Blog spiritualiteit, hsp en meer
Collectief HSP Mind Spiritueel

Ontdek jouw zielsmissie met deze inzichten! :)

‘Is dit het nou!?’

Je hebt een goede baan, leuke vrienden, een mooi huis, een goedgevulde kledingkast, een partner die soms lief doet en óók nog eens je huishouden op orde. Daarnaast ga je ieder jaar op vakantie, doet verder leuke (weekend)tripjes. Verder ben je de beroerdste niet, dus hang je de slingers ook meer dan regelmatig op. 

Toch knaagt er iets. En misschien vraag je je wel dagelijks af: Waar doe ik het voor? Wie wie doe ik dit eigenlijk? Hoezo leef ik? Wat kom ik hier doen? En, hoe draag ik bij aan een betere wereld?

Tja, en dan? Deze antwoorden vind je niet in een boek, of in een artikel. Sterker nog: deze antwoorden zijn nergens anders te vinden dan in jou. Maar hóé kom je bij die antwoorden?

Ofwel:

hoe ontdek je jouw zielsmissie?

Ik geef je zeven inzichten, om erachter te komen wat je daadwerkelijk komt doen op aarde.

1 De tekorten die je voelt is waar jouw zielsmissie over gaat

Ja, we duiken meteen de diepte in. De tekorten die jij hebt ervaren/ervaart, zijn jouw thema’s in dit leven. Deze thema’s horen bij jouw zielsmissie.

Uh wat?

Nou, kijk. Heb je een gemis in je jeugd ervaren, omdat je bijvoorbeeld niet gehoord/gezien werd? Dan is jouw zielsmissie waarschijnlijk om op te staan, je rug te rechten en jezelf te laten zien. Wellicht eerst op een brullende manier, omdat je het idee hebt je hoofd boven het maaiveld te moet steken om gezien te worden (en misschien hoort dat ook bij jouw zielsmissie!). Zodra jij je eigen unieke weg vindt, kan het weer steeds zachter.

Of het is wellicht jouw taak om zelfstandig te worden, als je je snel verlaten voelt. Je mag dan leren te begrijpen dat jij alleen jouzelf nodig hebt. Die kracht kan je dan ook weer doorgeven et cetera, als dat ook bij jouw missie hoort (daar kom je vanzelf achter, als je een hier een enorme behoefte bij voelt).

Dus ga na: wat maakt jou nog boos of verdrietig? Probeer hier achter te komen, want daar liggen jouw thema’s :). Want alle pijnen zijn donkere plekken die licht behoeven, en deze hebben boodschappen voor jou waar je mee mag werken.

2 Stop met zoeken (met je hoofd)

Wat? Ja. Als jij iedere dag gefrustreerd je afvraagt: wáááááát kom ik hier doen?!, ligt er echt niet ineens een witte envelop in je brievenbus met daarin jouw antwoord.

Je hele leven is een zoektocht en je moet het gewoon doen. Want hoe meer je doet wat goed voelt, hoe meer je vanzelf zult merken welke kant je opgaat. Jouw ziel leidt jou als het ware, dus stop met zoeken (vanuit het hoofd) en durf op je gevoel te vertrouwen.

3 Keer naar binnen (naar je gevoel)

Naar binnen keren is ZO belangrijk. Door dit te doen, vind je namelijk bij de antwoorden die in jou zitten en die je eerst nog niet wist. Zo kom je erachter waar je écht naar verlangt. Het zal niet in één keer allemaal duidelijk worden, maar stukje bij beetje zul je meer antwoorden vinden.

Wil je in één keer een grote sprong maken? Dan kan ik het gebruik van plantmedicijnen, zoals het gif van de kambo-kikker, heel erg aanraden. Je opent daarmee veel deuren in jouw bewustzijn, waardoor je veel antwoorden zult krijgen. Tijdens de ceremonie kan dit gebeuren, en erna bijvoorbeeld in dromen, meditaties en/of visioenen.

4 Let op je spiegels

Alles en iedereen spiegelt elkaar in het leven. Let dus op wat mensen en situaties in jou spiegelen en ook waar je ego het meest last van ondervindt. Schrijf het op, en ontdek welke (spiegel)lessen je krijgt toegewezen. Deze lessen komen namelijk allemaal uit jouw onderbewustzijn en zielsmissie.

In dit artikel, inclusief werkboek, schreef ik er meer over.

5 Durf te flowen

Als je in het nu leeft zal je steeds meer voelen wat jouw zielsmissie is. Want zodra jij vertrouwt op je ziel, zal het universum je daarin begeleiden.

Als jij connectie hebt met je ziel ervaar je innerlijke rust. Je ondervindt rust als je alles in het leven accepteert en aangaat. Accepteren betekent de situatie zoals deze nú (en niet de rest van je leven) is, volledig te omarmen.

Wanneer je leert het leven met een open blik te bekijken en hierbij observeert in plaats van beoordeelt, dan zal je steeds meer dalen en bij je ziel komen.

Er zijn meerdere boeken geschreven over hoe je in het nu leeft.

6 Kijk naar wat je het liefste doet

Deze tip is de meest grijpbare. Als jij vanaf kleins af aan voor iedereen wil zorgen, dan zal anderen helpen ongetwijfeld jouw zielsmissie zijn.

Vraag jezelf hierbij af: wat deed jij als kind graag, toen er dus nog niks van je werd verwacht? Was je druk bezig met poppen/dieren te verzorgen? Las je graag? Bouwde je van alles in elkaar? Was je bezig met het de wereld? Was je creatief? Las/hoorde je graag andermans verhalen? Keek je graag naar televisie-programma’s over operaties/bevallingen/dieren? Nam je graag de leiding? Hoe was je in sport? Hield je van sport in je eentje? Of teamsport? Welke positie had je toen? Uit al deze dingen kan je zeker achterhalen wat je hier komt doen!

Natuurlijk ben je als kind nog aan het ontwikkelen, en probeer je nog allerlei dingen uit om te ontdekken wie je bent – en kun je dus zeker niet alles hieruit leiden. Toch kan kijken naar de kindertijd voor wat Aha!-momenten zorgen.

Zo las ik als kind iedere dag een boek, en hield ik erg van schrijven. Ook was ik verzot op andermans (levens)verhalen. Ik was ook erg zorgzaam, en hierin erg kieskeurig. Ik had al gauw door wie authenthiek was.

Daarbij kon ik absoluut niet tegen onrecht en autoriteit. Ik bepaalde zelf wel hoe en wat. Daaruit kan ik nu zien dat ik al vroeg op een missie was. Als kind was dat meer op de achtergrond. In de puberteit pakte ik dat opstandiger aan. En nu kalmer, vuriger en gedreven dan ooit :).

7 Kijk naar anderen

De meest authentieke mensen leven vaak (bewust) hun zielsmissie, waardoor ze zo dicht bij zichzelf blijven. Het zijn de mensen bij wie je je goed voelt. Ze lijken te weten wat ze hier komen te doen, en bewandelen vaak een ‘afwijkend’ pad, zonder dat ze daarbij zich iets aantrekken van anderen.

Het fijne gevoel dat je kan krijgen wanneer jij je laat inspireren door anderen, is een gevoel dat in jou zit. Het is dus van jou. Diegene triggert dat bij jou en hierin kun je vaak een boodschap halen.

Vraag jezelf eens af: Door wie of wat laat jij je graag inspireren? Wat bewonder je in deze persoon? Wat is het dat diegene dat diegene(n) zo uniek maakt? Spiegelen zij iets in jou dat aandacht vraagt? Misschien een oproep van jouw ziel? Wellicht ;-).

Tot slot

Misschien is de belangrijkste tip wel: durf jouw pad te bewandelen en ga er dan ook écht voor. En als jij een onwijze drang hebt om te gaan staan voor wie je daadwerkelijk bent, neem dan ook de blaren en littekens op dit pad voor lief. Kortom: durf de pijn en angst aan te gaan om te stralen!

En tot slot: Zolang je maar blijft lopen zul je al je antwoorden vanzelf ontdekken. Je moet alleen leren zien, voelen en horen en durven te vertrouwen dat wát je ervaart (van binnen en buiten), voor jou en van jou is.

Let dus op alle signalen/symbolen die je ziet: het zijn boodschappen van jouw ziel en het universum! En zo zal alles beetje bij beetje steeds meer goed voelen, je meer innerlijke rust ervaren en je gewoon weten wie je bent en wat je komt doen…Succes, en veel plezier ;).

X

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.