Gezondheid Persoonlijk Samenwerkingen Spiritueel

Welke edelstenen raad ik aan bij hoogsensitiviteit?

Edelstenen: ik ben groot fan. Het lijken misschien wezenloze dingen, maar net als alles op aarde hebben edelstenen een energieveld dat constant in beweging is. Een edelsteen kan met deze energie ondersteunend werken, of een zetje in de goede richting geven. Ook werken ze vaak beschermend, en daardoor zijn edelstenen voor iedere HSP’er eigenlijk onmisbaar! Maar op basis van wat kies je een steen uit? En welke raad ik aan? 

Een edelsteen is een natuurlijk mineraal. Ze worden gevonden over de hele wereld. De meeste edelstenen bestaan uit  verschillende mineralen en ze zijn er in verschillende vormen, kleuren en maten. De meest kostbare stenen zijn de bekende diamant, robijn en smaragd.

Alhoewel de werking van edelstenen nooit wetenschappelijk bewezen is, kunnen ze wel degelijk een (zowel negatieve als positieve) uitwerking hebben. Hier hoef je niet per se open voor te staan, de edelsteen doet vanzelf zijn werking. Dit komt door de trilling die edelstenen afgeven.

Energieveld

Als je een steen aandachtig voelt, kun je verschillende sensaties in je hand voelen. De trilling die de steen heeft, komt dan met jouw energetisch veld in aanraking. Edelstenen hebben allemaal verschillende golflengtes, net als mensen. Door een steen te dragen kan de golflengte van een edelsten jouw golflente in balans brengen.

Sommige edelstenen hebben een uitwerking op je gehele energieveld (bijvoorbeeld de bergkristal) en sommigen werken voor specifieke organen (bijvoorbeeld de turkoois). Tot slot zijn er tal van edelstenen die voor verschillende doeleindes gebruikt kunnen worden.

Welke edelsteen?

Oké genoeg scheikunde.

Toeval bestaat naar mijn mening niet. Heb je wel eens gehad dat je naar een bepaalde steen werd toegetrokken? Of iemand je ketting gaf met een mooie steen en je die jaren met plezier draagt? Dan komt deze steen op je pad om je ergens bij te helpen. Misschien te zweverig voor je, maar zo zie ik het. Als je stenen weer kwijtraakt, dan heb je ze niet meer nodig. Of na verloop van tijd komen er barstjes in je steen, dan heeft deze zijn werking gedaan. Edelstenen weten jou te vinden en gaan ook weer vanzelf weg.

Maar hoe vind je een juiste steen, als er niet direct een steen naar je toekomt? Misschien vind je het lastig om vanuit je gevoel een edelsteen uit te kiezen die bij echt bij jou past. Je kan dan kiezen voor een steen die zich specifiek richt op klachten. Ook kan je natuurlijk ook kiezen voor een steen die je mooi vindt.

Deze vijf fijne stenen raad ik in ieder geval aan bij hoogsensitiviteit:

Bergkristal

De bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is. Ook brengt de steen harmonie en balans. Het is een erg zachte en fijne steen. Ook is de bergkristal een bijzondere steen. Deze steen is namelijk erg geneeskrachtig en beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden. Bergkristal werkt ook ondersteunend bij alle vormen van (energetische) therapie en spiritueel werk.

Bergkristal vind ik voor HSP’ers een regelrechte musthave, omdat deze steen genezend werkt en helpt om in je eigen energieveld te blijven. En als HSP’ers ergens moeite mee hebben, is het om bij zichzelf (en dus in hun eigen energie) te blijven.

Zwarte toermalijn

Toermalijn is een mooie zwarte steen die reinigt, beschermt én helpt om te aarden. Deze steen zorgt er voor dat je beschermd blijft tegen elektromagnetische straling, straling van mobiele telefoons en computers, stress en spanning. En dit werkt echt! Als ik achter de computer werk dan heb ik steevast een toermalijn naast me liggen. En dat is vaak, dus een zwarte toermalijn is onmisbaar in mijn leven.

Ook brengt deze steen alle chakra’s in balans gebracht. Dit voelt ontspannend aan. De steen vermindert zo blokkades, angst en het aannemen van een slachtofferrol. Toermalijn is dus zeker fijn voor de sensitieve mensen onder ons.

Maansteen

Deze steen kan beige, groen, grijs, zwart of wit zijn. Daarnaast kan deze steen een paarlemoerachtige of blauwe glans hebben. Een beetje hetzelfde idee als de verschillende emoties van een vrouw zullen we maar zeggen ;).ook

As we speak is deze steen erg aangenaam voor vrouwen. De steen heeft namelijk een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. Verder bevordert deze steen intuïtie en werkt het kalmerend op emoties.

De Maansteen is de belangrijkste steen ter ondersteuning van vruchtbaarheid, en bevordert intuïtie en het relativeringsvermogen. De steen brengt harmonie en werkt op de cyclus van de vrouw.

Ook brengt de maansteen de mannelijke en vrouwelijke energie mooi in harmonie. Dus voor iedereen (zowel man als vrouw) die zijn yin/yang in balans wil brengen, is deze steen heel geschikt.

Groene aventurijn

Deze steen heb ik jaren gedragen. Ik draag ‘m niet meer, maar deze groene schat in onmisbaar in deze lijst. Voor mij voelt de steen wat te soft, maar hij is zeker een aanrader.

Groene aventurijn voelt enorm beschermend en zacht. Hij geeft je geduld en een algemeen gevoel van welzijn. Verder kalmeert en ontspant deze steen.

Aventurijn is voor iedereen die wat geduldiger, kalmer, positiever en creatiever in het leven wil staan. Ook werkt de steen om te focussen en recht op je doel af te gaan. Tot slot werkt deze edelsteen ook goed bij klachten die ontstaan door stress, zoals slapeloosheid en hoofdpijn. Fijn!

Rozekwarts

Rozekwarts is de steen van de liefde, en is heel geschikt voor (HSP)kinderen, baby’s en ons innerlijke kind. Het is echt een knuffelsteen, en een enorme rustgever. De steen trekt (spirituele) liefde aan, helpt om liefde te ontvangen en je eigen liefde te voelen.

Heb je veel behoefte aan liefde en bevestiging? Voel je je alleen? Koop dan zeker dit roze pareltje. Leg ‘m ‘s nachts onder je kussen, of draag ‘m overdag in je broek. Of leg rozekwarts in een ruimte waar je harmonie, liefde en rust wenst.

Witte jade

Witte Jade is ook heel fijn. Deze steen werkt beschermend en trekt geluk, succes en rijkdom aan. Ook helpt Jade verbinding te maken met de natuur en dieren. Fysiek werkt deze steen ontgiftend.

Jade leert dat je er mag zijn en we allemaal verbonden zijn. Dat je je niet overmatig hoeft aan te passen, en je grenzen bewaakt. Daarnaast kalmeert deze steen de zenuwstelsel, dus zeker fijn als je hoogsenstief bent. Tot slot stimuleert jade liefde, wijsheid en vriendschap. Fijn hè?

 

Ik hoop dat je wat aan het lijstje hebt! Soms komen ze op je pad en soms is het een beetje zoeken. Ik zou edelsteen zeker proberen als je klachten hebt, en/of wel wat ondersteuning kunt gebruiken! Daarnaast zijn ze ook erg mooi om gewoon naar te kijken natuurlijk.

Heb jij een favoriet? Laat het achter in de comments!

Mijn favoriete webwinkel voor edelstenen. Snel bezorgd en hele goede kwaliteit :)!
Alle foto’s: © Pixabay 

 

 

 

 

 

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

5 Comments

 1. Nog een hele waardevolle steen voor hoogsensitiviteit en ook geschikt voor kinderen is versteend hout.

  1. Oh daar heb ik nog nooit van gehoord! Ga ik eens opzoeken, dankjewel!!!

 2. Rebecca says:

  Fijn stuk om te lezen. Ik ga zeker een aantal van deze stenen aanschaffen, vooral de witte jade staat hoog op mijn verlanglijstje 😍.
  Ik heb net mijn bestelling binnen en heb mijn nieuwe eudialiet om mijn hals hangen. Nou heb ik ook andere lijstjes met stenen voor hoogsensitiviteit gezien en die noemen ook hele andere stenen.
  Ik zag op de site van spiritual garden dat heel veel stenen op elkaar lijken qua werking.
  Een hoop stenen spreken mij enorm aan, ik zou echt zakken vol stenen bij me hebben als ik mijn gevoel zou volgen 😉
  ( gevalletje moeilijk kunnen kiezen en alles mooi vinden 😉 )
  Nou heb ik ook gelezen dat het beter is om niet meer als 3 stenen te combineren en dat je beter geen tegengestelde stenen bij elkaar kan dragen, tot dusver snap ik dat allemaal.
  Maar nu komen mijn vragen,
  Als 2 of meerdere stenen dezelfde werking hebben ( of althans hetzelfde op de klacht waarvoor je ze gebruiken wilt ) hoe kies je dan de juiste steen ?
  En hoe kies je 3 stenen die goed bij je passen ?
  Ik heb nogal wat klachten op dit moment en ik zou graag een trio stenen bij me dragen die mij hierin kunnen helpen, maar zoals ik al eerder zei, er zijn zoveel stenen die mij aanspreken qua werking en die ook nog eens prachtig zijn om te zien.
  Ik zie door de bomen het bos niet meer. Iedere tip hierin is welkom.
  Groetjes Rebecca

  1. Hi Rebecca! Hiervoor kun je het beste een mailtje sturen naar spiritual garden! Die weten het meeste er vanaf! Succes! 🙂

  2. En dankje voor je compliment! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.