Mind Persoonlijk

Zelfliefde is het enige antwoord

(Self)Love is the only answer ✌. Laat mensen en situaties los waarbij jij niet kan groeien. Bijvoorbeeld vrienden, je baan, je destructieve partner..je kan het gevoel hebben iets te verliezen, maar eigenlijk win je er maar één ding mee: Jijzelf.

Ik heb in de afgelopen jaren zo’n grote schoonmaak gehouden. Mensen waar ik me klein bij maakte, die mij niet begrepen en waarbij ik niet de beste versie van mijzelf was, heb ik losgelaten. Ook heb ik een schoonmaak in mijzelf gehouden. Zo heb ik in de afgelopen tien jaar onder andere zo’n veertig kambo sessies gedaan, als het er niet meer zijn. Het heeft me allemaal zo doen groeien.

Ik ben niet iets geworden wat ik gemaakt heb, maar ik ben geworden wie ik al was. Alles is er al, je moet alleen de lagen zien weg te halen. En daarvoor moet je duiken, nadenken, reflecteren, werken, streng zijn, doorpakken, patronen omkieperen, en dit alles met een zachtheid naar jezelf toe. Eventueel externe dingen doen zoals kambo, meditaties. Allemaal methodes om die persoon te vinden die je altijd al bent geweest, en op jou aan het wachten is om losgelaten te worden.

Zelfliefde is het mooiste kado wat je aan jezelf kan geven. Ik voel me zo warm, teder, liefdevol, tevreden en ben trots op mijzelf. Ik omarm mijzelf en weet in iedere donkere situatie het licht te vinden, en dat is lang niet altijd zo geweest. Daarom is het belangrijk dat je je loskoppelt van mensen die niet in jou geloven. Hun mening zegt helemaal niks over wie jij bent. Het zegt vooral dat jouw eigenwaarde laag is en je deze mensen mag laten gaan.

Diegenen die niet in mij geloofden, mega naar en/of kleinerend waren (en zelfs emotioneel mishandelde) ben ik eigenlijk erg dankbaar, want ik heb me losgeworsteld en ben in mijn waarheid gaan staan. Zonder deze donkere plekken had ik het licht niet gezien, maar dit heb ik wel zélf gedaan.

Het begint dus écht bij jezelf. Vind diegene terug die altijd al je zat en je zult zien dat diegenen die écht bij jou passen blijven, of in je leven komen.

Terugkomen bij jezelf is misschien een hele weg maar het begint altijd met zelfliefde. Dat je het waard bent om die weg in te kan gaan, hoe lang en vervelend die ook is. Ook jij kan dit en geloof me: je wil nooit meer terug. ✨

Suze

Ik ben Suze, geboren om 08.08 op 31.08.1989, te Breda.
Ik ben een HSP'er, een nieuwetijdsmens, een lichtwerker, een Brabander, een zacht meisje met pit, beeldend en praktisch tegelijk, iemand met een sterke boodschap, maar bovendien: een mens met allerlei imperfecties en perfecties: net als jij.

Ik verwonder mij voor hetgeen wat we niet altijd letterlijk kunnen waarnemen. Ik analyseer er wat op los, en schrijf om de boel te structureren en anderen te inspireren.
Altijd op zoek naar eenheid en verbinding, met authenticiteit en aanwezigheid in het hier en nu. Zodat ik niet ga zweven, maar geworteld blijf. Met het hoofd in de wolken, en de voeten in de aarde.

Hier laat ik al mijn kaarten zien, verenig ik alle elementen van het leven en nodig ik jou uit om hetzelfde te doen.

Spread the light

💙

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.