Collectief Favorieten Mind Persoonlijk Spiritueel

Mijn top 5 favoriete spirituele boeken

Wanneer je (net) naar binnen keert, is het slim om kennis te vergaren door boeken te lezen. Sommige boeken hoef je naar mijn idee niet eens uit te lezen, want ze bevatten vaak een kern met daaromheen veel voorbeelden en secundaire lagen. Daarom kan een artikel of deel van een boek prima werken, wanneer je net als ik er niet per se van houdt om een heel boek te lezen (want ik wil het meteen toepassen en dóén), maar meer van de literatuur, (wetenschappelijke) artikelen en achtergrondverhalen bent.

Eniewee, er zijn vijf boeken die ik je ter harte aanraad. Ondanks dat ik dus niet zo van zelfhulpboeken ben, heb ik deze in een adem uitgelezen. Het zijn spirituele boeken waar ik veel aan heb gehad. Ik vertel graag welke dat zijn en wat deze voor mij betekend hebben. 

Spiritualiteit is een breed woord. Het klinkt voor velen wellicht vaag, maar er wat mij betreft is er niets gegronder dan kennis verruimen om zo je innerlijke wereld te leren kennen. Zo kan je leven veel diepgang krijgen, ontwikkel je meer rust en ben je in staat keuzes te maken die echt bij jou passen..zweverig hoor ;).

Nou neem ik aan dat jij als lezer ook niet vies bent van het woord. Echter, spiritualiteit an sich heb je in de praktijk niet zoveel aan. Het ligt het eraan wat je ermee dóét. Ik hou van doen, vuur en nut, en daarom moet spiritualiteit voor mij praktisch zijn. Ofwel, ik moet er iets mee kunnen.

Alle antwoorden zitten in ons en soms kunnen we door allerlei overtuigingen, blokkades en de waan van de dag de antwoorden niet goed vinden. Daarvoor kunnen tools uit zelfhulpboeken een uitkomst bieden. Het zijn externe mogelijkheden om de oplossing te vinden die al in jou zit. Bij dezen de boeken waar naar mijn mening goede tools in staan om je op weg te helpen.

The Secret

Natuurlijk, dit mega hoog Hollywoodgehalte-boek kan je écht wel missen in je collectie. MAAR. Als je nog helemaal niet erg bekend met het kwantum mechanica en hier alles over wil lezen, dan is dit Oprah gehalte boek exact wat je nodig hebt. In dit boek wordt in simpele taal de magica van de wet van de aantrekkingskracht (en ook andere wetten) uitgelegd.

Dit boek las ik toen ik 17 was. Ik kreeg het van een vriendin. Het boek was net uit en heel Hollywood stond op zijn kop door dit boek. Ik leefde toentertijd totaal niet spiritueel, maar hield wel van filosofie en diepgang. Ik heb het boekje in een keer uitgelezen en ik begon het toe te passen. Ik merkte dat het werkte, maar al gauw vergat ik het. Toch ben ik nooit vergeten hoe ‘denken wat je wél wil’ (even simpel uitgelegd) zo’n invloed kan hebben en probeerde ik het altijd weer toe te passen. Dit was het eerste spirituele boek dat ik las en de opening voor het spirituele pad voor mij.

Ik beveel het aan als je totaal onbekend bent met de wet van de aantrekkingskracht, en/of net begonnen bent op jouw spirituele pad.

Je bestelt het hier.

De kunst van het nietsdoen

De kunst van het nietsdoen volgde The Secret op voor mij. Rare zin, maar ik laat ‘m erin.

De kunst van het nietsdoen vertelt eigenlijk de wet van de aantrekkingskracht, maar dan op een andere manier dan The Secret. Waar het bij The Secret vooral om manifesteren gaat, gaat het bij De kunst van het nietsdoen om wat je buitenom die manifestatie doet (niets dus ;)). Heel chill, duidelijk en toegankelijk boek. Onmisbaar!

Je bestelt het hier (tweedehands).

Verslaafd aan liefde

Mijn held Jan Geurtz; wat ben ik die man dankbaar. Ik las Verslaafd aan liefde rond mijn 25ste en het kwam precies op het juiste moment in mijn leven. Het boek heeft me echt naar binnen leren keren, en doen inzien dat de buitenwereld maar een projectie is van onze binnenwereld.

Geurtz laat zien hoe we verslaafd raken aan liefde, en waarom we lijden door onze eigen problemen. We zijn verslaafd aan onze denkwijze, verslaafd aan projecteren, en hunkeren naar liefde…naar iemand die ons komt redden van ons eigen leiden. Ironisch, nietwaar? Want waar ligt de oplossing denk je? Extern of intern? Juist…

Het is een enorm praktisch, toegankelijk en behapbaar boek waarvan ik denk dat iedereen ‘m moet lezen. Zeker als je een HSP’er, nieuwetijdskind, pimpelpaars of alles bij elkaar bent. Het is echt oprecht een musthave boek te noemen.

Je bestelt het hier.

De 7 spirituele wetten van succes

Dit boek van Deepak Chopra is een vervolg van zijn boek Leven in Overloed, dat in 1993 op de markt kwam.

Chopra geeft in dit boek op een weinig zweverige manier handvatten om een succesvol leven te leiden. Het leest makkelijk weg, en is erg concreet. Hij legt duidelijk uit dat een leven in overvloed voor iedereen haalbaar is. Iedereen kan namelijk creëren op een natuurlijke wijze.

Het boek is een stuk serieuzer, concreter en filosofischer dan The Secret, maar niet beter of slechter. Een absolute musthave als je in overvloed wil leven. Oordeel zelf.

Bestellen kan hier.

Een nieuwe aarde

Ook Eckhart Tolle mag zeker niet ontbreken in dit lijstje (thanks voor de reminder, Anne!).

Een nieuwe aarde van deze schrijver is tien jaar geleden op de markt gebracht, maar relevanter dan ooit. Tolle is zeker een voorvechter als het gaat om collectieve bewustzijnstransformatie, en alles wat daarbij komt kijken.

De nieuwe aarde gaat voornamelijk in op het ego, en hoe wij collectief naar een ander bewustzijn werken. We transformeren namelijk allemaal naar een nieuwe 5d samenleving (waar lichtwerkers en nieuwetijdskinderen bij helpen), waarin harmonie, liefde en geluk centraal staat, en dit boek geeft inzicht in hoe je daarmee het beste omgaat.

Het boek is een spirituele blauwdruk voor onze nieuwe wereld. Een musthave omdat we allemáál naar dit nieuwe bewustzijn transformeren (individueel en collectief gezien).

Eerder schreef ik een artikel dat gebaseerd is op Een nieuwe aarde. Het boek zelf bestel je hier.

 

Morgen mijn top 3 filosofische boeken. Stay tuned! Wat zijn jouw musthaves? Vul aan in de comments.


// De linkjes zijn affirmatielinkjes. Dit betekent dat wanneer jij iets aanschaft via die link bij Bol.com, jij geen cent meer betaalt, enkel dat ik wat commissie krijg. Thanks als je wat aanschaft! Ik link BTW altijd naar iets waar ik 100 honderd achter sta, dus bovenstaande boeken zijn echt de boeken die ik aanprijs en zelf in huis heb liggen. Groetkes!

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.