Advertorial Mind Samenwerkingen Spiritueel

Marjolein: ‘Ik vind integratie tussen regulier en alternatief ontzettend belangrijk’

Als klein meisje voelde Marjolein Berendsen dat zij alles om zich heen veel intensiever voelt dan anderen. Toen ze bewust werd van de kracht van haar helende energie, leerde ze om deze ook door te geven. Hiervoor volgde ze eerst opleidingen in natuurgeneeskundigetherapie, coaching, systemisch werken en een opleiding in Reiki, wat uiteindelijk resulteerde in eigen holistische opleidingen voor mensen die ook bewust hun eigen krachtige energie willen doorgeven. Inmiddels heeft ZoMa-opleidingen al ruim 1000 studenten opgeleid.

Marjolein is een prachtig mens dat vanuit haar hart leeft. Mensen helpen, begeleiden en ondersteunen op hun spirituele pad is haar zielsmissie. En dit alles vanuit onvoorwaardelijke (zelf)liefde. Tijd voor wat vragen :).

Hi Marjolein! Ruim twintig jaar geleden begon je jouw spirituele pad te bewandelen. Hoe ben jij uiteindelijk op dit (holistische) gedeelte van jouw pad gekomen?

Toen ik studeerde aan de Hogere-hotelschool, merkte ik dat ik steeds meer van mijzelf ging afstaan. Daarna ben ik een coachopleiding gaan volgen wat onder andere resulteerde in een baan als natuurgeneeskundig-therapeut.

‘NU is dan ook het enige moment dat er is. En dat is zo kostbaar!’

Op een gegeven moment vroegen mensen aan mij of het niet tijd werd voor een eigen opleiding. Ik vond het altijd interessant om het leven als geheel te bekijken, en zo ben ik dit gaan samenvoegen in een opleiding tot holistische therapeut.

Wat zijn de crisismomenten in jouw leven geweest?

Dat zijn er meerdere geweest, het was hier en daar zeer zeker lastig. Ik kom uit een warm gezin, maar er zijn dingen gebeurd die heftig voor mij waren. Ook heb ik drie auto-ongelukken meegemaakt. Maar de scheiding in 2012 was wel het grootste crisispunt in mijn leven.

Toen ik Gangaji tegenkwam, auteur van De diamant in jezelf, veranderde mijn hele leven. Op het moment van onze ontmoeting was ik alles kwijt, maar hierin ontdekte ik iets heel mooi terug; namelijk mijzelf. Zij heeft me geleerd om in die zelf – mijn eigen essentie – te leven. Dat was echt een omslag in mijn leven.

Wat is jouw zielsmissie? En hoe ben jij daar achter gekomen?

Absoluut om licht en liefde te verspreiden! Écht een bijdrage leveren aan een mooie en liefdevollere wereld. Ik voelde al vrij vroeg in mijn leven dat ik op aarde ben om mensen te helpen. Dat wist ik als kind al, toen ik voor het eerst contact met gidsen en engelen had.

Hoe zorg jij dat je je levensmissie leeft?

We leiden mensen op tot holistisch therapeut, die ook licht en liefde verspreiden. Ik leid dus allerlei mensen op die weer allerlei mensen behandelen. Dit is een domino-effect dat ervoor zorgt dat ik mijn zielsmissie leef.

‘Spiritualiteit is in mijn ogen totáál niet zweverig!’

Hoe leef jij vanuit je hart?

Ik ben heel erg verbonden met mijn hart door onder andere in het nu te leven, goed te slapen en mij holistisch goed te voelen. Kortom door lichamelijk, energetisch, emotioneel en mentaal goed voor mijzelf te zorgen.

Je bent een zus van een tweeling, wat je in onze podcast vertelt, hoe was dit voor jou? Denk je dat dit invloed had op je spirituele pad (en waarom)?

Ja absoluut! Als eeneiige tweeling ben je ontzettend verbonden met elkaar. Hierdoor hadden we een bijzonder lijntje. Wat je over tweelingen hoort hadden wij ook heel erg sterk. We voelden alles van elkaar aan en hadden echt onze eigen taal. We hoefden elkaar maar aan te kijken, en wisten gelijk wat de ander bedoelde. We communiceerden dus telepathisch, en hadden daardoor zelf in de eerste jaren van ons bestaan een taalachterstand.

Tweeling zijn heeft dus zeker invloed gehad op mijn spirituele pad, omdat ik als klein kind al haarfijn energie aanvoelde van mijn tweelingzus.

In onze podcast benoem je dat je vroeger als paranormaal begaafd werd gezien. Heb je daar voorbeelden van wat je hebt gezien/meegemaakt?

Ja, ik heb een keer een treinongeluk gezien voordat het gebeurde.

Mijn zus en ik gingen als tiener naar zangles. In de trein kreeg ik beelden van een treinongeluk. Ik schrok en vertelde dit aan mijn zus. We gingen we naar zangles, en toen we terugliepen zagen we op het station dat er een auto onder een trein was. Precies die auto die ik gezien had. Dit is een van de meest intense ervaringen die ik vroeger heb gehad. Verder zie en voel ik regelmatig dingen aan.

Je komt uit een nuchter gezin, waarbij spiritualiteit helemaal geen rol speelde/in een zweverig hoekje werd gezet. Je wilde jouw thuisgezin laten zien dat spiritualiteit helemaal niet zweverig is, en dit ook prima gemengd kan worden met een traditionele kijk op het leven. Kan je dit meer uitleggen?

Ja, ik vind een integratie tussen regulier en alternatief ontzettend belangrijk – in plaats van dat er een tegenbeweging is tussen beiden – omdat we nú in deze maatschappij leven. We mogen het samen doen en de cliënt staat daarbij centraal.

Spiritualiteit is in mijn ogen ook totáál niet zweverig. Het is heel erg leven vanuit het nu en het zijn, dus juist bewust-zijn. Het gevaar in deze samenleving is dat mensen inderdaad heel zweverig kúnnen worden, waardoor ze niet meer gegrond zijn. Hierdoor komt er juist meer afstand tussen de reguliere gezondheidszorg en de alternatieve gezondheidszorg. En de verbinding tussen beiden maakt dat de mens weer helemaal op een holistisch niveau centraal staat.

In jouw ZoMa-opleidingen wordt iemand opgeleid tot holistisch therapeut of reiki-trainer. Waarom ben je deze opleidingen gaan geven?

Ik merkte dat er veel opleidingen zijn die prachtig dingen doen, maar vaak op één gebied werken. NLP op  mentaal gebied, massaopleidingen op lichamelijk en energetisch gebied, psychologie op mentaal gebied en ga zo maar door.

Ik miste heel erg een opleiding waarin alles samen komt. Dus op fysiek, emotioneel, energetisch, mentaal én spiritueel gebied. Want al deze niveaus maken je als mens één geheel. We raken dan ook al die niveaus aan in mijn opleidingen, en voor elk niveau zijn er diverse methodieken die je leert en kunt inzetten om een cliënt weer volledig in zijn kracht te zetten.

‘Zorg dat hooggevoeligheid je kracht wordt’

Wanneer zijn jouw opleidingen voor iemand geschikt? Kan ieder soort persoon deelnemen? Of moet je gevorderd zijn?

Onze opleidingen zijn voor iedereen geschikt, of je nu net spiritueel om de hoek komt kijken of al ver gevorderd bent. Dat kunnen huisartsen, psychologen, fysiotherapeuten, studenten, mensen uit de zorg, HR managers en/of huisvrouwen zijn. Iedereen die vanuit zijn hart voelt iets te willen doen voor een ander, is hier welkom.

Wel eisen wij minimaal een mavo-opleiding, en het is belangrijk dat je op dat moment geen hele zware psychiatrische problemen hebt.

Marjolein en haar team

Hoe herken je een goede therapeut? Wat is jouw advies als iemand een coach wil vinden?

Het is ontzettend belangrijk dat een therapeut eigen lessen heeft geleerd, en dat de coach vanuit een echte  verbinding werkt. En met echt bedoel ik een persoon die zowel spiritueel, emotioneel als mentaal goed ontwikkeld is.

Kijk echt of je het kaf van het koren kan scheiden, en vind geen kwalzalver om de hoek om het zo maar even te zeggen.

Wat is jouw beste tip om te gronden, zeker als je zo spiritueel ontwikkeld/bewust bent?

Verschillende (boom)visualisaties zijn erg goed om echt te gronden. Bodyscan-oefeningen zijn ook fijn. Reiki helpt heel goed door echt je voeten aan te raken, zodat je energie geeft in je voeten waardoor je meer in je lijf komt. Want gronding gaat echt over de hele verbinding in je lijf. Uit je hoofd en in je gevoel.

Ik heb een Youtube-kanaal, waarop gratis vlogs en podcasts staan, zodat mensen daarmee kunnen oefenen. Ook heb ik recent een online cursus gelanceerd, rust in het hoofd, waarbij je ook leert om goed te gronden.

Hoe blijf jij in het nu?

Mijn dochter Maya helpt mij hier goed bij. Kinderen leven erg in het nu. Zij inspireert mij volledig om in het NU te leven. NU is dan ook het enige moment dat er is. Zo kostbaar!

Heb je nog advies voor (HSP)lezers die ‘het even kwijt’ zijn?

Zorg dat je hooggevoeligheid je kracht wordt! In onze podcast hieronder vertellen we daar meer over.

13 mei van 19.00 tot 21.00 uur en 15 mei van 10 tot 12 is er proefles van ZoMa. De proeflessen zijn uitsluitend bedoeld voor iedereen die serieuze interesse heeft in de opleiding Holistisch Therapeut.

Meer info: website

Podcast Marjolen & Suze

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.