Bali onmisbare items reisspullen
Bali Doe-het-zelf

Wonen op Bali: 7 voor mij onmisbare items

Sinds een kleine twee jaar vertoef ik op Bali. Ik heb een backpack, laptop, telefoon, een yogamat, een paar goede sneakers, wat kleren, een shampoo, een schilderij en wat boeken. Qua spullen heb ik echt niet veel meer nodig. Toch zijn er 7 items waar ik echt niet zonder kan tijdens mijn verblijf hier. Of je nou in een klein huis woont (tiny home), de hele wereld rondreist, in een busje woont, of net als ik op vaste plekken blijft in een (ander) land: deze tips kunnen jou ook helpen om een minimalistische levensstijl te ondersteunen :)!

1 Paspoort en VISUM

Afbeeldingsresultaat voor visum indonesiaWellicht een beetje een saai item, maar absoluut onmisbaar: mijn paspoort mét mijn meest recente visums (want je spaart nogal wat visums, dat afhangt van de lengte van je verblijf).

Vergeet niet je visum goed te regelen als je naar het buitenland gaat voor een langere tijd. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat wanneer ze naar Bali komen voor langer dan een maand, ze een visum nodig hebben. Ze betalen dan ook een flinke boete (60 euro per dag, reken maar om), als ze hier te laat achter komen.

2 Backpack

Nomad backpack Batura 70 liter - Donkerblauw

Ja, niemand zei dat dit een LEUK lijstje werd, maar essentieel is ‘t wel ;).

Jokie. Ik zal het opfleuren dadelijk. Eerst even de basics.

Als je gaat reizen of ergens anders gaat wonen is het hebben van een goede, stevige backpack (of koffer) uiteraard een must. Ik heb deze blauwe backpack van Nomad Batura (70 liter). Deze backpack is echt superchill, want open te ritsen in het midden (voorlader). Dit is echt onmisbaar! Verder is er genoeg ruimte. Er kan ook echt genoeg in, meer dan genoeg voor (lange) reizen in ieder geval.

De backpack is bij de heupen en schouders gevoerd met comfortabel schuim, waardoor deze niet snijdt bij het dragen. Het vak aan de onderkant is ook heel groot, waar je bijvoorbeeld je schoenen in kwijt kan. Verder zit er een regenhoes bij! :). En tot slot: de kleur. Ja wie me langer kent dan vandaag weet dat blauw mijn favoriet is en deze blauwgrijzige kleur vind ik dan ook erg mooi :).

Klik hier voor meer details!

3 Essentiële oliën

Ik schreef er al eerder over: essentiële oliën. Ik gebruik ze voor alles, voor tijdens een vliegreis (munt), voor het slapen (lavendel op kussen), tegen misselijkheid (munt), voor ontspanning (kamille, lavendel, rozemarijn), en ik kan zo nog wel even doorgaan.

Essentiële olie is gewoon heerlijk en makkelijk in gebruik. Doe wat druppels op je pols, op je slapen, je kussenhoes, onder je neus: you name it. Voor ieder wat wils qua geuren en het werkt vrijwel direct.

4 Hond

Als kind had ik een bruine labrador Belle, en heb daarna altijd weer een hond gewild. Sinds ik Billy heb, die mij zelf heeft uitgekozen als moeder (ze kwam als kleine, bijna-zwart-door-vuil-puppy) iedere ochtend blaffend tegen me opspringen in de supermarkt en wist mijn huis te vinden waar ze ook dagelijks stond te blaffen vanuit de tuin naar mij, ben ik zo intens compleet en gelukkig. Ze beschermt me echt en is een absoluut onmisbaar item ;).

https://gph.is/g/4L5xvrg

5 Vitamines en mineralen

Afbeeldingsresultaat voor vitamines drawAbsoluut onmisbaar in welk deel van mijn leven dan ook: synthetische vitamines. De vitamines die ik altijd in huis heb (uit Nederland) zijn B3, B12, Magnesium/Calcium, vitamine C en spirulina.

In dit, dit artikel en dit schrijf ik over het (in mijn ogen) belang om extra vitamines en mineralen te slikken. Zeker als je een hoogsensitief persoon bent.

6 JeZelf

Absoluut onmisbaar: JEZELF! Op reis ben je gewoon nog jij. Als je de drang hebt om een totaal een andere jij te worden, dan ga je denk ik voor de verkeerde redenen op reis. Je kan niet voor jezelf wegrennen en dan moet je ook helemaal niet willen! In mijn ogen is reizen ideaal om juist beter tot jezelf te komen; de persoon die je altijd al bent geweest dus (onder al die lagen). Een nieuwe omgeving kan daarbij helpen qua energie, nieuwe lessen en prikkeling, meer ruimte voor een breder perspectief op het leven e.d. Maar je zal echt geen andere jij worden. Je wordt de authentieke JIJ, en daar hoef je niet bang voor te zijn. Je gedrag kan je dus zeker wel veranderen, en je hele fysieke wereld. Maar je kern niet, en dat is juist top want je kern is ‘t leukst ;).

Afbeeldingsresultaat voor selflove gif

Dus: leer jezelf al goed kennen voordat je lange reizen gaat maken, en vergeet jezelf dus niet ;). Anders kom je jezelf wel hard tegen denk ik, wat OOK oke is, want dan leer je het alsnog (maar dan op een hardere weg). Beetje van beiden kan natuurlijk óók (ik had het allebei, want natuurlijk kom je jezelf af en toe flink tegen. Gelukkig kende ik de klappen van het leven en mijzelf hierin, maar dat betekende niet dat ik dingen niet anders kon en wilde doen en vaak geconfronteerd werd met mijzelf, beide kanten werkte dit uit. Waarover later meer).

Goed door naar het volgende punt.

7 Kokosolie

Afbeeldingsresultaat voor kokosolie kopen"

Ik gebruik kokosolie als lippenspul, als gezichtscrème, voor glanzend en zacht haar, en soms als zonnebrandcrème (als ik niet te lang in de zon ga liggen). Kokosvet is voor mij dan ook echt een musthave.

De absoluut allerfijnste kokosolie is naar mijn mening de Royal Green kokosvet. Deze kokosvet is suikervrij en  bevat 50 procent laurinezuur (goed bij candida). Hier kan je ‘m bestellen.

 

 

Welke items zijn voor jou ab-so-luut onmisbaar om te hebben tijdens (lange) reizen? ♥

Leesvoer ♥

9 redenen waarom je sowieso een keer alleen moet reizen
De voor-en nadelen van het wonen op Bali
De meest gestelde vragen over Bali
Is Bali de hype waard?
Ubud

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.