SEO_HSP_BLOG
HSP Mind Spiritueel

Door deze tips houd je overprikkeling direct tegen!

Als je hoogsenstief bent en/of gevoelig voor prikkels, kan het intens eng zijn om op een plek te zijn waar veel prikkels zijn. Alles komt dan binnen en je filters lijken wel verdwenen. Daarom is het zo belangrijk om je te beschermen en bij jezelf te blijven. Alles is een proces, dus je gaat niet in één keer beschermd en gegrond de deur uit. Dit kan wel een aantal jaar duren (maar je wordt er steeds beter in).

Voor de dagen dat je moe bent, en je lichaam alle spirituele kennis en oefening pardoes vergeten lijkt te zijn, heb ik deze tips voor je die direct werken.

Chakra’s

Als je je net (bewust) op het spirituele pad bevindt, zal je het ongetwijfeld herkennen: je staat nog meer open dan normaal! Of je bent misschien net uit een burn-out, en de wereld lijkt ineens een stuk groter en enger. Terwijl je dacht dat je door je burn-out heen was! Hoe kan dit?

Als je net je innerlijke wereld bent binnen gewandeld, is dit vaak het begin van je nieuwe spirituele pad. Doordat je nu klaar voor bent om je pad schoon te vegen en trauma’s aan te pakken, kan je lichaam en energetisch systeem snel uit balans raken (denk maar aan als je een hele gore kamer opruimt, dit wordt dan eerst erger en daarna beter). Misschien heb je daardoor het idee dat je verder van huis bent dan eerst…niets is minder waar. Het betekent namelijk dat je chakra’s nu zijn eindelijk geopend! Hallo spirituele wereld, en hallo, wat is dit voor een enge, rare wereld waarin we zetten?!

Mooi, je bent nu bewust! Je bent nu op een nieuw pad, en nu mag je alles in balans brengen en herstellen (als meer wil lezen over hoe je dit doet, kan je dit artikel over spiritueel oefenen lezen).

En nu?

Terwijl je dus spiritueel oefent, kan je dus ineens het gevoel hebben dat je filters ineens niet meer werken. Dit komt onder andere omdat je chakra’s wagenwijd openstaan (lees hier over chakra’s). Ik gok dat in jou geval dit je zonnevlecht, je keelchrakra, je derde oog en je kruinchakra zijn. Het spirituele pad staat namelijk in verbinding met de derde tot en met je zevende chakra, omdat deze in contact staan met het ‘hogere’.

Als je stuitchakra en miltchakra (staan voor aarding, veiligheid, seksuele levensenergie en creativiteit) daarbij uit balans zijn, zorgt dit vaak voor een gevoel van onveiligheid en angst. Ben je dus slecht geaard (omdat je veel bezig bent met bewustzijn, spiritualiteit en/of je innerlijke wereld), dan ben je vaak onbewust te veel bezig met je bovenste chakra’s, en te weinig met je basis/aard chakra’s. Vandaar dus dat je je zo zweverig voelt.

Geef me die tips

Oké. Stel je bent in een supermarkt, en je bent gaar. Je zweeft boven je lichaam, maar wil ook niet je angsten voeden. Dus je haalt je boodschappers. Daarbinnen blijkt het licht wel heel fel, mensen lijken op aliens en alles vliegt op je af. ERROR, paniek. Wat nu?

Nu kan je een paar dingen doen. Omkeren als het echt te chaotisch voelt (is niet erg, volgende keer beter), of even naar een rustig plekje in de supermarkt als je het aan wil gaan. Nu ga je je energie naar je voeten halen. Doe maar net of je lood onder je schoenen hebt. Je kan deze energie ook naar je heupen brengen (stuitchakra). Het helpt ook om HELE zware benen voor te stellen, en dat je een hele zware onderbroek aan hebt of zo. Een rode legging visualiseren (de stuitchakra staat in verbinding met rood) helpt ook.

Was dat het?

Nee. Ik heb de beste tips voor het laatste bewaard.

Wat er allemaal direct binnenkomt aan prikkels, is dus je in je zonnevlecht, kruinchakra en derde-oogchakra. Voor je kruinchakra raadde ik al eerder aan om een petje of iets op je hoofd te zetten (voor mij part een vergiet).

Voor je zonnevlecht (rondom buik, gebied bij navel) raad ik je aan om je armen over elkaar doen, om je zonnevlecht te beschermen (daar komt ook veel binnen). Dit kan niet altijd (niet handig als je je boodschappen moet inpakken), wees dan creatief. Je kan dan in plaats van je armen bijvoorbeeld ook subtiel je rugtas op de toonbank voor je buik zetten terwijl je je eten inlaadt, of je buik naar de toonbank draaien (niet naar een ander persoon toe dus). Het zal echt helpen! Daardoor heb je ook minder last van iemand die in je energie komt, als er iets tussen jullie staat.

Nu komt de laatste supertip die je altijd kan uitvoeren: stel je voor dat je iets op je derde oog hebt. Een pleister, een zwart vierkantje (zwart beschermd) of wat jij wil. Je kan ook direct je vinger erop leggen. Het zorgt meteen voor dat er minder op je af komt. Ik wrijf er soms over in een drukke rij in de winkel, en dat maakt mij direct rustig.

Oefenen

Natuurlijk is het beter om thuis te mediteren op je chakra’s om deze in balans te brengen. Maar mocht er een chakra overstuur zijn, en je hebt per direct hulp nodig, dan zijn deze simpele trucs echt top. Je kan zelfs een echte pleister op je derde chakra dragen, en dan zal je zien dat er veel minder binnenkomt… gek he? Het is echt zo. Doe er je voordeel mee :).

PS:

Bedenk: we zijn hier met elkaar (als een soort broertjes en zusjes). Iedereen is in deze relatief onveilige wereld, en voor iedereen is het een gekke bedoening. Mensen zijn hier niet om jou iets aan te doen, ze zullen je altijd helpen als dat nodig is. Ook als je flauw valt, of heel gek kijkt. Maakt niet uit! Als het hen opvalt dat al je chakra’s openstaan en jij als gek aan een koordje probeert te trekken om te landen, dan zijn zij ook bewust ;).

Ik was altijd bang dat mensen zagen dat ik paniek aan het onderdrukken was, maar diegene die dat opvalt die herkent het waarschijnlijk van zichzelf, dus hoef je niet voor te schamen. En als het niet zo is, maakt dat ook niet uit. Ik ben hier verdorie voor mijzelf! Dan kijkt iemand maar raar, niemand is perfect. Je bent veilig, ook al voelt dat soms niet zo. Blijf dit herhalen, want hoe meer je beseft dat alles in jou zit, hoe sneller je in balans raakt en controle krijgt op je handelen.

Groetjes

 

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.