Een beter milieu Gezondheid Persoonlijk

Top 5 natuurlijke verzorgingsproducten die ik op dit moment gebruik ☮

Ola,

Vandaag deel ik mijn top 5 absoluut onmisbare verzorgingsproducten die ik op het moment gebruik. De helft verandert vaak, de helft bestaat al best lang in dit rijtje. Komtie:

1 Bamboe tandenborstel

Jaren geleden schafte ik heel hippie dat ik was, een bamboe tandenborstel aan. Ik vond het niks en heb er nooit meer een gekocht.

Afbeeldingsresultaat voor bamboo toothbrush"Toen mijn elektronische tandenborstel vorig jaar sneuvelde, had ik geen zin om er weer een te kopen (ding was al tig vaak kapot gegaan en vervangen) en besloot ik het weer op de ouderwetse maar moderne manier te doen, en weer over te stappen op deze bamboe tandenborstel. Dit keer mag ze in dit rijtje blijven ;). Ze staat hip in je badkamer, smaakt ergens ook wel lekker en de haartjes zijn zachter. Ook is het natuurlijk hartstikke duurzaam en milieuvriendelijk. En geloof me: na een tijd wil je nooit meer zo’n plastic borstel in je mond.

2 Natuurlijk crystal deodorant

Afbeeldingsresultaat voor dukha suka deo"
illustratie:beradadisini.com

Zoals we allemaal weten is deodorant grote, gore zooi die je op je lijf smeert en opneemt. Natuurlijk, het is fijn voor een lekker luchie, maar je wil niet weten wat voor troep (aluminiumfolie vooral) je allemaal iedere dag vrijwillig binnen krijgt. En die donkere plek onder je oksel? Komt ook door je deo.

Doe jezelf en je lichaam een plezier en ga voor een natuurlijke deo. Ik heb een hele fijne gevonden in Ubud (bij Bali Budda).

Dukha Sukha deodorant is een crystal deodorant, gemaakt van mineralen. Verder niets. In deze deo zit alleen aluin, en geen chemicaliën zodat jouw huid, lichaam en de ozonlaag ellende wordt bespaard.

Je maakt het nat en smeert het als een normale deo. Er zijn vier verschillende geuren, waaronder deze roze die naar mangosteen ruikt (ik heb de neutrale die nergens naar ruikt). Je hebt ook mineraal/kristaldeo’s in Nederland, te koop bij reformhuizen :).

3 Biologische tampons

Alhoewel veel vrouwen al overgestapt lijken te zijn op de menstruatiecup,  zijn er ook veel die nog ‘normaal’ maandverband en tampons gebruiken.

New York High School to Dispense Free Tampons | The Mary Sue

Maar wist je dat er in toegankelijke bloedvangers chloor en andere chemicaliën zitten, die jouw vagina opneemt? Je huid is je grootste orgaan en alles wat je er op smeert of erin douwt wordt opgenomen. Vandaar dus dat je wat irritatie of schimmel had aan het einde van je menstruatie. Niet door je hormoonhuishouding (kan wel invloed hebben), maar vooral door die ob-tamponnetjes die gewoon letterlijk uit chloor bestaat.

Oplossing: biologische tampons/maandverband. Of natuurlijk de menstruatiecup/wasbaar maandverband et cetera :).

4 Kokosolie

Ik gebruik al jaren biologische kokosvet voor heel veel dingen. Ik smeer het op mijn gezicht, gebruik het voor mijn haar, mijn lippen, lichaam en ook wel eens als glijmiddel. Ook als je een schimmeltje hebt is het beter kokosolie erop te smeren, dan die troep van de huisarts. Binnen een dag is je schimmel weg, dankzij de stof caprylzuur die in kokos zit, en schimmels doodt. Ik heb nooit schimmel meer, maar vroeger had ik dat vaak en kokosolie was dan altijd heel chill :].

Afbeeldingsresultaat voor kokosolie kopen"

Ik kocht altijd de 100 procent biologische variant van Royal Green, want de ene kokosolie is de ander niet. Je hebt verschil in kokosnoten, bewerking, proces van maken, koudgeperst, of het in glas of plastic wordt bewaard (jij mag raden wat beter is).

Als je geen zin hebt om er research naar te doen, kan je met een gerust hart de kokosolie van Royal Green kopen :). Smaakt ook echt SUPERLEKKER. Kan je bijvoorbeeld ook op je boterham smeren met hagelslag :).

Deze kokosolie kan je hier bestellen.

5 Essentiële olie

Onmisbaar voor iedereen als je het mij vraagt: een essentiële olie. Te gebruiken op je kussen, in je olie-verstuiver of zo op je lichaam. Het beste kan je biologische essentiële oliën kopen, omdat deze niet giftig zijn en ook op je huid te gebruiken zijn. Ze ruiken ook veel zuiverder dan normale olie.

illustratie:beradadisini.com

Ik gebruik die van Utama Spice (te koop op Bali), omdat ze werken met lokale boeren. Deze olie ruikt zuiver en is organisch. Heel fijn, want je wil geen hoofdpijn van je olie! :).

Ik ben zelf fan van de volgende geuren: lavendel, kaneel, kruidnagel, jasmijn, citroengras, sinaasappel en eucalyptus, roos, citroen, pepermunt.

Fijne schone olie kan je hier bestellen, of koop je in een reformzaak.

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.