Collectief De nieuwe tijd Samenwerkingen Spiritueel

Winactie: 3 x 1 boek Wijzen naar de maan ☾

Jan Geurtz: de man die mijn visie op de praktische, fysieke wereld heeft veranderd met zijn boek Verslaafd aan liefde. Dit boek was de opening naar de weg waar ik nu sta. De buitenwereld spiegelt ons, en dat kan twee kanten op: wie dit niet weet, mist wat in zijn leven. Het is een in mijn ogen onmisbaar puzzelstuk voor een spirituele ontwakening, voor bewustzijn, voor manifestaties, en om lijden te verlossen.

Jan Geurtz: de man die zo simpel en zo duidelijk zijn visie vertaalt op papier. De man van wie ik nu twee boeken gelezen heb (Verslaafd aan liefde en Wijzen naar de maan), en dat was genoeg voor mij. Want: alle verslavingen werken hetzelfde, aldus Geurtz. En het kwartje viel. De man die door de mainstreammedia wordt opgepikt, door zijn toegankelijke, duidelijke taal. Verwacht dan ook geen The Secret als je Geurtz leest. Verwacht concreet-zonder-poespas-en-glitters-in-mooi-geschreven-Nederlands-lesmateriaal, dat je op school had willen hebben.

Helder, grappig, nuchter en relativerend. En in die taal schuilt de kunst. Want wie iedereen kan aanspreken in de maatschappij, met deze simpele, doch diepe lessen over hij het mooi noemt: praktische spiritualiteit, is een held. Wie juist van een heel donker pad komt (seks/gok/drugsverslaving; ‘een heel normaal leven dus’, grapt Geurtz in Verslaafd aan liefde), en nu in het licht staat: is wat mij betreft een held.

Anyway, beetje overdreven misschien. Het is ook geen oppergod, en dat pretendeert hij ook totaal niet. Het is juist een hele bescheiden man, die ik graag eens in het zonnetje zet (dit is ook geen betaalde samenwerking fyi). Geurtz stelt ons júíst verantwoordelijk voor ons eigen gedrag en kunnen, en iedereen zijn eigen leermeester is (zoals de beste leermeesters ons leren). Hij geeft een juist voorbeeld daarin, en is dus voor iedereen die wel eens moeite heeft in het leven (steek je hand op?) lesmateriaal. Toch schuilt voor mij in het praktische, het doen, het simpele, het concrete juist de AMAZINGNESS, en dus vind ik het geweldig als iemand zonder poespas lezingen geeft in moderne meditatie/spirituele scholen. En ik vind het geweldig dat iedereen, inclusief mijzelf, steeds meer volledig durft te vertrouwen dat wij mensen slachtoffer zijn van onszelf. Wat de aarde mooi terug spiegelt naar ons. Dat wij het belachelijk lastig maken, terwijl het echt heel simpel kan zijn. Zou moeten zijn. Mja, het is kunst om dat te leren. De paradox van dit leven, dat is ergens wel heel humoristisch. Iets wat Geurtz in mijn ogen ook zo doorgeeft.

De kunst van dit alles is: je moet het er zelf uithalen. Je moet het zelf doen. Zelf zoeken. Zelf vragen. Zelf vinden. En wie dan kan heeft een mooi kadootje voor zichzelf, waar die de rest van zijn leven wat aan kan hebben.

Wijzen naar de maan

Aanstaande vrijdag komt zijn nieuwe boek Wijzen naar de maan uit. Dit boek is een verzameling gedeeltelijk autobiografische verhalen die vertellen hoe spiritualiteit in een aards mens kan ontwaken en ontwikkelen.

In Verslaafd aan liefde geeft Geurtz een beschrijving van zijn spirituele visie en hoe wij de werkelijkheid zien en wat te maken heeft met lijden en het ego. In dit boek gaat hij een stap verder. In dit boek vertelt Geurtz zijn visie over de ultieme realisatie van de werkelijkheid, de verbondenheid van alles en onze natuurlijke staat van Zijn. Boeddhistische beeldspraak vergelijkt ons bewustzijn met de weerspiegelingen van de maan in elke vijver, plas of rivier op aarde. En wie is hierin de echte maan?

De verhalen uit dit boek zijn geïnspireerd op Tantra, Advaita en Dzogchen (don’t worry, had ook nog nooit van die twee laatste avatar namen gehoord).

Winnen?

Nu het allerleukste gedeelte van dit alles: ik mag drie boeken weggeven van Wijzen naar de maan van Geurtz! Zo gezellig vind ik dit, dat ik vanuit de andere kant van de wereld iets aan jullie fysieks kan geven :]. Vind ik oprecht heel leutig.

Wat ik nu aan jou vraag is het volgende: wil je meedoen? Laat dan hieronder een reactie achter. Waarom je het boek wil winnen hoeft niet. Ik geloof namelijk dat iedereen evenveel recht heeft om het boek te krijgen, dat is niet aan mij of jouw huidige situatie an sich :].

Wat ik wél leuk vind is om gewoon een leuk berichtje te lezen, en de winnaars kies ik dus vrijwillig uit, zodat iedereen evenveel kans heeft om te winnen. Het universum zal kiezen 🤗 ☾♥.

Meedoen kan tot en met vrijdag 7 – 02 – 2020

Dus laat graag weten of je meedoet! Ik hoor graag van jou👇

 

 

 

 

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

17 Comments

 1. Suuuuusje, ik doe graag mee!! Liefde voor de kaft al

  X Char

  1. heee char. Dank voor het meedoen! Helaas is het iemand anders geworden, maar niet getreurd: in maart komt er weer een winactie aan. x

 2. Leuk Leuk Leuk. Count me in! Ik heb verslaafd aan liefde ook gelezen, dit lijkt me een super leuk boek.
  May the odds be in my favor 😛

  1. dank voor het meedoen! in maart komt er weer een winactie aan. x

 3. Karen says:

  Ja! Fijn voor mijn “backpack terug naar mezelf” reis in mei door Indonesië 🇮🇩 😀

  1. dank voor het meedoen! in maart komt er weer een winactie aan. en veel plezier in indonesie! x

 4. Lijkt mij een erg mooi boek,ik wil het graag lezen fijn van onder mijn dekentje op d ebank!

  1. Hi Anna! Gefeli jij hebt een boek gewonnen! Kan je mij je adres sturen naar suze.dijkstra@gmail.com? En de rest: dankjewel!! In maart komt er weer een nieuwe winactie aan! X

   1. Jaa leuk,ik zag je mail en heb die beantwoord

    1. Top!!

 5. Leuk hoe je over Jan Geurtz schrijft, ik vind hem ook geweldig.
  Mooi artikel van hem ook in de NRC, waarin hij ook vertelt dat hij niet altijd was hoe hij nu is verre van). Hier kan je het lezen: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/01/16/spiritualiteit-is-een-kwestie-van-proberen-a3987104
  Ik doe graag mee met je winactie Suze! Lees je graag ook. Liefs uit Den Bosch. X Anna

  1. jaaa heel tof interview!! dank voor het meedoen! in maart komt er weer een winactie aan. x

  2. Jaa leuk,ik zag je mail en heb die beantwoord

 6. Anita H. says:

  Ik hoop dat het universum mij eruit pikt.

  1. jaaa heel tof interview!! dank voor het meedoen! in maart komt er weer een winactie aan. x

 7. haaha heerlijk hoe jouw gedachten over het papier vliegen. althans zo zie ik het voor me. ik vind je een heerlijk kind en jan geurtz een heerlijke schrijver.
  doe graag mee met de winactie.
  liefs Bel

  1. ahhh bel lief berichtje. Dank voor dit en t meedoen. In maart komt er weer een winactie aan. x

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.