Verhuizen buitenland
Gastblog HSP Spiritueel

Gastblog: Hoe ik mijn leven in Nederland verruilde voor wonen en werken in Spanje

Femke Bakker

In deze blog ga ik met jullie delen hoe ik mijn leven in Nederland heb verruild voor wonen en retraites geven in Spanje.

Deze blog schrijf ik heerlijk buiten, tussen de heuvels, midden in de natuur. Twee jaar geleden zag mijn leven er echter nog heel anders uit..

Twee jaar geleden werkte ik namelijk nog voor de Rabobank. Ik had een prima leven. Ik had een eigen appartement in Amsterdam gekocht en mijn baan vond ik de meeste tijd heel erg aangenaam. Toch knaagde er iets in mij. Ik wist gewoon dat er meer te halen viel uit het leven en dat ik veel meer in mij had, dan enkel regels en tijden volgen van een organisatie.

Persoonlijke ontwikkeling

Femke in Spanje

Al jaren deed ik aan persoonlijke ontwikkeling, maar de afgelopen jaren ben ik hiermee echt intensief aan de slag gegaan. Zo ben ik mij gaan verdiepen in de wet van de aantrekkingskracht, die stelt dat je jouw eigen werkelijkheid kan creëren doormiddel van je gedachten. Op het begin vond ik dit moeilijk te geloven, maar inmiddels ben ik ervan overtuigd dat dit zo werkt. Tijdens mijn baan heb ik thuis veel aan reflectie gedaan. Wat wil ik ? Hoe ziet mijn ideale leven eruit? Daaruit kwam een plaatje uit met in ieder geval meer vrijheid, veel reizen, mooie mensen ontmoeten, voor mezelf werken, bijdragen en mensen helpen met hun groei. Ik had geen idee hóé ik dit voor elkaar ging krijgen, maar de intenties waren in ieder geval gezet. En dat is iets wat ik de afgelopen jaren ook geleerd heb: het hoe mag je loslaten en aan het leven overlaten. Het is onze taak om te beslissen wie we willen zijn en wat we willen doen, maar hoe dat precies vorm gaat krijgen is aan het leven. Uiteindelijk kwam de hoe uit een totaal onverwachte hoek in een totaal onverwachte vorm. Ik wist niet eens dat het bestond! Er zijn nog zoveel dingen waarvan je niet eens weet dat je ze niet weet. Dus daarom kan je de hoe in mijn ogen vaak ook helemaal nog niet invullen.

Passief inkomen

Er kwam een principe op mijn pad om een passief inkomen op te bouwen en daarmee ook anderen te helpen om hetzelfde te doen: een mogelijkheid om te werken met wie ik wil, waar ik wil en wanneer ik wil. Ik heb deze kans met twee handen aangepakt en na een jaar kon ik mijn baan bij de Rabobank opzeggen. Ik genoot van mijn vrije leven en alle mooie dingen die op mijn pad kwamen. Ik wist altijd al dat ik mensen wilde inspireren en dus begon ik een Youtube-kanaal en een Facebookpagina om mijn ervaringen te delen. Het was ook spannend om mezelf opeens op die manier neer te zetten, maar ik dacht ook “iedereen begint ergens en uiteindelijk is het mijn leven en daarin ga ik doen wat ík wil”.

Soulmate

Femke: ‘Ik denk dat ik inmiddels al drie keer getransformeerd ben sinds deze relatie.’

Later kreeg ik een relatie met mijn soulmate en toen is mijn spirituele ontwikkeling echt in een stroomversnelling gegaan. Ik denk dat ik inmiddels al drie keer getransformeerd ben sinds deze relatie. Ik ging mij steeds meer op mijn spirituele ontwikkeling richten door middel van boeken, energetische healings, visualisaties en meditatie. We kregen samen ook nieuwe dromen. Als HSP-ers vonden we Amsterdam inmiddels te druk en we zagen nog niet echt in waar we dan zouden gaan wonen. Het liefste wilde we in de natuur leven, in een community en met een gezamenlijke ruimte waar we dan mooie trainingen konden gaan geven. Ook hierin hadden we echt geen idee hoe we dit voor elkaar gingen krijgen. Maar opnieuw waren de intenties gezet en hadden we er vol vertrouwen in dat dit ergens wel een keer ging gebeuren. Begin dit jaar zijn we vervolgens beiden naar Spanje gegaan voor een retraite, bij een prachtig Nederlands stel dat hier woont. Zij hebben hun eigen spirituele centrum midden in de natuur. We hadden zo’n goede klik! Zij hebben om die reden ons gevraagd om bij hen te komen wonen in Spanje om gezamenlijk de retraites te gaan geven, en het centrum verder uit te bouwen: wauw, wát een groot cadeau! In dit verhaal zat alles in wat we zochten en het werd ons zomaar gegeven. Dus ook van dit verhaal leerden we weer dat het leven de hoe invult en dat het vaak allemaal veel makkelijker en sneller kan dan wij denken. En dus hebben we de stap genomen. We hebben de caravan van mijn schoonvader naar Spanje laten brengen en daar wonen we nu in.

Vertrouwen

Femke in haar oude appartement in Amsterdam

Natuurlijk was het spannend om alles in Nederland los te laten, maar voor elke deur dicht gaat een nieuwe deur open. Het passieve inkomen dat we hebben opgebouwd heeft natuurlijk ook een belangrijke rol gespeeld, waardoor we deze stap durfde te nemen. En zo kan je altijd achteraf pas zien waar alles goed voor is. Het zijn allemaal opgestapelde bouwstenen om je te brengen naar je volgende bestemming. En daarom geloof ik dat je echt alles kan worden wat je wilt. Maar het moet wel datgene zijn dat jíj echt wilt, niet wat de omgeving van je verwacht. Je moet durven om naar je hart te luisteren, het lef hebben om je pad te volgen en vooral vertrouwen hebben in het leven. De eerste retraites van Femke staan gepland in september. Je kan ze vinden via haar websiteJe kunt haar verder volgen op: Instagram,Youtube en Facebook.

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.