Suze Bali
Bali Persoonlijk

Update

Hello 🙂

Even een update vanuit mijn kant. Morgen weer een artikel :).

Sinds 1,5 maand ben ik in Ubud. Ik ben op verschillende plekken verbleven en nadat ik dacht een forever home te hebben gevonden, ben ik toch twee keer verkast. De plek was in verval en ik kwam erachter dat als ik alles verbouwde (zo ongeveer het hele pand) ik net zo goed ergens anders heen kon, omdat ‘t gewoon niet goed was. Energie was ook niet fijn en toen ik bedbugs constateerde ben ik ‘m gepeerd.

Ik ging weer naar mijn oude homestay, waar ik het ook niet heel fijn meer vond. Rattengeur ‘s nachts in de kamer, veren in bed, en een onechte sfeer waar het vooral om geld draaide in plaats van connectie: daar prik ik zo doorheen, en houd ik niet van. Ik begrijp dat geld belangrijk is, maar deze mensen hadden zat geld en je kan daarnaast ook connectie maken in plaats van wel heel erg door laten schemeren dat je schijt hebt aan je gasten, maargoed dat vind je vaker helaas op Bali (al gebeurt het tegenovergestelde vaker). Ook was er een puppy die ze van straat hadden gehaald en totaal niet verzorgde (niet eens water of rijst gaven) dus kwam dat op mij neer, waar ik absoluut niet om gevraagd had. Toen ik dit allemaal aankaartte, veranderde er weinig. Dus lessen geleerd en gepeerd (voor mijzelf opkomen, niet over mijzelf heen laten lopen want lachte vaak met ze mee, liet het allemaal maar gebeuren en stond onwijs in de please stand, niet lang ergens in blijven hangen als ‘t niet goed voelt maar wel prima lijkt, et cetera).

Nu zit ik in een resort op hele fijne hoogtrillende plek. Alhoewel ik natuurlijk heel graag weer een fijn huis wil, en stabiliteit wil voor zowel mij en Billy, omarm ik dit avontuur. Mijn aardse kant wil niets liever dan een vaste plek en dat eigen maken, mijn waterkant giert het uit en is dol enthousiast. Want: iedere plek nieuwe leerlessen. Dus ik omarm het en zit nu echt in een heel fijne huisje met een fantastisch uitzicht. Foto’s kan ik niet uploaden (daarom ben ik ook iets minder aanwezig op Instagram) want internet op mijn telefoon doet het nauwelijks.

Ik zit nu echt in de middle of nowhere en ben erachter dat deze maanden volledig in het teken staan van helen en vernieuwing. Helen en meteen in actie. Ik ben iedere dag aan het mediteren, kaarten aan het trekken, in de natuur aan het zijn, aan het werk en nog veel meer. Vandaag bezoek ik een heler in Ubud (waarover ik een review schrijf) en 22ste ga ik kambo doen (waarover ik ook een verslag maak).

Ondertussen ben ik me ook aan het voorbereiden op het nieuwe (jaar), waarin ik in het nu al het oude achterlaat. Ik heb zowel fysiek als geestelijk veel weggegooid. Er is zoveel gebeurd in 2019. Mijn lichaam vindt al die verandering knap lastig, mijn geest vind het fantastisch. Heel lastig om zo’n contradictie te hebben, waaronder veel water, aarde en vuur (als je opgelet hebt bij scheikunde weet je dat vuur en water niet samengaan). Maar ik ben ook een bietje lucht(ig). Haha. Ben echt van alles, tegelijkertijd vind ik dat fijn om en emoties te hebben, geaard te zijn, vurig voor actie en luchtig om niet te verzwelgen in dat alles. Maareh lastig managen soms. Herken jij je hierin? En gelukkig kan ik sinds ik op Bali ben heel goed gecentreerd en kalm blijven in dit alles. Ik praat zelfs een stuk rustiger ben echt zennie. Denk echt dat niemand hier zou zien dat ik ooit een ‘ADHD’er van bovenste plank was (ofwel de symptomen daarvan had door disconnectie, niet willen zien en troep binnenkrijgen).

Ik heb me nu overgegeven en weet dat niet alles perfect hoeft te zijn om goed te zijn. Dat was een hele harde les om te leren. Omdat ik namelijk alle details direct zie en sfeer in alle vezels voel, kan ik bij wijze van direct een (persoonlijk) rapport opstellen van de min-en pluspunten van een plek. Voorheen focuste ik mij vooral op de minpunten, pakte ik ze allemaal op en bekeek ik hoe ik ze kon oplossen. Dan blijf je snel hangen, terwijl wanneer je doorloopt en de minpunten laat liggen (en pakken die je wel meteen kan oplossen) dan zie je meer (met breder perspectief) en kom je sneller op een level waarbij die minpunten steeds minder worden (en/of je ziet ze minder). Want elke plek en situatie kent zijn minpunten, en na tal van lessen kan ik de knipoog daarin ontdekken.

Anyway, ik ga zo naar de heler Pak Man. Het is nu 1.11 nu ik op de klok kijk :). Donderdag komt er een Nederlandse vriendin over uit Australië (hallo Eveline;)! En  na mijn kambo sessie gaan Billy en ik kerst vieren in Canggu met (Nederlandse) vrienden. Oud en nieuw weet ik nog niet, maar heb zin om uit te gaan! Nog even leuk feestje zoeken :-).

Samenvatting van dit gestructureerde chaotische verhaal: is er niet.

Enige wat ik weet is dat als je er voor gaat, Ubud echt next level is. Moeder Bali geeft je écht wat je nodig hebt (en dat is soms mega zwart wit (net als Bali) wat NAAST elkaar bestaat), en Ubud (wat medicijn betekent) geeft je heling in alle vormen, kleuren en geuren. Wie dat ziet en zich daaraan overgeeft; groeit als kool. Tegelijkertijd is dat eng, heel eng. Ook voor mij. Maar ik vertrouw erop dat ik word geleid en alles is zoals het moet zijn, net als bij jou 💙💙.

Namasté 🌿

Dankjewel voor het volgen en hele fijne dagen gewenst. Maak er wat van!

Wat je kunt o.a. verwachten in december

  • Interview Dirk de Wachter + winactie boek
  • Verslag kambo
  • Verslag heler Ubud
  • Artikelen met tips (hoe ga je om met onaardige mensen?, hoe snijd je emotionele koorden door?)
  • En nog moreeee 🌿

(leuke kaart he? :P).

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.