Bali Dagboek

Hoe een dag van mij op Bali eruitziet!

Ik krijg vaak de vraag wat ik allemaal op Bali doe. Ik deel veel via Instagram, maar natuurlijk lang niet alles. Dus ik dacht: laat ik een wekelijks dagboek bij houden! Geen één dag is hier namelijk hetzelfde, en ik leef ook echt niet met de dagen/en of weekenden. 

Soms werk ik in het weekend en soms niet. Ik leef van dag tot dag en leven in mijn eigen ritme vind ik echt zalig. Ik sta wel iedere dag om dezelfde tijd op en heb voor elke week en dag ingedeeld wat ik af moet hebben qua werk. Ook slaap ik ‘s avonds rond dezelfde tijd, en dat is tot nu toe mijn structuur/ritme. Verder leef ik in mijn flow.

Omdat die dagen grotendeels zo verschillen van elkaar dag, is het te kort door de bocht om een dag concreet op te noemen. En als ik alles opsom wat ik allemaal zoal doe, wordt het een abstract en onoverzichtelijk verhaal. Dus waarom geen wekelijks dagboek met foto’s? Zo gezegd, zo gedaan!

Dus bij dezen; een dag van mij op het eiland der eilanden Bali, inclusief tijdschema (meer ingeschat, kijk vaak niet op de klok en geen horloge).Voor nu hoe mijn dag vandaag eruit zag. Leuk dat je meekijkt & enjoy!

25 juni 2019

7.00

De wekker gaat. Ik open mijn ogen op één mini-kier en word direct door Mika besprongen. Dat gebeurt zodra zij merkt dat ik ook maar één tel mijn ogen open. Ze is altijd zo blij als ik wakker ben, en ik word dan nog veel blijer begroet. Een lik is dan niet te voorkomen. Ik vind dit niet erg smakelijk, vooral ‘s ochtends niet als ik net wakker word, maar het is wel heul lief ;).

7.15

Ik ben niet zo punctueel, dus het is niet zo dat ik plan om precies 7.15 de honden uit te laten. Toen ik vanochtend op de klok keek, was het dus toevallig deze tijd. Enfin, om 7.15 liep ik de deur uit om mijn honden Mika en Billy (twee teefjes) uit te laten.

Billy
Bali dog
Mika

Intermezzo: wat een heerlijk woord; teefje.

7.30

Douchen en aankleden.

8.00

Alleen op pad. Gegeten in een tentje. 25 k voor een omelet, wat omgerekend 1,60 is. Normaal ontbijt ik wat uitgebreider, en soms iets simpels. Deze keer er tussenin. Had een glaasje water erbij, geen zin in koffie deze keer.

8.30

Werk: eerste ronde e-mail, website gecheckt, updates gemaakt, comments beantwoordt en research gedaan voor interview.

10.00

Internet gehaald (werkt via een kaartje) en naar de markt gegaan met Billy voor fruit en een riem voor Billy. Geen riem gevonden, wel een soort doek van donkerblauw stof, en nu ziet Billy onbedoeld erg fashionable uit 😹.

Gekocht: stuk stof dat dient als riem (sorry Billy voor je gekke mama), een citroen, bananen en een mango.

Suske op de markt

11.00

Even thuis gechilled en kratom genomen.

11.30

Met Mika en Billy heel lang gewandeld. Tijdens de wandeling meteen lunch gehaald voor mijzelf.

12.30

Geluncht. Rijst, groente, stoofvlees en groene sambal, besprenkeld met gebakken stukjes zoete tempeh. Echt mijn lievelingsgerecht van dit moment!! Geen foto helaas.

Water erbij. Gegeten.

13.00

Werk: tweede ronde mail gedaan.

14.00

Weer gewandeld met Billy en Mika. Soms wandel ik drie keer per dag met ze, soms zes. Ligt wederom aan de dag, mijn mood en hun nood. Ook is Billy nog aan het revalideren, omdat ze een paar weken flink ziek was. Hierdoor mag ze niet verder dan mijn tuin en de buurt gelijnd (vroeger liep ze los in de buurt). Omdat ze dat loslopen nu mis loopt (ha), en ook niet bijvoorbeeld naar het strand mag heeft ze behoefte om veel te wandelen met mij. Leuk voor haar, voor mij betekent dat VEEL lopen haha.

14.20

Werk, werk, werk!

15.30

Dingen regelen. Kennel zoeken, want ik kom eind augustus naar Nederland voor 1.5/2 weken (weet nog niet exact hoeveel dagen). Nieuwe pinpas aanvragen en communiceren over geldbedrag en werkwijze met een opdrachtgever over nieuwe ontvangen opdrachten. Twee nieuwe opdrachten: YES! (Ik ben freelance journalist, dus als je iets voor me hebt hook me up! Ik sta altijd open voor allerlei opdrachten > copywriting, artikelen, interviews uitschrijven, anything!

16.30

Even in tuin spelen met mijn doggies. Als Billy rond mag lopen buiten de tuin, spelen ze met alle honden in de buurt. Nu kan dat dus niet, dus speel ik wat meer met ze in de tuin. Er zijn ergere dingen 🙂

17.00

Werk afmaken: o.a. interview opstellen.

18.00

Even mediteren en douchen :).

18.45

Honden nog even uitlaten. Ben blij als ze zelfstandig kunnen rondhuppelen, echt zo vaak met ze gelopen vandaag haha.

19.00

Een Nederlandse vriend haalt mij op, en dan scooteren we samen naar een Italiaans restaurantje, om daar te eten. Romantisch he 😉 Prik, we zijn gewoon buddies! Echt een fantastisch restaurant is dat trouwens.

23.00

Joost en ik deden alsof we ons zesmaandenjubileum hadden. Was een topavond ;). Ik lijk hier echt op een trol, maar dat lijk ik wel vaker (die trolpoppetjes die je vroeger had, ja die).

Tijden weet ik niet precies, maar nu ik dit typ is het 23 uur. Ik heb de honden nog even uitgelaten, en tik dit artikel even af. Eten was erg gezellig! We vonden dat we er erg Nederlands bij zaten (van elkaars bord eten, hard praten, meteen het hoofdgerecht en voorgerecht bestellen nadat we er één minuut zaten; lekker praktisch) dat ik grapte dat ik een foto wilde laten maken van ons zogenaamde relatie. Zo geschiedde Mijn vriend Joost zei in het Indonesisch tegen de serveerster dat we op ons ‘zesmaanden jubileum waren’. Of ze foto wilde maken? Dat wilde ze wel. Dat resulteerde in deze te burgelijke en lelijke foto, we hebben lopen gieren ;).

Als kers op de taart (ha) kregen we ook nog een lieve tekst bij ons bestelde worteltaart als desert!!

Tussendoor vandaag: nog wat boodschappen gehaald, de honden eten gegeven en teken uit ze geplukt, fruit gegeten en muziek geluisterd.

Ik ga nu lekker slapen 🙂 Morgenochtend vroeg naar het strand met onze Mika 😉

Onze worteltaart, die we overigens zelf besteld hadden, werd versierd met tekst. Deze tekst was gemaakt van mayonaise, bij gebrek aan beter (want ze waren niet voorbereid verontschuldigde de lieve serveerster), waardoor Joost en ik een beetje nerveus werden tijdens het in stukjes snijden van de taart met onze vorkjes. We vreesden dat er dan een stukje in de mayo viel en dit gebeurde ook een keer, waardoor ik weer moest gieren. Was een leuke avond 8-).

Vind je dit een leuke rubriek? Laat het me dan weten in de comments! Er komen nog veel meer plezante dagen aan. Zo maak ik wel eens uitstapjes naar andere steden of eilanden (en landen!), zul je me regelmatig op een strand aantreffen, ga ik vaak ergens eten (onwijze foodie), kook ik graag en doe ik leuke dingen met vrienden. Ook sport ik (hardlopen en yoga), en bezoek ik vaak marktjes en massagesalons. En soms werk ik uiteraard veel uren (achter elkaar), maar die dagen zijn minder spannend om te delen aan de buitenwereld. Dus deel ik de dagen dat er een goede mix is tussen werk en uitjes!

Wil je dit allemaal lezen en zien, houd dan vooral mijn website en Instagram in de gaten, én abonneer je ook meteen op mijn nieuwsbrief (rechts in de kolom)!!

Fijne dag/avond daar

Liefs Kus S.

 

 

 

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.