Persoonlijk

Wisten jullie dat…?

‘Ik maagd ben als sterrenbeeld, ascendant en van maanteken.’

Ik dacht, ik maak eens een lijstje met daarin feiten over mij (origineel nee, leuk ja!). Ik schrijf veel over de onderwerpen die mij aanspreken en daarbij leer ik ook steeds meer jullie kennen via de comments en privé-berichten! I like a lot yes! Vooral blijven reageren dus :). Ik dacht ik laat weer een tipje van de sluier zien en heb daarom hieronder een paar feiten opgesomd. Het is weer een hele waslijst geworden, maar och korte lijstjes zijn ook zo saai. Dus bij dezen,

Wisten jullie dat ik…

  • In Breda geboren en getogen ben?     
  • 28 jaar oud ben.
  • Maagd als sterrenbeeld ben, van ascendant en van maanteken?
  • Vroeger erg op Madelief (Villa Achterwerk) leek?
  • En toentertijd de allergrootste Villa Achterwerk fan was (van Lunatik, Madelief, Rembo&Rembo, De Daltons, welke heb je nog meer?)
  • Vroeger boeken verslond. Ik las bijna iedere dag een boek uit (nerd).
  • Heel veel verhaaltjes schreef. Daarbij tekeningen maakte, die pagina’s aan elkaar hechtte en zo boekjes maakte.
  • Mijn eigen typemachine had op mijn kamer (cool). En daar dus verhalen op typte.
  • Een keer op de achterkant van de VPRO-gids stond, met een zelfgemaakt stripje (trots).
  • Een Friese oma had, dus ik een kwart Fries ben (toch)?
  • Tot groep 8 (‘s nachts) heb geduimd, zelf het afgeleerd (door een handschoen te dragen ‘s nachts).
  • Een aantal jaar gehockeyd heb, positie linksachter? De bal wegslaan, zowat het enige was waar ik goed in was wat dat betreft.
  • Wel heel goed kon rennen altijd. Soort Forest Gump was ik. Gewoon rennen, maakt niet uit waarheen.
  • Bíjna op ballet ging. Ik altijd geïmproviseerde ballet-dansjes voor mijn moeders neus uitoefenende. Ik heel volmondig zei dat ik op ballet wilde gaan. Maar zodra moeder en ik voor het gebouw stonden, ik nee schudde en niet eens binnen wilde om te gaan kijken. Nooit meer over gehad sindsdien.
  • Ik vet goed kan hakken.
  • Vroeger postzegels verzamelde. Ik ze losweekte van brieven en zodoende een paar verzamelboeken volgeplakt heb (nerd alarm).
  • Ruim 7 jaar paardgereden heb, wedstrijden reed en ook wel eens 1ste ben geworden (trots).
  • Een hele grote dierenvriend ben? Ik heb altijd dieren gehad en wil oprecht niet zonder dieren leven.
  • Ervan houd om naar de bodem te duiken en daar gerust een tijdje kan blijven. Maar heus niet alleen maar diep nadenk? Ook zeker van ‘aardse’ gesprekken en activiteiten houd. Dit klinkt saai, maar je begrijpt het. Niet altijd gaan gesprekken ergens over, en dat is helemaal niet erg. 
  • Niet houd van mensen zonder humor. Ja, ik neem mijzelf serieus. En ja, ik neem mijzelf ook vaak niet serieus (en vind het hilarisch als mensen me uitdagen of wel eens de spot met me drijven (tenzij ik écht even een serieus verhaal houd, dan moet je dat niet doen ja). Maar al met al moet er immers wel gelachen worden (Brabantse roots hè). Dus strooi ik er altijd humor bij/op/onder/boven/over.

   Dus..we gaan gewoon verder. Wist jij dat..

  • Blauw mijn lievelingskleur is?
  • Ik Tumblr-verslaafd ben?
  • Afgestudeerd ben als journalist?
  • VERSLAAFD ben aan muziek.
  • Om die reden ooit op een muziekredactie stage liep (DJBroadcast).
  • Dit fantastisch vond!
  • Maar toch niet de muziekjournalistiek in wilde (wel over nagedacht).
  • Ik zoveel uiteenlopende interesses heb, en me daarom niet wil toespitsen.
  • En dus een allrounder ben.
  • Wel alles in het teken moet staan van schrijven, nut en verbinden met dier/mens/natuur/wereld.
  • Mijn naam geen afkorting is.
  • Suze ‘lelie’ betekent? De lelie symbool staat voor zuiverheid, pure onschuld en oprechte liefde (love it!).
  • Mijn ouders die betekenis niet weten en me dus ook niet naar een lelie hebben vernoemd? Had gekund, maar is niet. Ze vonden de naam gewoon mooi.

   En wisten jullie dat ik…

  • Op mijn 18de in 2008 naar Amsterdam verhuisd ben?
  • Daar 8 jaar heb gewoond?
  • Geboren ben om 8.08  ben in de maand augustus (8)?
  • In groep 8 pas analoge klok kon kijken?
  • 8 mijn lievelingsgetal is? (goh).
  • Oké, genoeg 8.
  • Verder niet geobsedeerd ben met cijfers?
  • Maar wel geloof in de symboliek ervan?
  • In groep vier pas mijn veters kon strikken? (Ik kreeg links en rechts niet goed door elkaar heen ‘gevlochten’).
  • Op drie scholen heb gezeten? Wat ervoor zorgde dat ik met allerlei verschillende mensen in aanraking kwam.
  • Drie niveaus heb gedaan? Vwo, havo toen mavo en toen weer havo.
  • Bij een (sport)vereniging heb gezeten? Een heel jaar bij Derm in Amsterdam. Naast bier drinken, heb ik daar overigens geen enkele activiteit uitgevoerd.
  • In 2011 voor het eerst een kambo-sessie onderging, en dat nog een paar keer per jaar doe?
  • 2,5 jaar geleden voor het laatst een kapper heb bezocht (toen had ik namelijk een bruiloft) ik knip het altijd zelf, met een keukenschaar. Werkt prima!
  • Sinds een paar maanden pas ‘koffie drink’. Ik kon er nooit tegen. Tip: bouw het op en slik magnesium!
  • Verslaafd ben aan thee? Ik word echt chagrijnig als ik geen thee heb gedronken op een dag.
  • Met 2 witte katten woon? (niet doof): Frey (m) & Billy (v).
  • Zowel intro-als extravert ben? Kan gewoon.
  • Wel eens onbekende mensen aanspreek op social media? En daar ook een paar vriendschappen zijn uitgerold. Creepy, denk je nu misschien. Ik zie het meer als open-minded. Er zijn zoveel leuke mensen en die zijn overal, ook op het internet. En ik sta altijd open voor nieuwe vriendschappen. 
  • Of wist je dat ik een onwijs computer-nerd ben? Ik heb deze website ook zelf gebouwd (trots). Ik had vroeger ook een bakbeest op mijn kamer met MSN erop (trots).
  • Nu 1 jaar in Rotterdam woon? Maar plannen heb om naar het buitenland (tijdelijk) te verhuizen. Waarvan je alles gaat meebeleven op deze blog!
  • Mijn tweelingziel in mijn leven is? (tastbaar ook). Hij om 4.04 geboren is en ik dus 8.08.
  • Twin Peaks mijn lievelingsserie is?
  • En de jaren 80 en 90 mijn lievelingsjaren zijn qua muziek, films, series en eigenlijk alles.
  • Het gevoel heb eindelijk mijn overvolle rugtas achter me heb gelaten. Ik licht heb geschenen op blokkades en nu echt mag gaan genieten. Om flink te kunnen oogsten, moet je immers veel zaaien, en dat heb ik gedaan. Ik pluk er nu de vruchten van en begin het Spel des Levens écht door te krijgen en daar voordeel uit te halen. En dat is leuk!

   Hey, of dit wist je dat..?

  • Ik onwijs BLIJ met ben jullie? Degene die mijn boodschap willen horen, aanvoelen en jullie boodschappen ook weer teruggeven (hoe leuk!). Het gevoel dat we dit allemaal samen mogen doen, en niet alleen. Hoe meer we onszelf verlichten, hoe meer we anderen daarmee aan kunnen steken. Spread the light!

En herkennen jullie er een paar bij jezelf? Hebben jullie leuke weetjes over jezelf die je graag wil delen? Laat je dan horen hieronder, ik lees ze graag! Liefs Suze

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei perfecties en imperfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

2 Comments

 1. Hihi, leuk dit soort feitjes! Leuk trouwens ook om dit voor jezelf te doen en zo weer wat meer jezelf te zien. Ik ga weer verder typen aan de blog waarin ik typ over hoe ik was als kind en wat daar nu nog van is of wat het kind van vroeger mij nu als advies zou geven. Gisteren op de fiets bedacht ik me dat ik als kind (en nu nog) een dagdromer was. Ook een nacht dromer trouwens…gewoon een dromer. En een doener. Ik was altijd bezig, verveling ken ik niet. Het eind resultaat vond ik eigenlijk niet zo boeiend. Haha. En dat is misschien de meest wijze les die ik mezelf weer wil geven. Nu. Doen. Lekker genieten en bezig zijn. Wat het resultaat ook zijn zal. Misschien gebeurt er wel iets onder weg en is er geen resultaat. dus geniet van de weg. Wat was ik een wijs kind (als ik begrepen had dat ik zo leefde!)

  1. Suze says:

   Thanks voor het delen van jouw visie Vienna! Ja leven als kinderen is heerlijk, maar hoe meer je wil kunnen hoe meer obstakels je krijgt. Afhankelijk blijven is ook niet echt je van het.

   maar lekker genieten en bezig zijn is wel het mooiste wat kinderen ons leren vind ik. Leven in het nu. Opstaan als ze vallen. Niet nadenken over het eindresultaat. Genieten van de weg, mooi hoe je dat benoemd.

   Kinderen zijn onze spiegels. <3

Leave a Reply

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.