HSP_BLOG_SUZE
Gastblog

Gastblog: Mijn weg naar mijn droomleven

Ik runde een business op de gracht, nu ben ik Digital Nomad & Energy Healer


‘Work smart, not hard’. Dit was een van mijn favoriete uitspraken toen ik mijn bedrijf runde, gevestigd in een prachtig kantoor op de Herengracht in Amsterdam. Ik had een team van 20 mensen opgebouwd, werkte met de meest succesvolle en bekende ondernemers van Nederland en mijn bedrijf stond regelmatig in tijdschriften als de Elsevier en Quote. Op papier leidde ik een succesvol leven, en naar de buitenwereld was ik altijd vrolijk en enthousiast. Ik was altijd high vibe voor mijn klanten en team. Het was alsof ik een droomleven leefde, maar dan de droom van iemand anders. Thuis lag ik vooral uitgeput op de bank. Ik had bijna nooit energie om te sporten en voor etentjes en drankjes met vrienden moest ik echt teren op mijn reserves. 

In die tijd realiseerde ik mij dat al dat keihard werken niet de sleutel tot succes is, en daarom focuste ik mij op ‘slim werken’. De beste tools om to-do’s bij te houden, de perfecte weekindeling met themadagen, methodes om je dag zo productief mogelijk te besteden: dit behoorde allemaal tot mijn specialiteiten en hierin adviseerde ik ook de ondernemers die klant bij ons waren. Ik dacht de sleutel tot succes in handen te hebben, maar: I was wrong.

Na jarenlang geleefd te hebben vanuit KPI’s, Trello-lijstjes, contentkalenders, sales-pipelines en stand-up team meetings was ik dan ook op. Ik had vaak hoofdpijn, last van een oppervlakkige ademhaling en opgetrokken, stijve schouders. Mijn creativiteit stroomde niet meer, ik stond niet meer in contact met mijn gevoel, en ondernemen voelde als een struggle. Ik werd moe wakker, leefde toe naar weekenden en vakanties en elke uitdaging voelde als één teveel. Ik was aan het overleven in plaats van leven.

Celine in de Quote met haar bedrijf

Verandering

Soms weet je dat je bepaalde relaties of situaties achter je moet laten, omdat ze niet meer voor je werken, of niet meer in lijn zijn met je ‘echte ik’. Toch kan het ontzettend moeilijk zijn om die stap te zetten. Je wil mensen niet teleurstellen, je twijfelt of het echt wel de juiste keuze is, of je bent bang voor de onbekende situatie die gaat komen. In mijn geval wist ik dat ik mijn business moest opgeven, maar ik vond het heel moeilijk om mijn business partner en team te verlaten.

Wat mij op dat moment ontzettend goed geholpen heeft, is het besef dat ik de belangrijkste persoon in mijn leven ben. Dat klinkt misschien egoïstisch, maar dat is het niet. Als ik niet gelukkig ben en weinig energie heb, hoe kan ik dan de beste versie van mezelf zijn? En als ik niet de beste versie van mijzelf ben, hoe kan ik dan de beste vriendin, dochter, partner en zus zijn voor de mensen om me heen? Ik kan ook alleen de mooiste business neerzetten als ik dat doe als de beste versie van mezelf. En pas dan kan ik de mooiste bijdrage leveren aan de wereld. Het is aan namelijk aan ons als mens om te kijken wat we nodig hebben om de beste versie van onszelf te kunnen zijn, niemand anders zal dit voor ons doen.

Ik kon duidelijk alle drukte en prikkels van mijn werk dus niet goed meer aan als HSP’er, en daarom besloot ik dat het genoeg was. Ik wilde op mijn manier leven, en vol energie en zin in de dag wakker worden. Tijd voor verandering!

Eerste stap

Mijn business vaarwel zeggen was de eerste stap, maar: ‘wat nu? Ik wist wat ik niet meer wilde, maar wat wilde ik wél?

Ten eerste wilde ik mezelf niet nog meer druk opleggen dan ik al voelde en besloot mijn uit te gaan vanuit vertrouwen en niet meer vanuit angst. Ten tweede wilde ik achter mijn purpose komen. Op dat moment wist ik nog niet wat dat zou zijn voor mij, maar ik besefte wel dat als je erachter wil komen wát je purpose is, je het vooral niet te groot moet maken. Dat werkt namelijk alleen maar verlammend.

Purpose

Om erachter te komen wat mijn purpose is, ben ik begonnen met dingen doen die ik simpelweg leuk vind om te doen. Waar krijg ik energie van? Waar gaat mijn bloed sneller van stromen? Waar word ik happy van? Deze gevoelens zijn er namelijk niet voor niets, want energie liegt niet.

Ik kwam erachter dat ik blij word van onder andere reizen en vrijheid ervaren. Maar vooral ook de tijd en ruimte nemen om in mezelf te keren en mij verder te ontwikkelen (en daardoor juist meer terug te keren naar mijn echte ik: mijn hogere zelf). Ik mediteer al jaren en vind het heerlijk om bezig te zijn met kristallen, visualisaties en eigenlijk alles wat met spiritualiteit te maken had. Daar wilde ik meer van!

Daarom besloot ik te reizen, zonder idee over hoe die reis er precies zou uitzien. Zodoende ben ik mijn meditatie practice gaan verdiepen, en leerde ik Pranic Energy Healing in Sri Lanka en Reiki in Thailand. Ook heb ik mij verdiept in oude Ayurvedische kennis, en de kracht van voeding. Hoe langer ik weg was, hoe meer ik voelde dat ik voor deze vrijheid gemaakt ben.

Balans

Door mijn zelfontwikkeling en studie heb ik mezelf zowel fysiek als energetisch weer in balans gebracht. Ik combineerde mijn ondernemende en scheppende yang-kant met mijn voelende en ontvangende yin-kant. Als succesvol ondernemer in Amsterdam was ik namelijk vooral bezig om vanuit het rationele en de (mannelijke) yang-energie te leven, en minder vanuit het vrouwelijke, het gevoel. En dat terwijl een gebalanceerd leven juist zo belangrijk is voor geluk, gezondheid en succes!

Ook raakte ik steeds bekender met de law of attraction. Wij mensen hebben de kracht om ons leven te creëren, en om dus precies te leven zoals wij dat willen. We hebben echt de kracht om ons droomleven te leiden! In het verleden had ik de wet van aantrekking al toegepast (zo heb ik de liefde van mijn leven gemanifesteerd), maar op een nog niet zo bewuste manier. Maar nu begon ik met het bewust visualiseren en manifesteren van mijn droomleven. Wat was dit een verschil met hoe ik eerst leefde! Ik noem het van struggle naar flow en zo voelt het ook echt.

Bedrijf

En dan het heden. Ik zit lekker te typen in een koffietentje in Chiang Mai. Ik voel me vrijer, blijer en energieker dan ooit en ik heb ontdekt wat mijn purpose is.

Ik ben een business gestart die vanuit intuïtie wordt gedreven. Ik help andere ondernemers om ook te ondernemen en leven vanuit hun intuïtie, waardoor ze net als ik vol energie hun mooiste leven leiden en alle droomdoelen binnen bereik liggen. Ook help ik ze energetisch weer in balans te komen.

Ik heb mijn bedrijf zo ingericht dat ik overal ter wereld kan werken en woon overal waar ik op dat moment wil wonen. Binnenkort ben ik even in Nederland, om workshops te organiseren en om mijn vrienden en familie te zien, waarna ik doorreis naar Spanje. Hier ga ik, naast coaching en energetisch werk, retreats organiseren. Hoe mijn droomhuis en business er tegen die tijd uitzien heb ik al gevisualiseerd, de precieze hoe van de weg ernaartoe laat ik los. Ik vertrouw op de uitkomst, en plan niet teveel vooruit. Ik vertrouw er namelijk op dat mijn intuïtie mij vertelt wat de volgende stap zal zijn.

Droomleven

Je kunt pas je droomleven leiden als je er genoeg energie voor hebt en je op een frequentie vibreert die matcht met je droomleven. Ook het succes van je business is een direct gevolg van hoeveel energie je hebt, en hoe je je voelt.

Nu leef ik mijn droomleven. Want ik weet nu dat de sleutel tot succes en een fijn leven niet hard werken is, en ook niet slim werken. De sleutel tot succes en een droomleven is namelijk werken vanuit je hogere zelf: je intuïtie.

Om je te helpen naar meer energie, heb ik een gratis Energy ON Mini Guide gemaakt, met daarin tips en oefeningen uit de Pranic Energy Healing, Reiki en Ayurveda. Raise your vibration! Check mijn Instagram hoe je deze kunt downloaden.

Celine Aurora doorn

 

 

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.