Sofie Lievens
Gastblog Spiritueel

Gastblog: Mijn weg naar een vrij en onafhankelijk leven

Sofie Lievens

“Passion for prosperity of people”

‘Prosperity’ wordt naar het Nederlands letterlijk vertaald als ‘prosperiteit’ en staat onderandere voor: bloei, voorspoed, welvaart, geluk, overvloed, succes, veiligheid en (toch weer even naar het Engels) ‘the good life’. ‘Passion for prosperity of people’ staat centraal in alles wat ik nu doe voor mezelf en voor anderen. Vanuit deze ‘staat van zijn’ ben ik nu mijn eigen bedrijf aan het opbouwen. Ik zal jullie in deze blog meenemen in de reis die hieraan vooraf is gegaan.

Resultaatgericht

Toen ik vorige week de vraag kreeg om deze gastblog te schrijven over mijn veranderingsproces was ik even verbaasd, omdat ik nog maar net begonnen ben met dit nieuwe pad. Echter voelde ik meteen enorme energie opborrelen. Dus, ik zei meteen: “Ja, leuk!”. Puur omdat ik deze nieuwe ervaring aan wil gaan, omdat het me leuk lijkt en het niet uitmaakt of er een direct resultaat aan gekoppeld is.

‘Ik was extreem gefocust op het beheersen van de processen en het resultaat.’

Mijn reactie op het verzoek voor een gastblog, zou een jaar geleden heel anders geweest zijn. Ik zou denken: bloggen? Waarom? Wat levert dat op? Ik was extreem gefocust op het beheersen van de processen en het resultaat. Ik wilde op mijn werk alles zo snel en goed mogelijk gedaan hebben en ik nam dit patroon uit mijn werksituatie mee in mijn privéleven. Ik dacht dat deze drang uit mijn omgeving kwam, maar ik legde deze uiteindelijk natuurlijk mijzelf op (iets wat ik ergens wel wist, maar waarvan ik niet wist hoe ik het kon veranderen). Dit werd zo extreem dat ik altijd bezig was met “getting things done”. Hierdoor liep ik mezelf voorbij en kon ik nergens meer echt van genieten. Ik was een soort oppervlakkige versie van mezelf geworden. Als je deze situatie namelijk uitvergroot, geldt het volgende:

Wanneer je niet accepteert en waardeert wat ‘is’, kun je nooit volledig genieten. Zodra je hier bewustzijn voor ontwikkelt, zul je gaan inzien dat waarderen van wat ‘nu is’, essentieel is voor een vervuld leven en dat al het andere relatief zinloos is. Belangrijk hierbij is dat er een verschil zit in het conceptueel begrijpen van deze dingen en het daadwerkelijk ervaren. Om het bovenstaande nog constanter en sterker te ervaren, is een persoonlijk sterk verlangen. Echter vergt dit tijd.

Sofie

Bevestiging

Ik heb binnen zes jaar een bachelor en twee masters afgerond. Daarna ben ik bij Spotify gaan werken in verschillende functies voor bijna vijf jaar. Je kunt je misschien voorstellen dat iemand met flinke ambities, een sociaal, flexibel en pragmatische karakter in combinatie met extreme loyaliteit best wat neer kan zetten. Ik kreeg dan ook genoeg waardering van zowel mijn vrienden/familie als collega’s. Waardering uit mijn omgeving was wat mij een voldaan gevoel gaf, echter is dit gevoel altijd tijdelijk en daarom extreem verslavend. Daarover leerde ik:

Door bevestiging in je omgeving te zoeken stel je je afhankelijk op. Bevestiging ontvangen van de buitenwereld geeft altijd alleen een tijdelijk goed gevoel en kan daarom verslavend werken. Wanneer je bewust wordt van deze patronen, kun je jezelf volledig leren accepteren en jezelf toestemming geven om te zijn wie je bent, los van wat anderen hiervan vinden. Dit geeft een enorm verlichtend en onafhankelijk gevoel.

Mijn ervaring nu: het is zo’n verlossing als je onafhankelijker en vrijer gaat leven, dan wordt ‘t pas echt leuk!

Zelfstandig

‘Yoga werkt als een spiegel en leert mij onder andere dat je nooit verder komt als je vecht tegen wat er is.’

Toen ik stopte met werken bij Spotify wist ik vrijwel meteen dat ik geen andere baan wilde gaan zoeken, maar dat ik voor mezelf wilde gaan werken. Ik had tijd en ruimte nodig om tot inzichten te komen, alleen dan kon ik de vrijheid behouden om mijn leven in te richten op de manier die ik wilde. Dit lijkt misschien een onzeker bestaan, maar het voelt veel stabieler omdat ik nu iedere keer zelf de keuze kan maken wat ik wel of niet wil doen. Zo ervaar ik nu vrijheid en voel ik me zelfsturend, en dat geeft juist een zeker gevoel.

Yoga beoefen ik vanaf mijn zestiende jaar, en afgelopen jaren is mijn interesse in yoga groter geworden. Ik heb geleerd dat het veel meer is dan op je hoofd staan. Het helpt me enorm om de balans tussen naar binnen en naar buiten gericht zijn te vinden, waardoor ik nu effectiever met mijn energie om kan gaan in het dagelijkse leven. Yoga werkt als een spiegel en leert mij onder andere dat je nooit verder komt als je vecht tegen wat er is. Omdat yoga mij zo goed helpt, ben ik een yoga teacher opleiding gaan volgen. Ik wil dit doorgeven.

Je creëert alles zelf (law-of-attraction), dus acceptatie en zelfliefde zijn key om een ‘prosperous’ leven te gaan leiden. Ik ben altijd erg streng naar mezelf geweest, maar wilde niet langer presteren en mijzelf pushen tot het uiterste. Mijn verlangen om écht te kunnen gaan genieten was heel sterk. En yoga leerde mij:

Yoga en meditatie helpen om alle (spirituele) wijsheden ook daadwerkelijk te integreren.  Er is geen doel te behalen, maar het constant liefdevol laten ontvouwen van je eigen pad is wat het is. Zodra je gaat ervaren dat je dit zelf creëert, wordt het zo leuk om dit stap voor stap te ontdekken! Het is heerlijk om jezelf keer op keer opnieuw uit te vinden.

Vrijheid

Tijdens mijn yoga-opleiding was mijn moeder een boek aan het schrijven over het ontdekken van je eigen vrijheid. Door hieraan mee te werken, realiseerde ik mij extra sterk dat het zo essentieel is om je bewustzijn te verruimen als je vrijheid wil ervaren. Als je namelijk leert bewust te worden, wordt je dat ook van je gedachten- en gedragspatronen, en ben je in staat om deze te veranderen. Dan ben je vrij, omdat je niet meer gevangen zit in je eigen hoofd.

Bewustwording bereik je door naar binnen te keren wanneer je emoties als onrust en/of disbalans ervaart, dit bereik je onder andere door yoga en meditatie. Als je weerstand ervaart om dit te doen, probeer dan te observeren en niet te analyseren. Als je deze weerstand vervolgens weg-ademt, verandert je energie en lost het zich op. Je gaat er doorheen in plaats van het te uiten in de buitenwereld. Hierdoor voel je je veerkrachtiger en vrijer, je hebt namelijk je omgeving niet meer nodig om je goed te voelen.

Je weet niet wat je niet weet. Het ontwikkelen van bewustzijn is essentieel om uit je gedachten- en gedragspatronen te komen.

Prosperity

‘Ik merkte dat ik weer opnieuw moest leren genieten van de kneuterige dingen die niet per se direct resultaten opleveren.’

Het klinkt misschien voorbarig, maar de afgelopen periode heeft mij al zóveel inzichten gegeven. Onder andere dat leven volop uit prosperity bestaat, maar je hebt jezelf te leren kennen en lief te hebben om dit zo te ervaren en vervolgens ook te gaan manifesteren.

Klein beginnen werkt. Er zijn veel manieren om dichter bij jezelf te komen en meer in het nu te leven. Ik merkte dat ik weer opnieuw moest leren genieten van de kneuterige dingen die niet per se direct resultaten opleveren. Voor mij waren dit het beoefenen van yoga en meditatie, muziek luisteren, ademhalingsoefeningen doen, veel in de natuur zijn, tuinieren, eten koken en tekenen (yin-energie). Wat voor dingen dit zijn verschilt per persoon. ‘Key’ is om te leren voelen wat voor jou goed voelt.

Sofie tijdens de voorbereiding van haar yogales

Een voorbeeld hiervan: bij de allereerste yogales die ik gaf had ik één student. De oude versie van mezelf zou dit als een totaal falen gezien hebben. Nu was ik oprecht blij dat er één student was gekomen en heb ik een mooie privéles kunnen geven. De week erna waren er zeven mensen. Het gaat om het waarderen van wat is en vanuit die energie creëer je nieuwe dingen.

Prosperity leert mij: de kleine dingen waarderen en vanuit die energie te creëren.

Intuïtief leven

Geleidelijk ben ik gaan inzien dat ik inhoudelijk het werk bij Spotify zeker interessant vond, maar dat ik meer vrijheid nodig had. Een vrijheid die ik weer kon gebruiken bij mijn werk. Naast het opbouwen van mijn yoga-business, werk ik nu ook als freelance innovation consultant. Op sommige dagen geef ik yogalessen en op sommige dagen heb ik een paar afspraken of geef ik workshops. Echter, keer ik nu telkens terug naar mijn intuïtie waardoor ik veel effectiever en efficiënter te werk kan gaan en zo mijn energie goed kan verdelen, wat uiteindelijk een mooi creatieproces teweegbrengt. In deze flow loop je tegen de juiste mensen en situaties aan!

Ik heb in de afgelopen maanden al een paar keer het gevoel ervaren van ‘zo goed en vrij heb ik me nog nooit gevoeld’ en iedere keer werd dat goede gevoel sterker. Uiteraard word je constant opnieuw uitgedaagd, maar ik kan nu zoveel sneller en gemakkelijker naar mijn innerlijke zelf terugkeren en zo mijn bewustzijn verruimen. Door zo op mijzelf te vertrouwen, kan ik schakelen en heeft de buitenwereld veel minder impact op hoe ik me voel. Voor mij is dit de afgelopen periode dé manier geweest om vanuit mijn intuïtie te leven.

De yoga-school van Sofie in Amsterdam-Oost

Ik leerde: Het is dus belangrijk om te kiezen wat je écht wil, goed voor jezelf te zorgen, de controle los te laten om intuïtiever te leven en zo te creëren vanuit passie. Minder belangrijk vinden wat je omgeving van jou denkt, is de grootste bevrijding die ik heb mogen ervaren.

Ik geef momenteel Hatha yogales in Amsterdam oost. De lessen zijn geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren yogis en yoginis. Iedereen is welkom!

Wil je een keer een yoga-les volgen bij Sofie? Kijk dan op haar website voor meer informatie. En volg haar hier op Instagram!

 

 

 

 

Wil jij ook een gastblog schrijven en denk je dat jouw verhaal op mijn blog past? Waar wacht je dan nog op? Vind ik superleuk! Stuur mij een berichtje voor meer info.

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.