tips 2020 blog
Collectief Persoonlijk

Maak van 2020 jouw bitch (10 tips)

Sinds dat de klok 12 uur sloeg op de laatste dag van het oude jaar, voel ik zoveel verbinding vreugde en eenheid. Ja, ik voel écht de energie van 2020 (vorig jaar al) en die is TOP (voor iedereen). Ik kan me nog herinneren dat 2012 ook voor mij zo voelde (wellicht iets met de spirituele getallen?). Ik was toen 22 en had het jaar van mijn leven. En zo voelt 2020 ook maar dan veel opener, veel meer vrouwelijker, krachtiger, verbonden en als THUISKOMEN. Voel jij dit ook? Mooi. Voel je dit niet wees niet getreurd, de tijd zal het je laten zien.

Ondanks dat de energie echt heel goed voelt van dit jaar, is het NIET de bedoeling dat je in je karretje gaat zitten en je achterovergeleund mee laat nemen (ja oke wel soort van), maar je kan zeker zelf achter het stuur zitten en deze energie gebruiken om eindelijk in overvloed, verbinding en liefde te leven. Ik zal je vertellen hoe je kan beginnen deze maand.

1 Ruim alles op

Een grote schoonmaak houden is een top begin (middelgrote mag ook). Ruim je huis op, gooi spullen weg die je niet meer dienen, maak je laptop en telefoon inhoudelijk schoon, ontvolg mensen op social media waar je geen goed gevoel van krijgt, veeg de laatste restjes weg van oude vrienden die nog om je heen hangen. Kortom: ruim alles op wat je niet kunt gebruiken en maak zo ruimte voor al het nieuwe en mooie dat op je ligt te wachten.

2 Koop een nieuwe agenda/boekje

2020 gaat jou heel veel moois brengen. Het is belangrijk dat je overzicht houdt in wat er allemaal is en wat je daarvan wil aantrekken. Een agenda of leeg boekje is daarvoor heel goed. Ik heb zelf een dik leren boek gekocht zonder lijnen, zodat ik daar een bulletjournal van kan maken. Hoe je dat doet lees je dezer dagen in een artikel waarin ik je meeneem in elk detail + foto’s.

Afbeeldingsresultaat voor bullet journal"

Een normale agenda is natuurlijk ook goed. You need it voor je doelen, structuur en overzicht van dit jaar.

3 Laat voor nu en eens alles achter wat je niet kan gebruiken

Niet alleen fysiek alles opruimen,  maar ook emotioneel opruimen is een dikke aanrader. Heb je nog niet alles achter gelaten in het vorige decennium voor je gevoel? Schrijf dan op waar je klaar mee bent op een papiertje en verbrandt dit. Dit werkt precies zoals het daar staat. Ook kan je emotionele koorden doorknippen + jezelf beschermen. You need it! Voel je emoties, huil wat je wil en bedenk dat het leven niet achterwaarts gaat. Het is nu echt tijd voor jou, en geen tijd meer voor al die bullshit en onzin die er te veel is geweest in de afgelopen jaren (maar wel nodig was om te staan waar je nu staat).

4 Ga uit je comfortzone

Ik daag je uit om vanaf nu iedere week dingen te gaan doen die je eng vindt. Ik doe dat ongeveer 4 à 5 keer per week nu, en het verschilt van grote tot kleine dingen. Het gaat erom dat je jezelf uitdaagt en uit die comfortzone pusht, want daar ga je geen groei vinden girl. En niet getreurd, hoe meer enge dingen je doet, hoe sneller dit je nieuwe comfortzone is et cetera.

5 Houd een dankbaarheidsboekje bij

Ja, deze is niet origineel, maar doe je dit elke dag dan? Hulde als je ja knikt, en zo nee welcome to the OLD club girllll want sinds gisteren doe ik dit weer, en het werkt zo goed. We gaan in 2020 ons weer focussen op de goede dingen die we al hebben zodat we daar meer van aantrekken in plaats van andersom. Ok :)).

Afbeeldingsresultaat voor dankbaarheidsboekje"

6 Blijf bij jezelf

In 2020 mogen we fouten maken. Sterker nog het is de enige manier om te leven en niet jezelf buiten het universum te plaatsen, want het universum bestaat nou eenmaal uit chaos, liefde, licht en donker. Dus ja het zal wel eens voorkomen dat jij wat meer ruimte inneemt, of een asshole bent.

We staan allemaal wel eens aan beide kanten en vanaf nu is dat OK. Want jij weet dat je hier niet bent om perfect te zijn maar om te leren en te LEVEN. Dus als jij je ruimte wil bewaken en iemand is het daar niet mee eens, so BE it. Denk zelf of het bij jouw zijn past en of je voor diegene kiest of voor jezelf. Middenweg blijft belangrijk maar ga niet meer geven uit angst, zodat de ander jou aardig vindt (en jouw innerlijk kind aan het huilen is en je Hogere Zelf met haar ogen rolt). Soms ben je gewoon een asshole, maar wel een hele leuke en lieve et cetera. En doe dus ook niet huilerig als iemand anders dat een keer is, en laat het bij diegene. In angst leven is echt zooooo 2013-2019.

Mensen die dicht bij zichzelf blijven, bewaken zo hun grenzen, omdat zij weten dat ze het waard zijn om goed behandeld te worden en vice versa. Soms lever je wat in, en soms vraag je wat meer. Lang leve vrijheid.

7 Leef je waarheid

We kiezen dus niet meer voor angst, ok? Dus in 2020 ga jij gewoon je waarheid leven/spreken en wie er af valt resoneert niet met jou. FIJN. Doe je in ieder geval wat goeds. Want als je je waarheid leeft kan het nou eenmaal niet anders dat er een paar mensen daar chill mee zijn, en paar die om wat voor redenen dan ook wegvallen. NOU EN.

Bovendien als jij je uitspreekt (op een aardige constructieve manier, me dunkt) dan nodig je iedereen uit om hetzelfde te doen. Dus moet je ook de ander in zijn waarde laten en kunnen we misschien ooit leven in een wereld vol kleuren, waarin niemand elkaar afmaakt om een andere mening (verwar mening alsjeblieft niet met botte oordelen want dat bedoel ik dus nie). Houd het bij jezelf (niet voor jezelf) en probeer niemand te overtuigen. Want jij weet dat er geen goed of fout is.

8 Blijf in het licht

In 2020 hebben we alle ingrediënten voor een tijd waarin we alle moeilijke dingen onder ogen gaan zien en er daadwerkelijk iets aan gaan doen. Er is een goede energie, veel ruimte en veel mogelijkheid. Benut dat en blijf in het licht staan, no matter what. Wees lief, en begin bij jezelf. Er is genoeg licht voor iedereen, dus als merkt dat je in het moeras ligt, haal jezelf eruit en vertroetel jezelf. De wereld heeft dat nodig. Je heelt dus niet alleen jezelf maar ook onze aarde.

Afbeeldingsresultaat voor candle draw"

9 Ik daag je uit

Om een nieuwe hobby te nemen waar je als kind heel blij van werd. Was je dol op knutselen, verven, tekenen? (ik wel). Ga dan weer eens tekenen! Koop wat verfspulletjes en kladder er op los. Hield je van paardrijden, ga dan weer eens een paard op. WAAROM NIET? We hebben onszelf zo kleingehouden jongens. Zo van; oo dat was iets van vroeger. Er is geen tijd. Is nie waar. Is je ego Dus hop de potloden in of het paard op en gun jezelf plezierrrrr.

(Dit kan natuurlijk ook wat anders zijn. Als je je weer eens in een ballet tenue wil hijsen, of wil rolschaatsen be my girl/boy.

Afbeeldingsresultaat voor yellow rollerskates 90s"

10 Wees minder hard voor jezelf

Van nature zijn we geneigd onszelf helemaal de grond in te boren als we een fout maken, en de ander sneller te vergeven als hij/zij fout maakt. Zonde, en niet meer doen. Iedereen maakt wel eens een fout en jij had die nodig om te groeien en te komen waar je nu bent. Als je wat liever voor jezelf bent en leert van je fouten en schuldgevoelens en schaamte (sneller) loslaat, dan kan je dit ook bij anderen (en zij weer bij jou). Win win.

Wat kan je nu nog doen om jezelf beter te voelen? Doe het (in stapjes). Maak van 2020 je bitch. Voor jezelf. En ons. Go for it lief mens. Alle Liefde

Kortom: veel opruimen en veel zelfliefde zodat je eindelijk alles ontvangen wat bij jou past. Zelfliefde is trouwens niet hetzelfde als arrogantie. Want dan voed je je ego, en dat is angst. En 2020 is een jaar dat we mogen vertrouwen op ons eigen gevoel en in die liefde connecten met onszelf en elkaar.

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.