De nieuwe tijd Een beter milieu Gezondheid

Mijn top 5 natuurlijke verzorgingsproducten deel 2

Ola, gisteren deelde ik mijn top 5- favo verzorgingsproducten van het moment, maar als rasechtemaagdvansterrenbeeld, die meer blij wordt van een nieuwe shampoo dan een nieuw t-shirt, heb ik natuurlijk een veel langer topje. Deze lijst verandert wel constant, want ik hou van PROGRESSIE, dus ik zal niet alles op noemen.

Desalniettemin, wil ik jullie deze toppers niet ontnemen doordat ze steeds in een nieuw jasje worden gestoken. En sommigen worden weer op de voorgrond gezet nadat ze een tijdje naar achter geschoven te zijn. 

Bij dezen mijn top 5 favorieten deel 2, die állemaal vegan, dierproefvrij, duurzaam en puur zijn! En NOSPON (net als vorige lijssie).

1 Dr Bronner (hand)zeep

Afbeeldingsresultaat voor castile soap munt
Ik heb de lichtgroene

I absolutely LOVE Dr Bronner. Ohja ik ben Nederlands :].

Ik houd echt heel erg van deze biologische en fairtrade zeep, die ze vroeger bij de American Apparel (RIP) verkochten. Sindsdien ook nooit meer gebruikt, want ik weet nog dat mijn huid er heel erg droog van werd.

Toen ik ze weer zag staan in Bali Budda (mijn fav), heb ik er weer een gekocht; en ik ben weer FAN. Deze keer zonder droge huid (en ik gebruik best veel), denk dat ze in de afgelopen jaren hun formule verbeterd hebben. Heel chill.

Ik ben fan van de mintgeur en amandel, maar denk dat ze eigenlijk allemaal lekker zijn (niet geprobeerd). Mint maakt je wakker en alert, en amandel is heel zoet, maar niet op zo’n chemische vieze goedkope manier, maar echt lekker. Alsnog een zeeplucht en dan met amandel..hmmmm..

Te koop bij reformhuizen en Vitaminestore.

2 Tandpasta Dr Bronner

Afbeeldingsresultaat voor dr bronner toothpasteIk wissel een fluor tandpasta altijd af met een non-fluor. Want: fluor is niet goed (google maar), toch maakt het wel een stuk schoner is mijn ervaring. Dus wissel ik het af.

Voor de non fluor heb ik er veel getest en ben ik het meest tevreden met de biologische non-fluor van Dr Bronner. Zelfde merk als die van de zeep dus. En kijk hoe tof ze eruit zien. Echt no spon, denk namelijk niet dat mijn hoofdfoto qua kwaliteit door mocht voor de campagne ;), en dan moet je een link naar het bedrijf plaatsen ;-).

3 Lush parfum

Een winkel waar ik sinds mijn 18de ongeveer fan van ben (fok forum, lush topic, iemand?), is Lush. Als je Lush kent, ruik je nu vast meteen de typische lucht geur, als je het niet kent: ga erheen. You’ll ♥ it.

Sikkim Girls Perfume

Bij Lush hebben ze ook parfums. Welke ik het fijnst vind zijn als eerste Sikkim Girls. Deze ruikt naar zonnebrand en lichtelijk naar jasmijn. Heel zonnig en warm. Smugger’s soul was ook een favoriet, deze ruikt naar sandelhout en kruiden. En Vanillary ruikt ook heerlijk, naar pure niet-te-zoete vanille, welteverstaan.

Mijn Lush parfums zijn helaas bijna op, en geen Lushwinkel hier (zo stom). Maar tip voor jou dus: als je in Nederland bent ga dan absoluut even kijken, want er is zoveel lekkers daar :)!

4 Aloë vera

Afbeeldingsresultaat voor aloe vera fruit of the earthIk smeer ook al jaren Aloë Vera op mijn hoofd (naast kokos), en op Bali gebruik ik hier een Aloë Vera plant voor. Kan je ook halen, verser kan niet.

Je kan ook een Aloë vera natuurlijke creme gebruiken, zonder troep. In Nederland kocht ik altijd Aloë Vera van Fruit of the Earth. Te koop bij Etos.

 

5 Biologische zonnebrand

Een beetje saai is het wel, maar onmisbaar op Bali: (dagelijks) smeren met zonnebrandcrème (en eigenlijk zou je iedere dag ook in Nederland moeten smeren voor uv-bescherming). Echter, vergeet ik dit vaak (zelfs op Bali), maar kokos reflecteert ook dus beschermt ook een beetje.Afbeeldingsresultaat voor smpl zonnebrand

Ik gebruik altijd een biologische zonnebrand. Want reguliere zonnebrand bevatten chemische filters, en nog meer troep, die niet alleen schadelijk zijn voor jou maar ook voor het milieu (zee vooral).

Natuurlijke (biologische) zonnebrand bevat filters gemaakt van mineralen, die niet door de huid opgenomen worden. Het is echt een beschermlaag op je huid en werkt daardoor als een spiegel tegen zonnestralen.

De zonnebrand die ik graag gebruik is van SMPL (heb hier ooit stage gelopen op de redactie, toen SMPL nog het gezondheidsplatform BeBio was. Hi Willemijn en Liselotte ;)).

Deze zonnebrand ruikt licht naar vanille, smeert goed uit en is ook verzorgend voor je huid.

Vraag; wil iemand die (voor maart 2020) naar Bali komt misschien een tube voor me meenemen :-)?

Dit waren ze! Wat is jouw favo duurzaam product van het moment? Laat ‘t achter in de comments!

Gerelateerde afbeelding

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

10 Comments

 1. karen huitsing says:

  Hoi Suze, ik wil wel een tube voor je meenemen, kom eind mei weer naar Bali voor 2 maanden…
  Leuke blog trouwens!

  Groetjes karen

  1. Suze says:

   Hi Karen!! Thanks! Er komt iemand in maart deze kant op dus zoek eigenlijk iemand die daarvoor komt. Toch bedankt!! Waar ga je heen en wat ga je doen? Liefs

 2. Hoi Suze! Ik laat het helemaal open, al heb ik wel een korte roadtrip gepland in Australië ergens in die twee maanden. Het wordt mijn 4e keer; Ceningan, Ubud en Amed staan iig op de planning. Misschien nog ander eiland. Ik ga fotograferen, genieten, focussen op mijn eigen persoonlijke (door) ontwikkeling (yoga, meditatie) en verder laat ik het lekker allemaal gebeuren dus plan ik zo weinig mogelijk! 😀 groetjes karen

  1. Klinkt heerlijk!! Is ceningan dat eilandje bij lembognan? Heel veel plezier!! :)))

 3. Hi Suze! Ik kom 5 februari, nog een tube nodig? X Anna

  1. Hi Anna!! Nou eigenlijk niet, want heb een nieuwe gevonden biologische haha. Toch bedankt! Waar ga je heen? Als je in Ubud bent kunnen we wel een keer meeten als je dat leuk vindt?

   1. No worries 😉 Ik ga twee maanden vanuit Bali werken, eerst vanuit Canggu en daarna denk ik vanuit Ubud (voelt fijner daar), maar ik kijk daar wel wat er op m’n pad komt. Leuk om te meeten! Hoe komen we in contact?

    1. Heerlijk! Canggu is superchill voor eten:P. Ubud lekker jungle book vibes. Ehm, heb je instagram? So 2020 haha.

 4. Ja veel zin in! Haha nee, geen Insta voor mij, wel old school Facebook 😉 Anna de Vos 🙂

  1. nice. kan je mij toevoegen? zie er 3 nml. >suzedijkstra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.