virus tips
Collectief Doe-het-zelf Mind

Tips voor wat je kan doen tijdens de Corona-tijd

We zitten er allemaal in: de Corona-tijd. Iedereen zit nu thuis in Europa als het goed is, daarom deel ik bij dezen wat tips waardoor je jouw tijd goed kan benutten :].

1 Rust uit

Nu Nederland en alle andere landen in de wereld op meer stilstand zijn gekomen, is het tijd voor stilstand, eenvoud en rust. Geniet van deze ruimte, en wees bewust dat we stiekem misschien dit wel enorm nodig hebben. Dus neem het er lekker van! Plof op de bank, kietel je kat, kijk oude dvd’s, lees een boek en knuffel iemand, o nee dat mag niet. Knuffel iemand virtueel dan :).

2 Doe iets voor een ouder iemand 🙂

Extra zorg voor ouderen die sowieso al alleen waren, is nu ook extra gewenst.

Een boodschap doen, een kaartje schrijven even bellen met een ouder iemand, om een luisterend oor te bieden en/of bejaarden gerust te stellen? Op deze website kan je het waarmaken (in Amsterdam). Ik schrijf een kaartje :).

3 Leer online iets nieuws

Je kan alles online leren. Zo heb ik mijzelf leren monteren, yoga’en, websites bouwen. Overal is wel een filmpje voor te vinden! En wat dacht je ervan om een nieuwe taal leren? Voor het leren van nieuwe skills is Youtube deze tijd your best friend baby.

4 Geniet van je eten

Hoe vaak heb je wel niet snel even eten naar binnen gepropt, omdat je het druk had?

Dat is nu verleden tijd. Bestel je lievelingseten en eet het rustig op. Proef iedere hap en laat het door je mond glijden. Wees dankbaar. Het is niet alleen voer voor je lichaam, ook voor je geest en ziel! En ja ik ben serieus.

5 Lekker knuffelen met je huisdier

Wat zal je huisdier blij zijn dat je nu extra veel thuis bent! Knuffel haar/hem extra dezer tijd, want dat is fijn voor zowel je huisdier als jou :].
Kijk maar naar Billy op de foto :P.

Even serieus, huisdieren voelen dit ook dus een extra knuffel is niet verkeerd.

Note

Uiteraard neem ik Corona erg serieus, en ben ik op de hoogte van de actualiteiten. Tegelijkertijd kies ik ervoor om vanuit liefde te zijn, en verstandig te doen. Balans :). Verstand (ratio/yang) is namelijk niet hetzelfde als angst. Angst is een emotie die in een goede hoeveelheid beschermt, maar teveel verstart en verdooft.

Deze tijd biedt mogelijkheden voor gronding, verbintenis en balans. Isoleer je dus fysiek gezien, maar niet energetisch :). En vergeet niet dat de planeet deze transformatie nodig heeft. China herstelt zich, mensen connecten, de luchten zijn zuiver, er vliegen minder vliegtuigen etc. Ja de donkere kant is confronterend, hard en niet fijn (maar een spiegel van mensen! Je ziet meteen wie en wat bewust zijn ook), tegelijkertijd ís dat wat een transformatie is! Het is nodig, omdat niemand luisterde naar de planeet, dus dan geneest ze zichzelf wel.

We doen dit met zijn allen, en alle goede energie is erg nodig. Dus lach, mediteer, speel en connect, en doe wat je kan voor wie of wat dan ook. Bedenk wat beter kan en heb lief, en accepteer de pijnpunten. Dat ís bewustzijn! En dit licht werkt als een medicijn voor iedereen tijdens deze transformatie. XXXX

Heb je nog tips? Vul ze dan hier gerust aan.

👇💙

X

Leesvoer

Mijn visie op het Coronavirus
7 fijne tips voor meer zelfzorg
Je yin-energie aanvullen
Je yang-energie aanvullen

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.