Ubud en canggu tips eten werken
Bali Favorieten Persoonlijk

Top 5 favo restaurantjes in Ubud en Canggu

Sinds 2018 ben ik op Bali. Na eerst 1 jaar en nog wat in Canggu te hebben gewoond, woon ik nu in Ubud. Beide plekken hebben hun eigen chille tentjes (al vind ik Canggu met stipt bovenaan staan qua lekkerste eten). Bij dezen deel ik mijn top 5 :-). Ik zou zeggen: sla ze op voor als je ooit gaat! Of lees gewoon gezellig mee :-D. (Of doe lekker wat gij wil).

In willekeurige volgorde:

Canggu

Koloni –  Jalan Raya Semat No.1, Canggu

Afbeeldingsresultaat voor koloni canggu
Koloni. Ze hebben ook een hele chille tuin!

Te beginnen met een favoriet restaurant van mij dat dicht bij mijn oude huis lag: Koloni.

Je kan hier voor alles terecht: eten, goede wifi, leuke mensen, fijne tuin, goede airco, topmuziek en heerlijk en vers (westers) eten. Echt alles van deze kaart is lekker :), en de koffie is hier ook genieten!! I love deze plek echt :). De sfeer is ook echt lekker rustig, ondanks dat het vaak drukbezocht is. Het heeft gewoon een fijne, rustige ambiance (en veel mensen zijn aan het werk achter een laptop of gewoon rustig aan het eten), en is echt een aanrader om heen te gaan in het gehaaste Canggu.

Bottega Italiana Canggu – Pantai Batu Bolong St No.77, Canggu

In deze tent kan je heerlijk eten!!!! Hier moet je niet heen gaan om te werken, want het is altijd superdruk en het is gewoon geen werktent. Voor het eten moet je hier wél zijn! Echt HEERLIJK italiaans eten. Geloof me: ik houd erg van italiaans eten, en ben heb hoge eisen wat betreft eten (niet altijd). Heb veel tentjes geprobeerd, maar veel italiaanse restaurants hier waren het allemaal nét niet (lees: zoete, smerige tomatensaus, slappe pizzabodems, magnetronpasta, engewoonnietgoed), deze tent? Fantastisch. Het is wel wat prijziger, maar dan heb je zeker wat. Pasta’s worden zelfgemaakt en de sauzen ook. De koffie is ook fantastisch. En de broodjes ook. Ga hier heen :].

Beste Italiaan in Canggu. Grrr mis deze!!!! Alles is vers en zelfgemaakt, tot aan de pasta aan toe :]. Ze hebben een open keuken, dus kan je lekker spieken ;).

Sprout – Kuta Utara Badung, Jl. Raya Semat No.18, Tibubeneng, Canggu

In dit leuke tentje, heb je het gevoel ‘gewooninnederlandtezijn’. Ja dat typte ik echt.

Sprout. Net Nederland. Goede wifi, lekker eten en koffie :). Ook leuk tuintje.

Ik hou van Nederland, en soms is het fijn om een degelijk (koffie)tentje te vinden op Bali. Die heb je hier niet veel, maar Sprout komt aardig in de buurt.

Je komt hier voor goede wifi, een fijne tuin, heerlijk eten, wederom goede koffie en vers brood (wat je kan kopen voor thuis). Ook kan je hier biologische dingetjes kopen; zoals zonnebrandcrème, stalen rietjes en ander ongein.

Ubud

Zest – Jalan Penestanan Kelod No.8, Penestanan, Kecamatan Ubud

En dan nu Ubud.

Zest is wel een van de popi-tentjes in Ubud, en dat is niet voor niks. Vele vegans kunnen hier hun hart ophalen, want ze hebben hier een hele goede vegankaart. Ik eet niet veganistisch, maar ik kan wel genieten van vers eten zonder dat daar een dier voor geleden heeft.

Zest in Ubud. Boompies 🙂

Ik heb hier nog niet gewerkt, wel heb ik hier gegeten en een fiske gepakt. Het is ontzettend mooie plek en heel groot! Het eten is ook prima (niet fantastisch vind ik, maar wel p r i m a). Toch een dikke aanrader voor hoe het erbij ligt. Feestje was ook tof gedaan! Wel beetje hippie. Maar dat hoort erbij in Ubud :-). En stiekem ook wel leuk, en tegelijkertijd een uitdaging om je koppie uit te zetten 8-)).

Ook vette muziek trouwens.

Doeg.

Volgende.

Bali Buda – Jl Jembawan no.1, Kecamatan Ubud

Bali Buda shop. What’s not to love?

Als je mijn artikelen vaker leest, zal je hierin ongetwijfeld over deze tent hebben gelezen: Bali Buda. I LOVE deze tent. Het is echt zo’n heerlijk winkeltje waar je biologische boodschappers kan halen. Heerlijke bagels, groenten, sapjes, aurasprays, vitaminepillen, bambootandenborstels: haal hier je hart maar op bewuste peepz (knipoog): Bali Buda is waar je moet zijn.

Het restaurant is ook een aanrader (waar ‘t artikel om gaat), maar wel heel druk eerlijkgezegd. Je kan ook lekker hier bestellen (via GoJeck), werkt ook prima. Het eten is HEERLIJK en biologisch :))).

Dit waren ze voor nu! Als je er een wil toevoegen, schroom niet dat te doen via de comments DOWN BELOW.

D

O

E

G

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

2 Comments

  1. Ik mis er toch wel een hoop in het lijstje… Zal je meenemen naar Locavore volgende keer, dan hoop ik je mening over het eten in Ubud te veranderen… tegenover Locavore in de jl Dewi Sita, zit ook een enorm goede pizzabakker, kan ik je ook zeer zeker aanraden !

    1. hahah ja zit paar maandjes in Ubud he ;). Ga eigenlijk vaak naar bali buda, of die tent waar wij waren (herb library). Af en toe naar een ander westers tentje maar vind die niet boeiend voor dit lijssie.

      Zijn er wel meer in Canggu ook, wellicht voor een ander artikel. Vind het wel een lekker overzichtelijk zo.

      Ok gezellig. Wanneer ben je er? Maart toch? See ya

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.