Bali kintamani
Bali Dagboek

Hoe een dag van mij op Bali eruitziet! #2

#1

5 augustus 2019

Tijden zijn soms geschat, ik weet vaak niet hoelaat het is hier op een dag als ik op pad ben, draag ook geen horloge. Alleen ‘s ochtends en ‘s avonds weet ik het vaak :)).

6.30

Ik word wakker uit mijzelf. Vandaag ga ik een dag op pad met mijn Indonesische vriend Abang. We rijden naar de plek Kintamani op Bali. De plaats ligt ten westen van de (atieve) vulkaan Batur.

Ik begin de dag met een meditatie voor mijn wortelchakra. Klinkt zweverig is het juist niet, je wortel-ofwel je rootchakra is de chakra die verbonden is met je bekken, stuitje en geslachtsorganen. Als deze chakra goed in balans is voel je je gegrond, stabiel en vol zelfvertrouwen. Aangezien ik een HSP’er ben wil ik van nature nog wel eens zweven. Daarom is mediteren op mijn wortelchakra echt waanzinnig om mij de hele dag geworteld/gegrond te voelen.

7.30

Ik gooi de deuren open zodat mijn honden zichzelf uitlaten. Dit kon een tijd niet omdat Billy ziek was, nu wel weer en dat is top want dan hoef ik ze niet meer uit te laten. Al neem ik ze vaak nog wel mee de rijstvelden in ‘s middags, omdat Mika daar zelf niet alleen in kan. Ik weet niet of het mag maar het is wel heel gezellig en fijn en ik zorg dat ze eerst ergens anders hun behoeften doen ;). Ook neem ik haar sowieso wel 1 keer per dag een rondje mee, want ik merk dat ze echt geniet als we even met zijn tweeen zijn. Dat is heel schattig haha  :-).

Daarnaast neem ik ze ook vaak mee naar het strand.

8.00

Ontbijt. Fruit (mango, ananas) verse citroengasthee en een broodje met humus.

09.00

Bali scooterMijn vriend Abang staat voor de deur. We rijden nog even langs de ATM om te pinnen en zijn daarna klaar voor de rit richting het westen van Bali.

Omdat we een lange rit maken, doe ik mijn mondmasker op. Onderzoeken spreken elkaar tegen over het eventueel positief effect van dit masker, maar voor mijn gemoedstoestand is het in ieder geval fijn. Ik heb het idee minder uitlaatgassen en stof binnen te happen, dan wanneer ik geen masker draag. De grote trucks op Bali stammen echt uit de oertijd en tuffen zwarte dampen, die wil je echt niet inademen geloof me.

 

10 – ?

Geen idee wat de tijden precies waren gedurende onze scooterrit. Hij duurde in ieder geval zo’n 1,5 a 2 uur. Onderweg kreeg Abang nog scooterpech, en kon een scooterwinkeltje ons snel helpen. Er was iets met zijn motor, geen idee wat. We liepen verderop naar een vrouwtje die een heel grote tuin had en ik mocht daar plassen, want haar wc was vies zei ze haha. Geloof ik best hier ;). Daar zat ik gehurkt tussen de kippen in haar jungle. De vrouw gaf ons nog satestokjes mee van eend, waar ik vriendelijk voor bedankte. We gaven haar een hand en vertrokken weer op de scooter.

Paar uur in de middag

We reden langzaam Kintamani in. Ik stond perplex, het was echt weer authenthiek Bali wat je nauwelijks nog tegen komt hier op dit eiland. Het deed me denken aan delen van Albanië (fantastisch land, ga er een keer heen!), gemengd met Sidemen (noorden van Bali). En dit is maar een uurtje van mijn woonplek vandaan, voelde me zo dankbaar!

We reden langs Thunderbirdslandschappen en ik vond het heeerlijk. Mijn vriend vroeg of het goed ging omdat ik niets meer zei, maar ik ben dan in een meditatieve staat aan het genieten (en ik vind op de scooter praten met windkracht 1000 ook niet nodig ofzo, maar dat terzijde). Het was zo mooi! En toen zagen we de twee vulkanen Batur en Abang (zo heet mijn vriend inderdaad ook). We stopten ergens om Indonesisch te lunchen, met het uitzicht op mount Batur. Dat gilt natuurlijk om een kiekje ;).  Zo geschiedde.

Naast onze lunchtent had je een hippe Instagramschommel, waar je voor 60 cent een foto mocht maken. De vrouw rekende 1,20 omdat mijn vriend ook door haar poortje ging. Toen ik uitlegde dat dat niet eerlijk is, en Abang naar me keek van laat maar dacht ik laat ook maar whateveeeer! Zij heeft het vast hard nodig als ze zo doet, dus ik deed mijn principes weer in de kast (ik ben alles behalve een krent, maar wilde haar gewoon uitleggen dat het niet zo netjes was).

Toen ik 1 seconde ging schommelen, gromde ze ook nog eens dat dat 50.k was (3 euro). Nah, wat een brutale meid ;)! Ze keek ook very chagrijnig en was niet zo aardig, maar de hipsterfoto kan er helmáál mee door vinnik. Neem mijn houding met een korreltje zout, is gewoon leuk voor the gram ;).

Bali kintamani

Gok rond 16

We reden door naar een van de hotsprings die Kintamani kent. Deze hotpsprings zijn geniaal! De bewoners van Kintamani gaan hier vaak heen en dat is niet zo gek. De hotsprings bevatten water uit de vulkanen. De een is wat warmer dan de ander. Het water voelt heerlijk zacht en warm aan en we wilden echt niet uit het water. Je hebt een prachtig uitzicht op het meer, Batur en de tunderbirds bergen eromheen. Ik kon wel huilen van geluk. Ik voelde me erg dankbaar en gevuld met geluksvlindertjes.Kintamani

Als je op Bali bent is Kintamani en zeker de hotsprings een dikke vette aanrader! Naast dat het water heerlijk is en de plek niet drukbezet is, kregen we zelfs een lekker welkomdrankje en schone, warme handdoeken.

Ook op deze plek werden er dubbele prijzen gerekend (zoals overal op Bali). Zo betaalde Abang 70 k (4 euro), en ik 190 k (12 euro). Ook hier vertelde ik (wel op een gezellige manier met een kleine knipoog) hier dat ik dit een beetje oneerlijk vind, omdat we allemaal dezelfde mensen zijn en ik visums et cetera moet betalen. Abang moest vreselijk lachen, de man achter het loket vond het maar gezeur. Toen het ook niet hielp door te zeggen dat ik hier voor langere tijd woonde, droop ik maar af en betaalde ik de volle mep, wat omgerekend 12 euro is maar toch. Blijf die dubbele prijzen onnodig vinden. ‘Wij expats’ betalen genoeg geld om hier te zijn vind ik, en ‘wij’ stimuleren ook de economie hier zonder dubbele prijzen. Maargoed, ik kon het ook niet echt bewijzen dat ik hier voor langere tijd verblijf. Verder ben ik ook geen zeurpiet, eerder principieel ;). Toch geprobeerd, hihi.

Iets later

Wij lekker badderen. De kiekjes zeggen meer!

 

Vervolgens reden we naar huis. Dit was een van mijn favoriete dagen op Bali, waarvan ik er veel van meemaak. D A N K B A A R !

Liefs S.

Ben jij wel eens op deze plek geweest, of ergens anders in een hotspring? Laat het weten in de comments!

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.