HSP Persoonlijk Spiritueel Stories

Laat jij je innerlijk kind achter het stuur?

‘Soms willen we dingen niet zien omdat wanneer we onze waarheid zien, dit heel pijnlijk kan zijn. We bedekken het daarom liever met harmonie of een dekentje van liefde. Echt iets zien voor wat het is, en door deze intense pijn heen, maakt dat je uteindelijk een duidelijke grens kan stellen.

Als we onze ogen sluiten voor pijn, houden we onszelf onschuldig als een klein kind. Dit hebben we vroeger geleerd als kind. Als kind kon je niet weg en uit liefde deed je jezelf en je eigen waarheid daarom te kort. Simpelweg omdat je als kind niet kon overleven zonder verzorgers/ouders.

De magische kinderliefde kunnen we ook weer herhalen in andere relaties als we volwassen zijn. We maken het mooier dan het is en steken ons kop in het zand. We raken gevangen in deze kinderlijke liefde, en we blijven hopen op iets wat niet zal komen. Maar we zijn volwassen en hoeven niet te blijven in situaties die niet goed voor ons zijn, en die niet kloppen met onze innerlijke waarheid.

Als je werkelijk durft te kijken, kan je pas echt jouw waarheid voelen en de consequenties eraan verbinden die passend zijn. Ook wel: je grens aangeven.’

Is het bovenstaande herkenbaar? Mijn relatie met mijn ex bestond bijvoorbeeld zeker vaak uit magische veilige en speelse kinderliefde, met als keerzijde teleurstelling en projectering vanuit onze jeugd van beide kanten.

Nu leef ik steeds meer vanuit de volwassen Suze, met liefde voor haar kind die ik onderhoud, voed en waar ik zeker aandachtig naar luister. Maar beslissingen neem ik sinds ik weg ben uit die relatie, vanuit mijn 29jarige ik, en niet meer vanuit mijn emotionele kind.

Schuine tekst: Brechtje Schoofs.

Listen to your inner child, hug & kiss him of her, ask what ur kid needs, make the little one proud of you and álways protect the baby… but don’t let him or her behind the wheel ♥ (and let mini clean ur garden).

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.