Gezondheid HSP Meditatie Spiritueel

Voel je direct positiever met deze 6 meditaties!

Al eerder postte ik een artikel over yoga en inspiratie-videos die online te vinden zijn. Nu heb ik zeker ook tips voor meditatie-filmpjes die ik vaak gebruik. Deze meditaties helpen mij supergoed als ik mij neerslachtig, angstig, verdrietig of onrustig voel. Ook als ik gewoon even naar binnen wil keren, is een meditatie super fijn!

Er zijn verschillende meditaties. Zo heb je visualiatie-mediatie, chakra-meditatie, begeleide-meditatie, ‘basis’meditatie, yoni-meditatie (ja echt)..you name it! Voor ieder wat wils. En iedereen kan het. Het is gewoon even naar jezelf terug gaan, terug gaan naar de kern en de bron. Oké, het is even oefenen. Maar na een tijd wordt het je tweede natuur om naar je eerste natuur terug te keren 😙.

Kun je wel wat meditatie gebruiken na je kerstkater? Lees dan gauw welke ik aanraad! :).

1. Hypnose

Een meditatie die ik vaak beoefend heb, is de meditatie van Petra Koelewijn. Eigenlijk is het een hypnose, een zelfhypnose noemt zij het. Ik ken de hele meditatie zowat uit mijn hoofd. Hij is zo helend, zo troostend en die muziek..veeg me op hoor.

Petra als je dit leest: ik vind je meditatie top! Ze heeft er meerdere, maar die heb andere heb ik nog nooit geprobeerd :).

De hypnose heet uit je hoofd, in je hart. Beluister ‘m hier:

2.  Chakra-meditatie

Deze begeleide meditatie-serie is écht een aanrader. Met deze meditaties kan je gericht mediteren op iedere chakra. Met bepaalde geluiden en zogenaamde binaural beats focus je echt op een chakra-gebied en herstel je zo de boel binnen dat gebied.

Binaural beats is het bewust veranderen van je hersengolven op een specifiek moment. Door middel van geluid wordt je hersenstam gestimuleerd. Het principe hierachter is dat je daarmee bepaalde hersengolven activeert. Deze toon is verschillend in je rechter en linkeroor. Je brein merkt dit verschil op tussen beide oren. De tonen zijn wel gelijk. Bedoeling hiervan is om verschillende mate van bewustzijn te genereren.

Je kan binaural beats voor verschillende doelen gebruiken. In deze meditatie-serie wordt gebruik gemaakt van draaggolffrequenties en binaurale frequenties die specifiek zijn afgestemd om elk van de zeven chakra-energiecentra te balanceren. Je begint meestal bij de wortelchakra en eindigt bij de kruinchakra, maar het kan ook in willekeurige volgorde worden gedaan.

Het hebben van een gebalanceerd chakra-systeem helpt je om je geaard en kalm te voelen. In een goed uitgebalanceerd systeem stroomt je energie en je ‘chi’ weer. En dat is fijn!

Ik ben echt dol op chakra-meditatie, simpelweg omdat ik geloof dat je deze gebieden echt extra aandacht kan geven. Ben je bijvoorbeeld veel gespannen en slecht geaard? Dan is het goed voor jou om te werken aan je root-chakra (wortelchakra). Veel HSP’ers hebben bijvoorbeeld een slecht werkende wortelchakra, waardoor ze slecht aarden (of andersom).

Dit is de wortelversie, maar echt alle chakra-meditaties zijn een dikke aanrader van deze reeks!

3. Visualisatie

Deze meditatie is een visualisatie, ofwel je moet je jezelf visualiseren terwijl je een grote schoonmaak houdt in je energieveld. Als je niet goed kan inbeelden is dit niks voor jou. Kan je dit wel goed? Dan is deze meditatie zéker een dikke aanrader.

4. Geleide meditatie

De geleide meditatie van Commit Happiness zijn ook heel fijn!  Hij is wel een beetje soft vind ik, maar wederom erg troostend en helend :).

Ook de geleide meditatie van Boho Beautiful mag absoluut niet ontbreken in het rijtje van geleide meditatie. Bijvoorbeeld deze meditatie voor meer positiviteit en vrede :). Check it out!

5. Slaaphypnose

Wauw, deze hypnose werkt als een tierelier! Echt álle hypnoses en meditaties van Pim Janszen zijn een aanrader. Ik val echt supersnel in slaap met deze:

6. Korte meditatie

Voor een korte en toegankelijke meditatie is deze van Sanny heel fijn.

Dit waren ze dan! Heb jij nog aanvullingen of toevoegingen? Laat het weten onder in de comments. Dit wordt gewaardeerd en je krijgt altijd een berichtje terug :).

Namasté

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

3 Comments

 1. Echt waar, Suze, je kon wel mijn long-lost sister zijn. Ik ken deze meditaties ook. Ik beluister ze vaak ook in het Engels overigens (Craig Beck bijv). Zijn namelijk meer van beschikbaar. Leuk stukje x

  1. hahaha ik vind t ook heel raar. Ga je vandaag mailen btw :). Heb er nu paar ontmoet van die oude zusjes waarvan ik zeker weet dat er een zussenband is (verloren kind uit buik oid). Thanks weer voor je comment. XXXXXXXXX

   1. Joh, dat maakt niet uit. Kijk maar. Het is niet dat ik per se een antwoord moet hebben. Het was meer omdat ik niet alles online wil hebben.
    Ik zie het wel komen…. of niet. 😛 No worries.
    xx

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.