Levenswijsheid tips
Mind Persoonlijk Spiritueel

Levenswijsheid voor aan de muur

Gedurende mijn nooit ophoudende zoektocht naar de mens en haar gedrag (in de breedste zin des woords), heb ik ondertussen heel wat wijsheid opgedaan. Deze wijsheid heb ik onder andere samengevat in meerdere zinnetjes, die mij meteen weer uit een vernauwende situatie kunnen halen. Deze wijsheden zijn niet bedoeld om krampachtig aan vast te houden, maar dienen eerder als het tegenovergestelde. Deze zinnen laten namelijk juist verkramping lós.

Het zijn wijsheden die voor mij waar zijn. Ze resoneren zo met mij, dat ik ze je niet wil onthouden. Misschien resoneren ze ook met jou, dus doe er je voordeel mee! Daarom bij dezen wat kennis, meegekregen van vrienden, auteurs, Youtubers, mijzelf, (spirituele) schrijvers et cetera, en weer samengevat in enkele zinnen.

In willekeurige volgorde:

Iedereen is gelijk, maar niet hetzelfde – ik zelf

Is gewoon zo. We zijn allemaal een ziel met een ander mensenleven en eigen tijdlijn. We hebben allemaal zoveel mensenrollen gekend, dat het echt allemaal geen hol uitmaakt wie je van de buitenkant bent. We hebben allemaal het goddelijke/bron in ons, en als je dat niet snapt, snap je dat wel wanneer je dood bent. Denk dan even aan deze zin en zwaai even 😉 Hoooi.

Even zonder gein, als iedereen dit door zou hebben zou de wereld er een stuk lichter uit zien en oorlog en andere ellende niet bestaan. Maargoed, het leven zou nooit bestaat uit enkel licht, dat is ook niet de bedoeling. Anders leren we niet, en we zijn hier..

Niet om perfect te zijn, maar om te leren – auteur onbekend

Keer gelezen ergens en altijd bijgebleven. Want ja wat kan ik hier meer over zeggen? Het zet ‘ons’ perfectionistjes en controlefreaks meteen met een dreun op de grond ,en je zoomt per direct gigantisch uit. Dus krabbel deze in je agenda en onthoud ‘m, want hij’s goed.

Er is geen goed of fout – held Jan Geurtz

Omdat alles in het leven een leerles is, bestaat goed of fout niet. Dat heeft ons ego bedacht en is aards, het bestaat in de kern dus niet echt.

Iedereen is evenveel waard – ergens gelezen, en voel dat al lang zo

En je kan nooit in je waarde dalen of stijgen, no matter what. Dat.is.gewoon.zo.punt

.

Je hebt alle recht op ontspanning, geld en geluk et cetera – overal en nergens

Ja, net als eenieder. Waarom zou de ene persoon wel recht hebben op totale ontspanning en geld, en jij niet? Hierboven las je dat iedereen evenveel waard is, dus heb je dezelfde rechten als iedereen. Go for it!

Het is universum is met ons, niet tegen ons – ergens in artikel

Dus kan je alles krijgen wat je wil. Komen we meteen op de volgende.

Het leven is simpel, maar niet gemakkelijk – ik

Ja je kan alles krijgen, en het is stuk makkelijker dan je denkt (simpel) Maar, eerst even die blokkades weghalen en de goede instelling krijgen en keihard vallen, opstaan, vallen, opstaan, vallen, opstaan. En je doel voor ogen blijven houden. Kan jij dat? Absoluut (niet gemakkelijk).

Alles is er al, je moet alleen de lagen zien weg te halen – Lou Niestadt

Precies, je hoeft niks te worden of ergens heen. Je moet naar binnen, en jezelf pellen als een uitje. Daar zitten al je antwoorden en jouw echte ik is daar rustig op jou aan het wachten.

We zijn allemaal broertjes en zusjes  – een of ander geluksfilmpje op Youtube

We zijn allemaal dezelfde goddelijke ziel, maar allemaal met een ander leven. Als je ver uitzoomt zijn we dus eigenlijk allemaal broertjes en zusjes. En daarom heb je zoals ik al zei dezelfde rechten als iedereen.

‘Judge me when you’re perfect’ ( ff in t hip engels) – ergens gelezen

Bam, niemand is perfect. Relativeert weer lekker. Zeg dit maar (in gedachte) tegen diegene die er niet tegen kan dat je weer eens niet perfect was (he, zo vervelend).

Jij vertelt anderen wie je bent, niet andersom – Serena, Gossip Girl (tja, wijsheden kan je overal vandaan halen zullen we maar zeggen)

Ja, jij bepaalt wie je bent en niemand anders. Natuurlijk is het niet zo zwart-wit, en leren we juist ook van elkaar. Maar je hebt recht om te zijn wie je bent en daar tevreden en ontspannen mee te zijn, wat anderen ook vinden (tenzij je mensen schaadt).

We hebben allemaal de slachtoffer – dader rol in alle levens gehad (jup, zelfs in dit leven) – auteur onbekend, maar wordt ook veel over geschreven

Kan helpen om schuldgevoelens te transformeren (en uit slachtofferrol te kruipen). Alles is met een reden bedoelt. Jij leert lessen via anderen, anderen via jou. Soms ben je een slachtoffer voor even, soms de dader. Maar hoe meer je bewust wordt, hoe sneller je uit ieder gewenste rol kan komen. Do that, leeft een stuk makkelijker namelijk.

Deze relativeert goed. Zo hoef je op niemand (lang) boos te zijn, en kun je jezelf of een ander vergeven voor wat dan ook. Want: niemand is echt een dader, slachtoffer evenmin. Alles gebeurt voor een reden namelijk, en niet om jou te pesten (en idem dito).

Ik ben wie ik ben, omdat ik was wie ik was – auteur onbekend

Vergeef jezelf, je had nodig om te zijn wie je was voor het prachtige menswezen dat je nu bent/aan het worden bent.

Kleine stapjes heb je nodig om het grote te bereiken – auteur onbekend

Dus geniet van het proces.

Je wordt alleen geboren, en gaat alleen weer dood – (zelf bedacht, knap hè).

Toen ik tot dit besef kwam, kreeg ik de fuck mentaliteit (terug), wat juist zorgt voor verbinding, stabiliteit, gronding, echtheid en oog voor wat er daadwerkelijk toe doet haha.

Je bent hier voor jezelf, niet voor anderen – ook van mij

Zelfde uitleg als bij de vorige.

Alles is een proces, en dat is top – Suske (ik)

Een 10 is saai, een 8 top (7 ook prima). Dan is er ruimte voor verbetering (ook zelf bedacht, gebaseerd op dat veel kunstscholen niet hoger geven dan een 8, zodat er ruimte blijft voor verbetering. Dit vond ik toepasselijk op het hele leven, we zijn immers nooit uitgeleerd. Het hele leven is wat mij betreft een kunstschool (zo en die schud ik per direct uit m’n mouw, nàààh moe nie gekke worden).

Angst is altijd gebaseerd op iets uit het verleden – onbekende schrijver

Deze had ik van een vrouw die boeken schrijft over angst. Misschien even googlen als je wil weten wie, heb ik nu geen zin in. Maar zij zei: angst ligt altijd in het verleden. En je hebt het dus al gevoeld, dus het ligt al achter je. Dit zet angst zo in zijn perspectief. Je voelt dus iets dat je al gevoeld hebt, en daarom is de situatie vaak veel minder groot dat je denkt.

Angst heb je niet, dat voel je – ook auteur onbekend. Youtubefilmpje ergens? (sorry)

Je hebt geen angst, angst is namelijk een emotie. Je hoeft er dus ook niet vanaf te komen, maar je moet er mee leren omgaan.

Het is pas erg als jij het erg vindt – oude vriendin

Jij bepaalt wanneer iets erg is of niet, tot op zekere hoogte dan haha.

Je moet niet zo bang zijn – diezelfde oude vriendin (hi)

Spreekt voor zich. Maagden en HSP’ers zijn nogal…snel op hol geslagen. Van nature dan he. Ben nu een mak lammetje..;-)

Je kan niet voor een ander denken – Sanny zoekt geluk

Ja, je kan niet voor een ander denken. Je weet namelijk nooit wat er in diegene écht omgaat. Dus niet doen.

Alles is precies zoals het moet zijn – Boho Beautiful

En zo is het maar net.

En tot slot: vragen die je jezelf kan stellen

Wie ben ik zonder gedachten in deze situatie?

Precies niets, en alles tegelijk. Voila, da’s je ziel en brengt je meteen bij de kern

Wat zou mijn allerbeste/chillste/relaxte versie doen?

Laat haar/hem eens kiezen joh. Je wordt er een beter mens van 🙂

Wat kies je in deze situatie?

Jij bepaalt 🙂

En tot slot: waar ben je dankbaar voor?

Als je dankbaarheid voelt, kan je letterlijk geen angst voelen. En het zet alles in zijn perspectief want kijk eens naar wat er allemaal al is. Het is meer dan je denkt en wees er dankbaar voor. Niets is vanzelfsprekend :). Geniet en wees verdomme eens dankbaar!

Blijf constructief, open, jezelf, eerlijk, lief, hulpvaardig, speels, luisteren, oefenen en genieten. Het leven is zo mooi, als je je ogen en hart opent.

X

& onthoud: als bovenstaande jou helpt, kan het een ander ook helpen. Je bent hier niet om op kennis te broeden, maar ook om kennis te delen. Dus: spread the light!

Van welke levenstegeltjeswijsheid ben jij van? Laat het weten in de comments!

 

 

 

 

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.