjes en meditaties helpen je daarbij. Wij mensen zijn niet op aarde gezet om ons dagelijks angstig en gestrest te voelen en zijn video’s laten zien hoe je je bevrijdt van die angst.

De onderwerpen waar Ralph over vertelt zijn heel divers, maar de rode draad hierin is hoe je je eigen leven kan creëren door positief te denken. Zijn overtuiging is dat iedereen ongeremde mogelijkheden heeft om alles uit zijn leven te halen. Het enige dat ons tegenhoudt is angst. Zijn uitleg is simpel en doeltreffend. Het helpt je snel om weer met beide benen op de grond te staan. Mij helpt het in ieder geval om te aarden.

Dit was maar een kleine greep uit het grote aanbod aan begeleide meditaties en online yoga. Voor beginners-meditatie zijn de Headspace-meditaties fijn of de korte meditaties van Sanny zoekt geluk. Maar er is nog veel meer te vinden! Zoek en gij zult vinden.

Ikzelf ben fan van de spirituele begeleide meditaties, waarin je dingen moet visualiseren. Meditaties die mij echt inzichten geven, dus meditatie die verder gaat dan alleen je gedachten observeren. Meer intuïtieve meditatie noem ik het. Ik noem een Commit Happines, de meditaties van Tijn Touber of een Dick de Ruijter.

Het is een beetje zoeken, maar ook voor dit geldt; maak het eigen. Experimenteer en kijk waar jij het beste bij voelt! Ken jij een Youtube-kanaal dat hier echt tussen moet staan? Laat het achter in de comments!

 

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

1 Comment

  1. Yoga with Tim is ook een hele fijne 🙂 Goede, rustige uitleg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.