Collectief Persoonlijk

Lieve jij

Lieve lieve mensen, en lieve jij!!!

Ik wil jullie heel erg bedanken voor dat je mijn blog leest, in welke gradatie dat ook mag zijn! Elke lezer is mooi meegenomen en hoop dat ik jullie wat fijne energie, heling en tips kan meegeven :). 

Ik wil nog even meegeven waar ik het meest trots op ben, over wat ik de afgelopen 10 jaar op persoonlijk vlak heb bereikt! Misschien leuk om ook voor jezelf te doen! Bij dezen mijn lijstje.

1 Grenzen gemaakt

In de afgelopen tien jaar ging ik van 20 jaar naar 30. Haha. In 2010 was ik 20, nu 30.

Als twintiger had ik totaal geen grenzen. Ik was echt uit de bocht gevlogen en ook verloren. Ik had veel meegemaakt en nog veel te verwerken. Komt het beetje op neer.

Ik maakte wel grenzen voor anderen, maar die kwamen vaak niet aan. Ik mocht leren dat ik eerst grenzen moest maken voor mijzelf, en ik op die gegronde manier mensen aantrek die dezelfde trilling hebben en/of mij wel verstaan.

2 De buitenwereld is een spiegel van mijn innerlijke wereld

Komen we meteen op ‘t volgende punt. Ik begon echt een verkeerde afslag te nemen en had voor mijn gevoel nul controle wat er gebeurde. Mensen walste over mij heen en behandelde me echt niet zoals ik wilde. Zelf was ik zegmaar ook niet mijn beste versie.

Gelukkig kwam op dat moment een boek precies op het juiste moment: Verslaafd aan liefde van Jan Geurtz. Dit was rond mijn 24ste geloof ik, en heeft me echt abrupt van deze weg gehaald. Gelukkig zat ik pas twee jaar op dat pad, en ben ik er snel afgegaan.

Hoe? Door ZELF de controle te nemen en verantwoordelijkheid. Te weten dat je onzekerheid projecteert op anderen en mensen jou ook spiegelen. Het kan dus inderdaad zo zijn dat mensen niet naar je luisteren, maar luister jij zelf wel naar jezelf? En maak je zelf niet kleiner dan nodig? Door zelf de verantwoordelijkheid te nemen en jezelf op dezelfde lengte als anderen te zetten (op gelijk voetstuk) zal je zien dat mensen je net zo behandelen als jij jezelf. Zo niet, dan vallen ze weg of laat je ze een stuk makkelijker los. Dat heeft het mij geleerd en wauw dit was echt een onmisbare les als ik erover nadenk.

3 Ik heb een balans gevonden

En daar ben ik supertrots op. Niemand die me dit geleerd heeft, behalve ik zelf. Natuurlijk lees ik ook veel artikelen blogs et cetera en spreek ik (alternatieve) experts maar deze balans heb ik zelf ondervonden gaandeweg. En zo steek ik ook wel beetje in elkaar. Extern dingen lezen en toepassen en kijken waar het op uitkomt. Pakken wat je mee wil nemen en dat toepassen en ook daadwerkelijk toepassen. En dat pakte goed uit.

Vroeger was ik van de extremen. Ergens in blijven hangen en kijken waar de grens was, of het niet zien. Toch denk ik dat extremen opzoeken niet per se erg is, als je maar doorloopt en daarna ergens in het midden uitkomt. Dan heb je beide kanten in ieder geval gezien ;).

En dat heb ik gedaan. Van extreem naar buitenkeren – met alle gevolgen van dien -, naar extreem naar binnenkeren – want nodig, maar bleef er ook in hangen -. Al snel ondervond ik mijn kleurenpalet, dat je alles in stapjes kan doen, en tijd niet belangrijk is.

Alles in stappen doen is een must voor iedere HSP’er, want als je snel overweldigt voelt mis je een context en is alles te abstract. Dan is het logisch dat je daarin verdwaald kan raken, want je hebt geen focus. Dus maak zelf die focus door te kijken wat kan ik vandaag voor stap zetten richting mijn doel. Of wat kan ik nu voor stap maken om mij beter te voelen. Houd het behapbaar en omarm al je kanten! Met die kleuren kan je werken en hoef je nooit meer te denken dat je enkel uit licht en donker bestaat (en niet meer zo te handelen, want het leven wordt daardoor echt kortzichtig en vernauwd).

4 Ik ben uit moerassen gekropen

Doordat ik ergens in kon blijven hangen – want dat voelt ergens veilig, als een comfortzone, niet wetende dat het juist onveilig is – vond ik het heel moeilijk om een situatie uit te gaan die niet goed voor me was. Zoals ik zei je ego herkent het en je ego houdt van veiligheid. Als je iets herkent en het is niet goed voor je, kiest je ego dat vaak boven iets nieuws wat veel beter voor je is!! Bizar toch hoe sterk je ego kan zijn en het gewoon NIET waar hoeft te zijn. Angst is een slechte raadgever!

5 Bedankt voor vreselijke mensen

In de afgelopen tien jaar ben ik wel wat vreselijke mensen tegengekomen (van over de hele wereld), of nja die zich zo gedroegen (want bijna iedereen is in de kern goed, maar daar moet je maar bij kunnen).

BEDANKT! Door jullie leerde ik opstaan, mijzelf te verbeteren (als ik veel dezelfde feedback kreeg en ik dat nodig vond te veranderen), vergeven, voor mijzelf op te komen, onderscheid te maken tussen al mijn Ikken waaronder mijn innerlijk kind en mijn hogere zelf, grenzen te maken, van mijzelf te houden, en te leren wat mij niet meer diende.

Uiteraard was ik ook vreselijk voor sommige mensen, en hopelijk hebben deze mensen hier (wat dan ook !) van geleerd.

6 Bedankt voor de meest liefdevolle mensen

En ik heb veel meer superlieve en fijne mensen (en dieren! die zie ik ook als mens) ontmoet, van over de hele wereld (op Bali ook).

Mensen in Nederland, mijn lezers, mensen op Bali, in het vliegveld, mede reizigers, you name it. Wat zijn er toch superlieve mensen op de wereld. Echt waar. Gelukkig kom ik veel meer fijne mensen tegen dan vreselijke, en verlies ik nooit mijn vertrouwen in het goede van de mens. Want wat zijn we in de kern toch fantastisch (iedereen!). 🙌

Echt vreselijke mensen bestaan dan ook niet echt imo. Dat zijn mensen die beschadigd zijn en het zelf niet fijn hebben. Dit is dus niet persoonlijk, maar je kan er wel van weg gaan en je lessen leren uiteraard.

7 Bali

Ik heb een enorme grote stap gemaakt door op de trein te springen (figuurlijk). Ik dacht nu of nooit en ben eindelijk naar Bali gegaan. Niet wetende waarom, wat, en hoe. Wel met een plan, waar niks van terecht kwam. Ik voelde sterk dat ik dit wilde en wilde eindelijk eens naar mijn gevoel luisteren in plaats van mijn ego of adviezen van anderen die ook in angst leefden.

En ja hoor het was inderdaad een goede keuze. Een van de beste dingen die ik ook voor mijzelf heb gedaan. Bali is een persoonlijk retreat geworden. Ze heeft me geheeld op lieflijke en harde manieren, en ik houd onvoorwaardelijk van haar.

8 Ik geloof weer in mijzelf en dat spiegelt zich terug

Door in mijzelf te geloven en echt (zelf) te vertrouwen wat ik voel en kan, en daar op te bouwen, is mijn externe realiteit steeds mooier geworden. Mijn blog groeit enorm, heeft een focus en ik weet waar ik heen wil. Als journalist krijg ik mooie opdrachten waarmee ik veel meer wil groeien en ontdekken en ik heb hele mooie plannen om dit allemaal samen te voegen in de fysieke wereld op Bali. Zaadjes zijn al geplant, stay tuned ;).

9 2019, het jaar met zoveel connectie

In 2019 kreeg ik niet alleen verbinding met mijzelf terug, maar met zoveel mensen wereldwijd. Heb zoveel connecties gemaakt, hier in Bali, in Nederland, in België. Mensen van over de hele wereld! Fysiek en online. Wauw. Connectie is zo belangrijk en denk dat 2020 ons nog veel meer laat verbinden en voelen. LOVE IT.

DANK voor alle mooie connectie die ik van jullie ontving afgelopen jaren.

Op naar nog veel meer mooie jaren in overvloed, zelfliefde, verbinding en liefde in alle vormen en maten <3.

Natuurlijk heb ik wel veel meer geleerd in de afgelopen tien jaar. Wilde dit lijstje ook eigenlijk in 1 jaar proppen, maar dat voelde te klein. En tien jaar omdat we naar een nieuwe decennium gaan! Maar eh dat is veel te groot haha, dus lees vooral alles op mijn blog want al mijn artikelen et cetera zijn de dingen die ik in mijn leven leerde en die ik graag doorgeef. See u in 2020!

Heel veel liefde en fijne jaarwisseling!

2020 ik kijk naar je uit!

Liefs Suze

PS: ik wil ook mijn ouders bedanken, die nooit vragen of ik terug kom maar alle vertrouwen hebben dat ik zit waar ik moet zitten, ondanks dat ze mij graag willen zien. Die mij foto’s sturen zodat ik nog beetje bij hen ben, maar niet aan me trekken of om allerlei concrete plannen vragen. Die mij ruimte geven en zo eindelijk het vertrouwen (ook doordat ik dat eindelijk in mijzelf had), waardoor ik meer verbinding mee voel in de afgelopen tien jaar. Wat afstand al niet kan doen <3

En ook mijn vrienden in Nederland die ik op afstand nog zo dichtbij voel en blijf spreken <3 love jullie allemaal. En Billy, je wordt elke dag liever en schattiger (hoe kan dat?) Love jou voor altijd mijn beschermwolfengelijsbeerindomeisjekip en Mika die dicht bij ons voelt <3 liefliefliefmeisje#dontcry

 

Liefs Suske & Billy (en Mika maar die zie je niet fysiek)

 

Zou je een ding voor mij willen doen? Hieronder in de comments laten weten wie je bent en waarom je mij volgt (no worries je krijgt geen spam en nieuwsbrief ben ik voor nu mee opgehouden want wil andere dingen doen). Dat je reageert, vind ik niet alleen superleuk, want ik ken denk ik 200 van de 8000 lezers per maand, ook helpt het mij om te weten  waarvoor je hier bent. Daar kan ik mijn blog meer op toespitsen.

💙 💚

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

17 Comments

 1. Hi Suuuuuuuzzze
  Fijne jaarwisseling en een super 2020!! Bij jullie is het nu al 00.00 geweest.

  Ik ben trouwens ook in 1989 geboren. Club 89, yeah!

  Bedankt voor je leuke blogs, blij dat ik je ontdekt heb. Per toeval, ik zocht eigenlijk specifiek naar gelijkgestemden.. hsp, bloggers, etc.. en ik wil naar Bali gaan ergens in juli of zo (gewoon korte vakantie). Lekker solo. Dus zodoende. Misschien ook geen toeval, want zoals je zelf hebt gemerkt hebben we veel gemeen. Haha.

  Eigenlijk heb ik niks toe te voegen aan je blogs. Zijn goed zoals ze zijn. Je wisselt het goed af. Misschien wat meer zakelijke kant. Over wat je doet en zo. Ervaringen. Ben ik altijd in geïnteresseerd.. Je digital Nomad life 😛
  Stiekem wat meer mensen willen, maar niet durven. En jij doet het gewoon!

  En meer foto’s van Bali mag altijd!! Haha ❤️

  Mocht je een Engelse divisie aan je blog willen toevoegen, mag je mij altijd benaderen (ik schrijf in het Engels). Haha.

  Leuk je forum. Ik merk dat je HSP sisters zoekt. Ik heb paar jaar geleden een eigen NL bloggers platform gehad met ongeveer 20k bezoekers p/m. Eigenlijk zou je zoiets moeten doen. Meer bloggers die schrijven, elkaar aanvullen; krijg je mega goed bereik. Spread the love.

  Fijne en herkenbare lessen trouwens. Leuk.
  Anyway. Baaaaj good luck in 2020!
  En benieuwd wat je nog gaat schrijven voor ons. Je lieve lezeressen
  Xx

  1. Suze says:

   heee lieverd

   wauw dat is echt bizar. welke maand ben je geboren???
   En mega chill van je advies. Ga dit zeker uitwerken even voelen hoe en wat!!! werk al met gastblogs, maar een platform met andere HSP’ers is echt TOP/ Dank voor je visie en feedback en mail je vandaag. Eindelijk ruimte. Wat bizar dat je dan ook een slang bent hahahah zie je ook hetzelfde eruit als ik? :P. Engels voel ik niks voor trouwens, maar hsp’ers bij elkaar brengen via mijn platform is echt een FANTASTISCH IDEE. Wauw/ Thanks.

   Heel gelukkig nieuwjaar !!!! XXXXX

 2. malu says:

  Ahhhh fijne jaarwisseling Suusje!

  Ik volg je sinds vorig jaar. Vond je artikel eerder op bedrock over je verhaal over HSP en dat intrigeerde me zeer. Vind alles over HSP inspirerend en Bali mega leuk om te lezen!!!

  FIJNE JAARWISSELING. Liefs Malu

  1. Suze says:

   Thanks and right back at ya! :)) Leuk om te horen. Liefs Suze

 3. els veen says:

  Heeeej Suus

  Dankje voor jouw artikel en blog!! Ik lees het altijd met plezier en laat het ook mijn moeder lezen, die veel heel herkenbaar vindt! We lezen veel over HSP, en willen je becomplimenteren met de kwaliteit ervan. Is heel anders dan andere blogs. Ook interviews vinden we goed, die van Elke van Hoof stuur ik naar al mijn vrienden!

  Gelukkig nieuwjaar en tot in 2020/ GR Els

  1. Suze says:

   Hiii Els, thanks superleuk om te horen!!!! Dikke kus ook aan je moeder ;)/ Happy nye!

 4. Sanne s says:

  Lieve Suze
  Gelukkig nieuwjaar! Je hebt geen idee hoeveel je voor me betekent
  Keep up the good work
  Wees gewoon jij
  Dan ben je al mooi genoeg
  Tot in 2020 X Sanne

  1. Suze says:

   Wat lief. Hartje
   Happy NYE!

 5. Paulinejanse@gmail.com says:

  – hsp
  – selfcare
  – bali
  – bewustwording

  De beste wensen voor jou Suze!
  X Pien

  1. Suze says:

   Thanks! Same to you girl!

 6. Lenny V says:

  hee Suze
  Laat ik ook iets van mij horen dan. Ik lees ‘stilletjes’ mee, sinds het begin dat je naar Bali ging. Erg leuk om jouw (innerlijke) reis mee te maken. Wij houden zelf ook enorm van Bali en gaan dit jaar weer. Wij houden zelf heel erg van de oostkust.
  Onderwerpen die ik verder graag lees zijn je interviews. Groot fan van Dirk de Wachter. Zijn laatste boek is ook steengoed.
  Veel succes op jouw pad en hoop dat je ons nog veel mag inspireren!
  Lieve groet L.

  1. Suze says:

   Ahhh heel lief dankje. Geniet van Bali! Liefs S

 7. I LOVE u! X Anna

  1. Suze says:

   Same girll X

  2. Suze says:

   Ahhh heel lief dankje. Geniet van Bali! Liefs S

 8. Soof says:

  Leuk stukje!! Ik wens jou een gelukkig nieuwjaar Suzie! Ik ben hier omdat je me raakt en ik blij en geïnspireerd word van alles dat je schrijft! Op naar 5 d
  Warme groet en dikke knuffel

  1. Suze says:

   Thanks!!! same to u XXXX

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.