Collectieve shifts
Collectief Mind Spiritueel

Hoe blijf je geworteld tijdens deze heftige energetische golven?

‘Houd je je vast aan het oude dan gaat deze kans op het hogere traject voorbij, omdat het oude en het nieuwe programma niet tegelijkertijd kunnen draaien in jouw systeem.’

Heb jij het ook zo ‘pittig’ dezer dagen? Er is een zeer grote energetische update gaande, die allerlei ongemakken met zich meebrengt. Maar het goede nieuws: deze leidt je naar een ander level, en als je het aangaat zul je merken dat het een ontzettende mooie hoge energie is. Ik leg je uit waarvoor deze energieshifts zijn, en wat je ermee kunt. 

We gaan met zijn allen richting een energetische gateway (gezellig). Er is geen twijfel over mogelijk dat deze golven iedere keer bestaan uit een zeer krachtige energie, die nodig is om ons in de goede richting te wijzen. De poort is namelijk een collectieve portaal-opening, om de evolutie van het bewustzijn op aarde op dit moment te ondersteunen. Oudere, diepere lagen in ons waar te lang geen licht op scheen, mogen naar boven komen en gevoeld worden. Deze gateway opent zich dus voor ons, om verder te gaan in het leven.

Markeerpunten hierbij zijn de:

  • Volle Maan (Superbloedmaan).
  • Maansverduistering van 21 januari 2019.

Deze maan, Wolfmaan genoemd, valt op 21 januari in het teken van de Leeuw. Het is een bijzondere maan, want het is een Supermaan (de maan staat relatief dicht bij de aarde waardoor deze groter lijkt) en een Bloedmaan (tijdens Maansverduistering valt er indirect zonlicht op de Maan waardoor deze een rode kleur krijgt), in een: ofwel een Superbloedmaan. Ook vindt er een maansverduistering plaats.

Er zijn dus drie bijzondere verschijnselen bezig, met allen een sterke uitwerking. Hierdoor is de energie zeer sterk. Deze Superbloedmaan is dan ook een voorbereiding op de opening van de Leeuwenpoort van 8 augustus.

Wat gebeurt er precies?

We worden overspoeld met licht-informatie en coderingen. Dit gebeurt al sinds een paar jaar, omdat we sinds 2012 van 3d naar 5d gaan. Dimensies? Zie een dimensie als een veld binnen het universum dat gekoppeld is aan een bepaalde frequentie, waar je ziel mee resoneert. Zo kan je jezelf dus hoger laten vibreren, en schiet je dus naar een andere dimensie. Het houdt dus een staat van bewustzijn in, waarin we ons verkeren.

Op aarde leven we voornamelijk in 3d. De derde dimensie wordt aan materie, ego, individu en rationaliteit gekoppeld. Het is een vrij lage frequentie en ook oorlogen, ruzies, (on)macht en lijden horen bij deze dimensie. De vijfde dimensie is een hoge frequentie, en wordt het eenheidsbewustzijn genoemd. Hierin zijn we veel meer bewust van de allesomvattende liefde, en voelen we ons verbonden met alles en iedereen op aarde. Hier is wel pijn aanwezig, maar geen lijden. De meeste mensen opereren in de derde en vierde dimensie, maar steeds meer mensen worden bewust van de vijfde dimensie en werken al vanuit daar. Zij voelen dat 3d hen niet meer dient, en willen meer verbinding met henzelf en anderen. Ook lichtwerkers en nieuwetijdskinderen bevinden zich gemakkelijk in 5d, maar reizen vaak door verschillende hoge/lage dimensies. Als je wil kan je zelfs reizen naar nog hogere dimensies, bijvoorbeeld in meditatieve staat. Ik zal in een ander artikel hier over uitweiden, als je er meer over wil weten (je hebt hier heel veel boeken over, mocht je er nu meer over willen lezen).

Energieshifts

Voor nu is het interessant om te weten dat energieshifts steeds komen en gaan, om ons eigenlijk te upgraden als mens. Ons systeem wordt namelijk aangepast om te gaan functioneren op een ander hoger frequentie ‘template’. De materie, en dus ook individuele materie, wordt letterlijk overgeplaatst naar een nieuw level. En dit kan voelen alsof er van alle kanten aan je getrokken wordt.

Jouw lichaam moet in een nieuw ‘sjabloon’ aangesloten worden, je wordt aangepast om een nieuwe werkelijkheid binnen te gaan. Hiervoor wordt informatie jouw systeem ‘ingegoten’. Sorry van alle aanhalingstekens, maar het blijven beetje een alien-termen.

Zie het als een computerspel waarbij je naar de next level gaat, je krijgt nieuwe super-mario-brother-powers tot je beschikking. En dat is net zo tof als dat het klinkt! Want je kunt veel nieuwe deuren openen als je bewust met deze energie werkt, en zo situaties creëren die past bij de persoon die je op dit moment bent.

Maar.. daarvoor moet je wel even door de wasstraat. Resultaat: extreme vermoeidheid en onrust, maar eigenlijk uit het zich bij iedereen anders.

Wat merk jij daarvan?

Letterlijk en figuurlijk zit je op een kruispunt, waarbij jij de beslissende factor bent. Dat brengt chaos, pijn, verdriet en (lichamelijke) ongemakken met dit zich mee, wat zich bij iedereen anders uit. Als je veel ongemak voelt, is dit echt een teken dat er vernieuwing mag plaatsvinden (en je oude tools gebruikt voor het nieuwe).

Wat er nog zit aan onverwerkte issues wordt ineens naar buiten geduwd, om gezien en gevoeld te worden. Dit is om je bewust te maken welke oude programmeringen je nu los moet laten, om die volgende stap te kunnen maken. Houd je je vast aan het oude dan gaat deze kans op het hogere traject voorbij, omdat het oude en het nieuwe programma niet tegelijkertijd kunnen draaien in jouw systeem.

Daarnaast spiegelt jouw buitenwereld dat het oude verdwijnt, en het nieuwe zich aandient. Als je dit allerlei ongemakkelijke uitdagingen op je bord hebt, weet dan dat dit uitdagingen zijn om jou iets te leren en dus niet om je te pesten.

Misschien heb je de neiging om op het oude vertrouwde pad te blijven door de heftigheid, om zo jezelf te beschermen. Echter, is dit een schijnveiligheid, want je brein kent dit en weet daarom dat dit ‘veilig’ is. Maar hij weet niet dat andere paden ook veilig kunnen zijn, en misschien wel precies de paden zijn die je nodig hebt om te groeien voor jou als ziel. En groeien is nodig, we zijn hier immers om te leren. Leren doe je echter alleen door nieuwe situaties te creëren, en dus niet door oude paden te bewandelen. En die paden kun je alleen volgen via je gevoel, wat door je hart wordt ingefluisterd.

Ook zul je naar verloop van tijd misschien merken dat het blijven bewandelen van oude paden niet werkt, want verandering is constant. Nieuwe situaties dienen zich vanzelf aan, en door oude tools te gebruiken zul je alleen maar merken dat je ‘vastloopt’ in je leven. Dit komt omdat je met oude tools werkt aan nieuwe situaties, en dat werkt nie ;).

Wat merk ik?

Ik had koorts, netelroos (nieuw), ik ben ongesteld, duizelingen, energie-uitbarstingen en krijg flink wat emotionele uitdagingen op mijn bord dezer dagen, die echt uit het verleden om het hoekje komen kijken.

Maar ik merk óók als ik rustig blijf en alles doorvoel, er allerlei nieuwe deuren openen en ik er steeds alleen maar heen hoef te lopen en deze voor me open gaan. Ik voel mij nu ontzettend beschermd en energiek, terwijl de ongemakken nog aanwezig zijn (maar in veel mindere mate). Alsof ik echt van de oude tijd de nieuwe tijd in ben gerold, door te blijven lopen en niet bang te zijn. Dus ik aanschouw de oude tijd (oude ik), neem mee wat ik daarvan kan gebruiken en laat los wat mij niet meer dient. Maar ik leef en pak dingen aan in de nieuwe tijd (ik van nu). Beiden zijn dus aanwezig, en ik laat deze Ikken en tijden samen werken. Deze dualiteit is precies wat het hele leven is, alleen beiden kanten zijn nu ontzettend vergroot in deze energie. Snap je het nog?

Kalm blijven, even blijven liggen op het pad om te voelen, doorlopen en nieuwe deuren open – in willekeurige volgorde –  blijkt voor mij (en wellicht voor jou) écht weer de enige oplossing tijdens deze gigantische energiegolf. Zo spoel ik echt het oude door, blijf ik helder en geworteld, en kan ik de volgende stap maken die weer écht bij mij past. Dankbaar.

Wat kun jij doen?

Als je je betrokken voelt bij deze energie kan je je upgrade flink mee helpen, door stappen te zetten die bij jou past. Zo vaar je mee met de wind, waardoor je sneller door je processen (en ongemakken heen gaat). Als je welke pijnen dan ook kalm aanschouwt, zul je een enorme opluchting en bevrijding voelen. Je lijdt dan niet, maar gaat door de pijn heen zonder oordeel. Door naar het licht. Dit lukt door nieuwe (misschien nog onbekende) tools aan te leren, en deze te gebruiken voor nieuwe situaties. Stel jezelf de vraag ‘welk nieuw traject ga ik in?’, en neem die stap(pen) naar het relatief onbekende. Je mag vertrouwen dat je wordt beschermd, en je onderbewustzijn de goede keuze voor jou al weet.

Of, je kunt jezelf saboteren door oude programmering in stand te houden. De keuze is aan jou :). Er is geen goed of fout, maar het zijn wel kansen om nu eindelijk eens bevrijd te worden van jezelf, en je écht over te geven aan de nieuwe tijd.

[Want die tijd komt toch wel, ze is er zelfs al voor een deel. We staan zelfs met één been in het oude, en de andere in het nieuwe. De bedoeling hiervan is mijns inziens dat we mooie krachtige yang-energie uit de oude tijd,  meenemen in deze nieuwe (yin)tijd. Loslaten wat per individu en collectief niet meer dient, en mee te nemen wat wél werkt. Zo wordt er een mooie balans gecreëerd, waar yin/yang natuurlijk precies voor staat.]

Mijn tip, en hoe ik omga met deze energie als HSP’er: Zorg goed voor jezelf en laat het er juist zijn. Deze energie wil ons iets laten voelen, als het te heftig is: laat het door je heenkomen en bedenk dat je niet meteen hoeft te handelen. Voel eerst, de individuele leerlessen kun je erna trekken.

Verder kan je jouw ‘upgrade’ ondersteunen door voldoende rust te nemen en te laten wat niet meegenomen kan worden. Zo kunnen je takken zwiepen wat ze willen, maar blijf jij geworteld. Alleen op deze manier kan je deze golven zien komen, je emoties doorvoelen, ze relativeren, ervan leren en er zelfs de vruchten van plukken! Zo ben jij weer door een zielsproces heen, en zul je zien wat voor moois dat oplevert. Want alleen als je door de processen bent heen gegaan, en dus jouw donkere kanten hebt doorvoeld, zal je het licht vinden.

Nog even op een rijtje..

Door deze energiegolf die nu aanwezig is, door onder andere de stand van de maan en dat we blijven upgraden naar een nieuwe tijd, vinden er gigantische golfbewegingen plaats op aarde. Dit is merkbaar voor alle wezens die hier rondlopen.

Deze collectieve energetische golf is als het ware een gigantische duw voor iedereen om te ontwaken, en volledig de banden los te maken die binden. We worden hierdoor door elkaar geschud, en min of meer gedwongen echt de oude tijd waar we in leefden uit te stappen om klaargestoomd voor de nieuwe tijd die zich al een tijd aandient. Oude energie wordt hierbij uit onze lichamen gewerkt, en nieuwe informatie wordt opgenomen. En dat is mooi, maar ook erg vermoeiend en ongemakkelijk voor ieder individu. Geef het tijd, en blijf kalm.

Degenen die zich betrokken voelen bij deze energie, kunnen gebruik maken van de gelegenheid om te stijgen door nieuwe, nog onbekende tools aan te leren. Anderen krijgen weer nieuwe kansen, bij de volgende poorten die dit jaar openen.

Tot slot

Tot slot is het dit weekend dus een bijzondere volle maan 🚀, die ons de kans geeft om alles weer te doorvoelen en schoon te spoelen. Daarna is het weer even rustiger qua energie, hoor ik in de spirituele wandelgangen: een mooie tijd om dan de peddels weer vast te pakken.

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

2 Comments

  1. Bedankt voor deze blog!

    1. Very welcome!

Leave a Reply

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.