Zelfliefde
Gezondheid HSP

Dit is hét recept tegen candida

Ik heb ongeveer zeven jaar op en af een candida-overgroei in mijn darmen gehad. Deze overgroei van schimmel die we van nature al in ons lichaam hebben, ontstaat door meerdere factoren. Teveel antibiotica in een korte tijd, vermoeidheid (kip of het ei) en zelfs een lage eigenwaarde lagen bij mij hieraan ten grondslag.

Ik kan met zekerheid stellen dat mijn Candida nu in balans is. En HALLEJUHA wat was DAT een lastige rit. Ik heb er echt zoveel aan gedaan, en zou het niet graag overdoen maar wat moet dat moet. Ik ben inmiddels wel een expert op het Candida gebied, dus deel ik bij dezen dolgraag mijn recept met jou om je schimmel in balans te houden. 

Een overgroei van Candida maakt zóveel kapot in je lichaam waardoor je niks meer aankan. Je hele darmwand kan kapot gaan, dit wordt een lekkende darm genoemd.  Hierdoor komen er gifstoffen vanuit je darmen je bloedbaan in. Dit is belastend voor je lever en geeft daardoor klachten als (enorme) vermoeidheid, chagrijnigheid, prikkelbaarheid en lage suikers.

Ik had een tijd hele lage suikers NA het eten (rond 2/3) en dit was te wijten aan schimmel in mijn darmen. Ook had ik als gevolg van Candida twee jaar een doorlopende blaasontsteking. En die Candida was weer een gevolg van de antibiotica die ik kreeg voor de blaasontsteking..Wat ben ik blij dat ik alles heb doorbroken en nu SCHOON ben. Daarom deel ik dolgraag mijn recept met je. Komtie:

1. Check of je Candida hebt

Een overgroei van schimmel komt voor in de mond, darmen en geslachtsorganen. Het is makkelijk te meten door bijvoorbeeld bioresonantie toe te passen. Je kan ook zelf de symptomen checken, want meestal zijn die vrij specifiek.

De meest voorkomende eigenschappen zijn: vermoeidheid, een witte tong, schilferige plekjes op de penis, rode schaamlippen, jeuk, opgezette darmen, grote pupillen (omdat je lever overuren maakt), lage suikers en witte vlekjes op je huid.

Een overgevoeligheid voor eten (gluten/melksuiker/vlees) komt ook voor. Zo kreeg ik rond mijn negentiende een onwijs overgevoeligheid voor melksuiker. Sinds mijn Candida weer in balans is, kan ik makkelijk melk drinken en weer tegen gluten. Het is echt bizar, maar waar.

Als je deze symptomen herkent, kan je er van uitgaan dat deze schimmel lekker aan het woekeren is daar binnen ;). Pak het dan direct aan, want het is een hele tocht om die schimmel in balans te krijgen. Baat het niet, schaadt het niet geldt zeker in dit geval.

2.  Koop goede Candida-supplementen

Investeer A.U.B. in goede Candida-supplementen. Ik heb er veel genomen, en deze zijn absoluut een musthave.

Supplementen die ik van harte aanraad (druk erop voor het linkje):

Plankton

L-Glutamine (herstel darmwand)

MSM (regelrechte candida-killer)

Oregano

Candiplex 

Magnesium (vloeibare neem je het beste op, geloof mij dit is de beste)

Enzymen (die zorgen ervoor dat je eten goed verteert, weg opgeblazen buik en buikpijn)

Ja, het zijn een boel supplementen. Ik heb alles geslikt uit dit rijtje en de helft ging mooi mee naar Bali :). Ik ben dan ook enorm strikt als het gaat om het slikken van supplementen. Ik geloof heilig dat je ze (ook) nodig hebt om te herstellen. Bioresonantie wees ook uit dat ze effect hebben.

Ik heb jaren alleen maar mijn geld uitgegeven aan supplementen en oh boy het betaalde zich dubbel en dwars terug! Als je niet alles wil kopen (begrijp ik), doe jezelf een lol en kies dan in ieder geval een of twee uit dit rijtje. In dat geval zou ik enzymen aanraden (dan verteer je je eten beter en onverteert voedsel is een bron voor schimmel), candiplex (recept all in one) en magnesium (laat je cortisolwaarden dalen, en hoge cortisolgehalte is hét recept voor een overgroei van Candida).

3. Werk aan je eigenwaarde

Ja, jongens, het blijft een holistisch platform ;). ALLES heeft een onderliggende betekenis en zo ook jouw woekerende schimmel. De spirituele betekenis van een teveel aan Candida is in een notendop: een lage eigenwaarde. En doordat HSP’ers vaak kampen met een lage eigenwaarde, hebben zij dan ook vaak (ongemerkt) een teveel aan schimmel in hun systeem.

Het zit zo: een lage eigenwaarde is een killer voor je immuunsysteem, en zo komt Candida om de hoek kijken. Candida gedijt namelijk erg goed op hoge cortisolwaarden, verdriet, donkere plekken en kilte. Denk maar aan die schimmel bij je ouders in de schuur, als jij net als deze schuur donker en koud bent (teveel yin), dan is dat een heerlijke uitnodiging voor de al aanwezige schimmels in jouw lichaam om te woekeren met een overgroei tot gevolg.

Ik dacht jaren genoeg van mijzelf te houden, maar nu ik achterom kijk schud ik vol overtuiging een harde nee. In een verkeerde relatie blijven hangen, je grenzen niet bewaken en anderen pleasen, komt namelijk NIET in het woordenboek van zelfliefde voor. Nu heb ik genoeg eigenwaarde en kan ik me weinig voorstellen hoe mijn gevoel van eigenwaarde soms gesteld was. Bizar, maargoed soms kom je in dat soort situaties omdat je iets moet leren. Ik deed wat ik kon en daar ben ik trots op. Zodoende heb ik mijn eigenwaarde op peil getrokken en is mijn Candida dus weg :).

Herken je de volgende punten, dan mag je absoluut meer werken aan je gevoel van eigenwaarde:

 • Anderen helpen ook al ben je supermoe
 • Erbij proberen te horen
 • Niet weten wat je grenzen zijn
 • Vasthouden aan ‘veiligheid’ (oude groepen vrienden bijvoorbeeld terwijl je je er niet meer fijn bij voelt, omdat het je een veilig gevoel geeft).
 • Geen nee durven zeggen
 • Je grenzen niet bewaken
 • Geen ruimte innemen (of teveel)
 • Geen hulp durven vragen
 • Denken dat je niet goed genoeg bent
 • Te snel willen
 • Te veel liefde willen van anderen
 • Mensen zeggen wat ze willen horen
 • Veel vluchten in het hoofd naar het verleden of de toekomst
 • Het leven bloedserieus nemen. Angst om niet goed genoeg te zijn ligt hier vaak ten grondslag aan.

Herken je een overgroei van Candida bij jezelf? Kom dan als de wiedeweerga in actie (maar op jouw tempo). Herstel je yin & yang balans en ondersteun je proces met supplementen. En houd van jezelf, want je bent meer dan goed genoeg :)))

Kom je er niet uit, contact mij dan kijk ik wat ik voor je kan doen.

Wat is candida precies?

 

 

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.